Vandaag is het cappuccinodag. Tijd om jezelf te verwennen met een heerlijke warme kop koffie met gestoomde melk. Maar waar moet je op letten als je die cappuccino zelf maakt? Op welk moment van de dag drink je de koffie het best? En kies je dan voor melk of slagroom bij de koffie? Barista Joke De Coninck en culinair historicus Lizet Kruyff leggen het uit. “De cappuccino is niét Italiaans.” [naar artikel]
De Amerikaanse koffie-expert Michael Breach heeft op verzoek van de glossy Glamour in de romige schuimlaag van kopjes cappuccino getekend wat [naar artikel]
Is een espressomachine van 1.299 euro de moeite om te kopen? Doorgaans letten we hard op de centen, maar voor de nieuwe Sage Barista Touch Impress zouden we ze toch laten rollen. [naar artikel]
Voor zij die hun espresso serieus nemen en zweren bij een handmatige bereiding heeft Sage een gamma serieuze machines voorhanden. Met de Barista Express Impress presenteert het Australische merk een pistonmachine die de thuisbarista een aardig handje helpt. [naar artikel]
Een concertfilm van Pearl Jam, die tegelijk dienst doet als sportdagboek? Je houdt je hart op voorhand vast. Niet onterecht. De Amerikaanse markt zal mogelijk wel voor de bijl gaan: historische baseballmatch! Rocklegendes! Maar de volstrekte leek of rabiate muziekfan heeft weinig verloren bij dit dubbelspel. Géén homerun dus. [naar artikel]
Een concertfilm van Pearl Jam, die tegelijk dienst doet als sportdagboek? Je houdt je hart op voorhand vast. Niet onterecht. De Amerikaanse markt zal mogelijk wel voor de bijl gaan: historische baseballmatch! Rocklegendes! Maar de volstrekte leek of rabiate muziekfan heeft weinig verloren bij dit dubbelspel. Géén homerun dus. [naar artikel]
Nina Derwael volgt de carrière van haar vriend, voetballer Siemen Voet, op de voet. En dat is wederzijds. “Ik ben echt al elke match gaan kijken.... [naar artikel]
Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]
Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]
Groot nieuws voor alle koffiedrinkers: vandaag is het internationale koffiedag. Hiep hiep hoera. Het uitgelezen excuus voor een extra bezoek aan [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.