Van maaltijdpakketten in de supermarkt tot recepten op sociale media: traybakes duiken plots overal op. “Het grootste voordeel is dat je er veel tijd mee wint én afwas mee bespaart", duidt foodblogger Stefanie Baert. Kan je alle ingrediënten zomaar op de bakplaat gooien? En op welke temperatuur moet je die oven voorverwarmen? Ze deelt vijf stappen om zelf een traybake te maken, drie beginnersfouten én een recept. “Je moet de groenten niet op voorhand koken.” [naar artikel]
Koken met plezier én zonder te veel afwas? Het is de kookfilosofie van Ellen Van Gool, beter gekend als Kokerellen. “Ik wil mensen niet leren koken, maar hen inspiratie geven voor recepten waar ze geen vier potten voor moeten vuilmaken", vertelt ze. Zelf kookt ze liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, maar met precies genoeg om er een smaakbommetje van te maken. We stelden haar vier vragen om alles over die stressvrije kookstijl te weten te komen én delen vier exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek. [naar artikel]
Niets zo vreselijk als het moeten schoonmaken van een bakplaat, maar daar heeft lifestyleblogster Jill Nystul een handige oplossing voor. Wat waterstofperoxide en baksoda en hup alle vuil is weg. [naar artikel]
“Goh, zouden we toch ook niet eens HelloFresh bestellen, want dat is naar het schijnt toch een gemak?” Als die vraag weerklinkt in ons huishouden ben ik blij dat er een kookboek als De wereldse bakplaat op het keukenaanrecht landt. [naar artikel]
“Pure smaken, geurige aroma’s, gezelligheid … daar staan ovengerechten bij mij synoniem voor”, zegt hobbykok Claudia Allemeersch. Op haar AGA-fornuis kookt ze heerlijke dingen, maar ook met een gewone oven kun je bij je thuis uitpakken. [naar artikel]
Traybake of bakplaatgerechten zijn wellicht dé aroma-toppers bij uitstek. Daarnaast zijn ze ook nog eens super eenvoudig om te maken en zijn de mogelijkheden eindeloos. De naam dekt meteen de lading: leg al je ingrediënten op een bakplaat, bestrooi ze rijkelijk met verse kruiden en olijfolie en schuif ze in de oven … Het resultaat is overheerlijk. Qua ingrediënten ben je helemaal vrij: laat kip, kaas, vlees of vis de hoofdrol spelen, of ga voor een pure groentemix. [naar artikel]
Aangekoekte, zwarte resten die op je bakplaat blijven plakken: iedereen heeft het probleem weleens en het is absoluut geen fraai zicht. Hoe krijg je dat hardnekkige vuil weer weg? En kan je voor je de bakplaat gebruikt iets doen om de schoonmaak makkelijker te maken? Tante Kaat vertelt hoe je het op een eenvoudige, goedkope én milieuvriendelijke manier aanpakt. [naar artikel]
Aangekoekte, zwarte resten die op je bakplaat blijven plakken: iedereen heeft het probleem weleens en het is absoluut geen fraai zicht. Hoe krijg je dat hardnekkige vuil weer weg? En kan je voor je de bakplaat gebruikt iets doen om de schoonmaak makkelijker te maken? Tante Kaat vertelt hoe je het op een eenvoudige, goedkope én milieuvriendelijke manier aanpakt. [naar artikel]
Een 11 op 10 van Bellings? Ei zo na zorgde ’t Fietskotje in Bredene voor deze onwaarschijnlijke primeur. Maar door te besparen op de afwas en bij ‘pannenkoeken mikado’ het ijs en de chocoladesaus al meteen over de pannenkoeken zelf te kappen, ontzegden uitbaters Bernard Huyghe (65) en Muriel Vandesteene (40) zich deze fabuleuze topscore. “En toch zullen we in de toekomst net hetzelfde blijven doen.” Op bezoek bij het speciaalste pannenkoekenhuis van het land, waar alles per (halve) meter wordt verkocht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.