AB InBev sleutelt aan het brouwproces: een nieuwe techniek moet ervoor zorgen dat minder hitte en water wordt verbruikt tijdens de productie.... [naar artikel]
Nieuw logo, nieuw etiket, nieuw bierglas. Daarmee wilde Alken-Maes de verkoop van de Cristal nationaal stimuleren. Maar de nieuwe pils wordt in Limburg niet overal gesmaakt. Bewijs daarvan is de Facebook-groep met de naam ‘Wij willen de oude Cristal terug!’. Nochtans is de inhoud van de flesjes hetzelfde gebleven. “Het recept is ongewijzigd”, zegt Alken-Maes. “Het enige verschil is dat hij 0,2 graden straffer is.” [naar artikel]
Als jouw diepvries een chaotische verzameling van onherkenbare restjes is die je al drie maanden geleden had moeten opeten, ben je zeker niet alleen. Toch kan je die diepvries ook inschakelen voor veel meer dan dat. Hoe krijg je meer ruimte in je diepvries? En hoe ontdooi je die gerechten of je diepvries zelf het best? Joke Michiel van sterrenrestaurant Souvenir zet 10 praktische do’s en don’ts op een rijtje. “Druk alles zo plat mogelijk zodat je het op elkaar kan stapelen.” [naar artikel]
Waar de ene er bij zweert water van Spa Reine te drinken, heeft de andere een voorkeur voor Chaudfontaine: over de smaak van plat water is al veel gediscussieerd aan de eettafel. Maar is er effectief een smaakverschil? En hoe komt dat al dan niet? Watersommelier Roland Vanden Abbeele proeft blind 8 verschillende watersoorten - inclusief kraantjeswater - en legt uit waar je als consument op kan letten bij de aankoop van water. [naar artikel]
In een recept staat vaak bij de basisingrediënten een ajuin. Maar hoe weet je zelf welke soort ui het best bij je gerecht past? Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen een rode en witte ui? En welke andere varianten heb je nog? Chef Bart De Pooter legt uit welke soorten je allemaal hebt, wanneer je ze best gebruikt én deelt een exclusief recept. “Deze soort is dé ui voor in frisse, zomerse salades.” [naar artikel]
De productie van gerst zou kunnen kelderen door de opwarming van de aarde. [naar artikel]
In vergelijking met vorig jaar lag de bierproductie in België afgelopen maand 30 procent lager. Dat meldt de federatie van... The post Belgische bierproductie lag in maart 30 procent lager appeared first on Business AM. [naar artikel]
Er zal dit jaar wellicht wereldwijd minder bier worden geproduceerd. Zo houdt 's werelds grootste hophandelaar BarthHaas uit Neurenberg rekening met een daling van 0,5 tot 1 procent, verklaarde topman Peter Hintermeier maandag. Maar, waarschuwt hij, het is momenteel erg moeilijk om precieze vooruitzichten te geven. [naar artikel]
Er zal dit jaar wellicht wereldwijd minder bier worden geproduceerd. Zo houdt ’s werelds grootste hophandelaar BarthHaas uit Neurenberg rekening met een daling van 0,5 tot 1 procent, verklaarde topman Peter Hintermeier maandag. Maar, waarschuwt hij, het is momenteel erg moeilijk om precieze vooruitzichten te geven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.