Kunnen we zonder vitamine D? Welke voedingsmiddelen zijn een vitamine D-bommetje? Is een supplement nuttig? En kan je er een overdosis van nemen? Dr. apotheker Geert Vergote beantwoordt tien vragen over vitamine D. “Het is zeer uitzonderlijk dat een te veel aan vitamine D ernstige klachten geeft, maar ga toch niet zelf experimenteren. Voedingssupplementen zijn geen snoepjes. Koop het niet eender waar en respecteer altijd wat er op de verpakking staat.” [naar artikel]
Zo'n 90 procent van de Belgische bevolking kampt volgens ‘Gezondheid en Wetenschap’ met een tekort aan vitamine D in de winter en het voorjaar. Dat we die vitamine uit zonlicht halen, weten we al, maar kunnen we het niveau ook opkrikken met de juiste voeding? En hoe herken je zo’n tekort? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari legt uit en deelt tips. “Zelfs als je gezond eet, loop je het gevaar op een tekort.” [naar artikel]
Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Lage vitamine K-waarden zouden namelijk in verband staan met ernstige COVID-19-symptomen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want vitamine K-tekorten zijn sowieso erg zeldzaam. “Een extra voedingssuplement nemen is dan ook overbodig”, zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). [naar artikel]
Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Lage vitamine K-waarden zouden namelijk in verband staan met ernstige Covid-19-symptomen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want vitamine K-tekorten zijn sowieso erg zeldzaam. “Een extra voedingssuplement nemen is dan ook overbodig”, zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). [naar artikel]
In de strijd tegen covid mogen we één wapen niet vergeten, zegt onderzoeker en farmacoloog Saskia Braber: vette vis, eieren en vlees. Met haar team aan de Universiteit Utrecht onderzoekt ze de geneeskrachtige werking van voeding. [naar artikel]
Vitamines zijn gezond. Haal je dan ook meer uit een voedingsmiddel als er ‘(extra) vitamine C’ op prijkt? Nee, schrijft Eva Kestemont, journalist en auteur van ‘Verbeterd Recept’: “Producten die groots uitpakken met vitamine C, zetten de consument op het verkeerde been.” [naar artikel]
Vitamines zijn gezond. Haal je dan ook meer uit een voedingsmiddel als er ‘(extra) vitamine C’ op prijkt? Nee, schrijft Eva Kestemont, journalist en auteur van ‘Verbeterd Recept’: “Producten die groots uitpakken met vitamine C, zetten de consument op het verkeerde been.” [naar artikel]
Reflux, vermoeidheid, bloedend tandvlees, grijze haren, een verstopte neus, … Je lichaam geeft je voortdurend signalen. “Als je die leert interpreteren, en leert luisteren naar je lijf, kan je ingrijpen en bijvoorbeeld anders gaan eten”, legt voedingsdeskundige Heleen Becuwe uit. “Veel mensen pikken de signalen van hun lichaam niet op.” Hoe herken je op tijd een probleem? En hoe helpt voeding daarin? Becuwe deelt 15 praktische tips en 2 recepten om ermee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Wie alweer terug aan het werk is, heeft waarschijnlijk ook al opgemerkt dat heel wat collega's ziek zijn. Het is dan ook "de tijd van het jaar", [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.