Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Ook Jeroen Meus schrapt vlees in zijn nieuwste kookboek: waarom zit vegetarisch koken (én eten) zo in de lift?

26/10/2022 - 19:11
"Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


2. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


3. Jeroen Meus lanceert nieuw kookboek, in primeur een eerste recept (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]


4. Jeroen Meus gaat met nieuwe kookboek voor “gezond verstand” (16/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Met Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand laat Jeroen Meus (38) een frisse wind door zijn kookboeken waaien. Hij blijft zweren bij degelijke Vlaamse kost, maar is niet blind voor de gezonde keuken. Meus legt in zijn boek ook een stukje van zijn privéleven bloot. [naar artikel]


5. “Mijn keuze heeft ook de levens van mijn vrouw en zoon mee bepaald”: Jeroen Meus brengt 30ste kookboek uit (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


6. Geen zin om uitgebreid te koken? Het kookboek vol recepten waarvoor je slechts vijf ingrediënten nodig hebt (07/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Alweer een vegetarisch kookboek? Mijn echtgenoot staat beslist niet te springen van enthousiasme als ik met dit boek kom aanzetten. Ik knik al bijna verontschuldigend want ook ik zal niet gauw een lekker stukje vlees of vis achterwege laten. [naar artikel]


7. Jeroen Meus en Brasschaatse ‘Velovriendinnekes’ koken samen voor het goede doel (08/07/2019 - Gazet van Antwerpen)

Dinsdagavond is op Eén te zien hoe Jeroen Meus komt koken bij Els Jacobs en haar wielervriendinnen in Brasschaat. “Met het gerecht van Jeroen willen we geld inzamelen voor het goede doel”, vertelt Els. [naar artikel]


8. Zo kreeg Jeroen Meus 4.000 'carré confituurkes' verspreid over Vlaanderen (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Gisteren lanceerde Jeroen Meus na twee jaar eindelijk zijn langverwachte nieuwe Dagelijkse Kost kookboek, een feestelijke gebeurtenis waarvoor [naar artikel]


9. Mijn kind eet vegetarisch (en dat is prima) (06/01/2017 - Knack)

Je tiener besluit geen vlees meer te eten. Je kleinkinderen worden vegetarisch opgevoed. Redenen tot bezorgdheid? Nee hoor, gezond vegetarisch eten is perfect mogelijk, ook voor kinderen. [naar artikel]


10. Vegetarisch eten wordt de norm: stadhuis in Nederland zet geen vlees meer op het menu (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Op het stadhuis van het Nederlandse Arnhem stappen ze over op vegetarisch eten. Vlees komt er alleen nog als er uitdrukkelijk om is gevraagd. Dat meldt De gelderlander. [naar artikel]


11. Onze nieuwe huischef Jeroen Meus: “Voor volk koken, dat is oprecht het liefste wat ik doe” (17/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Er is een nieuw jaar – beetgaar, dampend, hoopvol geurend­ – opgediend voor Jeroen Meus (45). Was zijn 2022 nog onverzoenlijk ingenomen door verdriet, dan mag de zon nu weer doorsmaken op zijn borden. Vanaf deze week doet hij in Billie’s ‘Bistro Meus’ wat voor altijd zijn liefdestaal blijft: lekker, héél lekker koken. Een gesprek over liefde, misosoep, en de schoonheid van taart trakteren op de werkvloer. “Ik kook liever dan ooit tevoren.” [naar artikel]


12. Workshop vegetarisch koken (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)

In de klimaatdiscussie wordt ook het thema van de voeding aangeraakt, met name de vleesconsumptie. Senioren die op zoek zijn naar alternatieve voeding zonder vlees zijn welkom voor de workshop ‘Vegetarisch koken’ op woensdag 3 april in dienstencentrum De Klapstoel (Diestersteenweg 42). [naar artikel]


13. 3 BV’s over waarom ze (soms) veggie eten: “Meer veggie eetkramen op Gentse feesten? Zo proeft iedereen dat het wél lekker kan zijn” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept. [naar artikel]


14. Jeroen Meus krijgt hogere keuken in ‘Dagelijkse Kost’: waarom? En waarvoor is dat goed? (23/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Jeroen Meus gaat in Dagelijkse Kost op hoger niveau koken. Letterlijk alvast, want de bekende kok liet zijn nieuwe keuken enkele centimeters hoger bouwen. [naar artikel]


15. DE GROTE TEST. Topslager proeft 13 soorten vegetarisch gehakt en buist er slechts één niet: “Enige waarbij je een heel klein beetje zou kunnen gaan twijfelen” (18/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Na Tournée Minérale in februari is het in maart klassiek de beurt aan de VeggieChallenge, waarbij we uitgedaagd worden om meer vegetarisch te eten. En omdat de VeggieChallenge vooral mensen wil bereiken die doorgaans vlees eten, lieten we voor deze test vegetarisch gehakt proeven door een vleeskenner pur sang: topslager Luc De Laet. Hij testte het gehakt met de volgende vraag in het achterhoofd: kun je hiermee iemand die houdt van een stukje vlees overtuigen om echt gehakt al eens links te laten liggen? [naar artikel]


16. Bulgursalade, dahl met halloumi en groentepaella: drie veggie gerechten van Jeroen Meus (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)

De favoriete vegetarische gerechten uit zijn tv-programma Dagelijkse kost, aangevuld met enkele gloednieuwe bereidingen: in zijn jongste boek kookt Jeroen Meus vegetarisch. Billie geeft je alvast een voorproefje. [naar artikel]


17. Jeroen Meus denkt aan de toekomst: “Ik ga niet tot m’n 65ste tv-kok blijven” (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

10 jaar lang al leert Jeroen Meus (42) de Vlaming koken in ‘Dagelijkse Kost’. Dat doet hij nog steeds met evenveel plezier, al rijpen er al plannen... [naar artikel]


18. “Georges wil niet meer in 'Dagelijkse kost' komen”: Jeroen Meus al 21 jaar te zien op tv (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


19. Bieke Ilegems neemt het op voor Pascale Naessens en zet Jeroen Meus op zijn plaats (10/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

Begin deze week was Jeroen Meus heel duidelijk: “Plots eten we massaal quinoa en bessen. Het stoort me dat mensen die hele gezondheidshype zo slaafs volgen”, zei hij in Dag Allemaal als een sneer naar Pascale Naessens en Sandra Bekkari. Nu neemt presentatrice en schrijfster Bieke Ilegems, die bijna een eigen kookboek klaar heeft, het op voor de dames. [naar artikel]


20. Leg eens een originele saté op de barbecue: kookboek Indostok geeft inspiratie, van vlees en vis tot vegetarisch (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Kent u dat, op een zomerse barbecue onderweg van het barbecuestel tot aan de tafel alvast gretig met je tanden een stukje vlees van een satéstok trekken? Vast wel, hoewel dat bij mij meestal een teleurstelling teweegbrengt. Vaker wel dan niet zijn de stukjes varkensvlees of kip droog en aan de taaie kant. [naar artikel]


21. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


22. Jeroen Meus gaat veggie: “De eerste keer dat ik kikkererwten zag, wilde ik er enkel mee knikkeren” (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Geen koteletten in zijn nieuw boek Groentekost. Jeroen kookt vegetarisch. “Ik zou het kunnen, maar ik zal het nooit worden. Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!