Waar de ene er bij zweert water van Spa Reine te drinken, heeft de andere een voorkeur voor Chaudfontaine: over de smaak van plat water is al veel gediscussieerd aan de eettafel. Maar is er effectief een smaakverschil? En hoe komt dat al dan niet? Watersommelier Roland Vanden Abbeele proeft blind 8 verschillende watersoorten - inclusief kraantjeswater - en legt uit waar je als consument op kan letten bij de aankoop van water. [naar artikel]
Nieuw logo, nieuw etiket, nieuw bierglas. Daarmee wilde Alken-Maes de verkoop van de Cristal nationaal stimuleren. Maar de nieuwe pils wordt in Limburg niet overal gesmaakt. Bewijs daarvan is de Facebook-groep met de naam ‘Wij willen de oude Cristal terug!’. Nochtans is de inhoud van de flesjes hetzelfde gebleven. “Het recept is ongewijzigd”, zegt Alken-Maes. “Het enige verschil is dat hij 0,2 graden straffer is.” [naar artikel]
AB InBev sleutelt aan het brouwproces: een nieuwe techniek moet ervoor zorgen dat minder hitte en water wordt verbruikt tijdens de productie.... [naar artikel]
Als jouw diepvries een chaotische verzameling van onherkenbare restjes is die je al drie maanden geleden had moeten opeten, ben je zeker niet alleen. Toch kan je die diepvries ook inschakelen voor veel meer dan dat. Hoe krijg je meer ruimte in je diepvries? En hoe ontdooi je die gerechten of je diepvries zelf het best? Joke Michiel van sterrenrestaurant Souvenir zet 10 praktische do’s en don’ts op een rijtje. “Druk alles zo plat mogelijk zodat je het op elkaar kan stapelen.” [naar artikel]
In een recept staat vaak bij de basisingrediënten een ajuin. Maar hoe weet je zelf welke soort ui het best bij je gerecht past? Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen een rode en witte ui? En welke andere varianten heb je nog? Chef Bart De Pooter legt uit welke soorten je allemaal hebt, wanneer je ze best gebruikt én deelt een exclusief recept. “Deze soort is dé ui voor in frisse, zomerse salades.” [naar artikel]
De Strathclyde Universiteit van Glasgow heeft voor heel wat ophef gezorgd na een mailtje. Daarin kaarten ze de “slechte gewoontes” van hun stafleden en studenten aan. [naar artikel]
Het Rode Kruis heeft een oproep gedaan voor stamceldonoren van Afrikaanse of Turkse afkomst, omdat stamcellen van westerse mensen voor hen niet geschikt zijn. Afrikaanse of Turkse mensen hebben een ander afweersysteem dan westerlingen, en daardoor hebben ze stamcellen uit de eigen bevolkingsgroep nodig. Dat roept de vraag op of er nog opvallende verschillen zijn op het gebied van lichamelijke kenmerken en gezondheidsproblemen tussen verschillende bevolkingsgroepen. [naar artikel]
Hao Zhu (29) verhuisde voor zijn masteropleiding Offshore Engineering van China naar Nederland. Jan De Nul Group gaf hem nadien de kans om zich als Tender Engineer Offshore toe te leggen op zijn specialisatie. Met veel plezier verhuisde Hao opnieuw, deze keer naar België met in het vooruitzicht een job op kantoor in Aalst. De HR-dienst […] Het bericht «Onze sterkte? Verschillende nationaliteiten met verschillende visies!» verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie kon de voorbije weken nog volgen? In de strijd tegen het coronavirus besliste Vlaanderen de ene dag zus, Wallonië de andere dag zo en Brussel op nog een andere dag weer wat anders. Eenheid van commando was er niet, de maatregelen leken alle kanten op te schieten. En ondertussen komt een volledige lockdown op ons af. Is daar nog draagvlak voor na de verwarring van de voorbije weken? En ging er niet te veel tijd verloren door de versnipperde beslissingen en beslissinkjes van de voorbije weken? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.