De slagerijen van Ivan Lefever (53) en Viviane Coppenolle (53) in Rekkem en Nieuwenhove staan te koop. Slager Ivan overleed compleet onverwacht begin dit jaar. [naar artikel]
“Ik dacht: Oei, als die zó snel zó veel geld uitgeven, blijft daar straks niks meer van over.” In Olmen, het “boerengat” dat “miljonairsdorp” werd, praten ze sindsdien over Maserati’s en een verdwenen slager. [naar artikel]
65 jaar: zo oud zijn zowel slager Jean-Pierre Smet als zijn slagerij Ardenia in Temse dit jaar geworden. Jean-Pierre zag in mei 1955 het levenslicht, zijn ouders opende de slagerij in de Schoolstraat in september 1955. Jean-Pierre is er trots op dat hij zo goed als alles nog zelf maakt. "Het vlees voor mijn gehakt en préparé draai ik nog steeds door de vleesmolen." [naar artikel]
In een bomvolle Sint-Amanduskerk in Beernem is zaterdagochtend afscheid genomen van slager Rik Van Hoecke. De 59-jarige Oostveldenaar kwam op nieuwjaarsdag om het leven bij een tragisch jachtongeval. Het afscheid van de joviale allemansvriend was bij momenten zeer emotioneel. “Je was een prachtmens op zoveel manieren”, getuigde zijn dochter Febe. Na de dienst riep de priester de aanwezigen op om aanwezig te zijn op de nieuwjaarsrink in Oostveld. Die wordt namelijk een eerbetoon aan Rik. [naar artikel]
De laatste slagerij van de Maaseikse binnenstad is niet meer. Afgelopen weekend sloot slager Roel Colson (36) zijn winkel. Zijn ouders gaan met pensioen en zelf wil hij geen personeel in dienst nemen. “Maar de zaak en het werkhuis blijven voorlopig onaangeroerd omdat ik overtuigd ben dat iemand hier voor opvolging kan zorgen”, klinkt het. Het pand staat te huur. [naar artikel]
“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]
“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]
Luc is al 27 jaar zelfstandig slager. Op zijn vierentwintigste opende hij een kleine slagerij. Ondertussen heeft hij een tweede winkel en een... [naar artikel]
Geen tijd om overdag naar de slager te gaan? Geen nood, dan bestel je online bij je slager een biefstuk en ga je die afhalen wanneer het je past: in de koelautomaat bij de slagerij of in die bij ... de voetbalclub. [naar artikel]
Peter Lammers (64) en Nelly Kwanten (66) stoppen na 36 jaar met hun slagerij en traiteurszaak in Neerpelt. Maar een rustig pensioen zit er nog niet meteen in. Als vrijwillige kok gaat Peter in juni aan boord van een ziekenhuisschip dat drie maanden zal aanmeren in Afrika. [naar artikel]
Het heeft donderdagochtend gebrand in de achterbouw van slagerij Verstraeten, aan het Dorp in Bonheiden. De brand ging met enorm veel rook gepaard, maar de brandweer kon vermijden dat de vlammen oversloegen naar de eigenlijke handelszaak. De slager had wel een tijdje in de rook gestaan en werd voor een controle overgebracht naar het Imeldaziekenhuis. [naar artikel]
Met de feestdagen een fondueschotel of stukje wild bestellen? Bij slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele kan het niet dit jaar. Voor het eerst in 24 jaar moeten slager Cris Algoedt en zijn vrouw Katty Bultynck hun klanten teleurstellen omdat ze niet genoeg personeel hebben om de honderden bestellingen aan te kunnen. “Al vijf maanden zoeken we versterking, maar niemand reageert”, zucht Cris. “Het is zo frustrerend.” [naar artikel]
“Ik dacht: Oei, als die zó snel zó veel geld uitgeven, blijft daar straks niks meer van over.” In Olmen, het “boerengat” dat “miljonairsdorp” werd, praten ze sindsdien over Maserati’s en een verdwenen slager. [naar artikel]
Na 66 jaar kom er toch geen einde aan slagerij Ardenia uit Temse. Jean-Pierre wordt opgevolgd door Jan en Bart, maar laat de slagerij niet helemaal los. En de klanten kunnen gerust zijn: “Wij gaan hier niet veel veranderen”, zegt Jan. [naar artikel]
Slagerij Dugardeyn aan de Hoogleedsesteenweg in Roeselare bereidt zich voor om de komende dagen duizenden klanten op een coronaveilige manier te ontvangen. Vorig jaar nog moest de politie het verkeer regelen om de grote toestroom van klanten bij slagerij onder controle te houden. Door de ruime 2.000 bestellingen én door de huidige coronamaatregelen besliste de slagerij nu hulp in te roepen, om de veiligheid van haar klanten te garanderen. Daarvoor doet uitbater Kurt een beroep op een evenementenbureau. [naar artikel]
Bij een tragisch verkeersongeval op de Steenweg op Merksplas in Turnhout heeft de 35-jarige Nick Pelckmans uit Rijkevorsel het leven verloren. Zijn overlijden laat een diepe leegte achter in het leven van vele vrienden en familieleden. “Het gaat je goed hierboven”, klinkt het onder meer. [naar artikel]
De droom van slagersdochter Karolien is uitgekomen in Ekeren: vanaf vandaag neemt zij de slagerij van haar oom over. En een slagerij runnen, is een traditie, want al zeven generaties lang runt haar familie een beenhouwerij. [naar artikel]
Het onverwachte overlijden van Benny Box uit Vlijtingen bij een tragisch arbeidsongeval in Millen heeft in zijn omgeving voor heel wat ongeloof en verbijstering gezorgd. In zijn familie en bij vrienden en kennissen blijft het beeld hangen van een behulpzame levensgenieter die ondanks alle ellende die hij had meegemaakt positief in het leven stond. [naar artikel]
Dag op dag 20 jaar na het overlijden van oerflandrien Briek Schotte (1919-2004) kreeg z’n enige zoon Johan donderdag de eer om een muurschilderij van Ijzeren Briek te onthullen op de Koppenmuur van KOERS. Museum van de Wielersport in Roeselare. “Een geweldig eerbetoon dat hopelijk nog vele inspiraties zal inspireren”, aldus een ontroerde Johan. [naar artikel]
Meer dan twee jaar na het overlijden van Leopold Lippens, heerst in Knokke chaos, gerommel en politieke instabiliteit. Experts duiden het machtsvacuüm in de mondaine badplaats, en voorspellen nóg meer gerommel. “Dit is wat men noemt: het CEO-syndroom.” [naar artikel]
Het overlijden van de 20-jarige Mieke Verwaest is een tragisch ongeval. Dat is gebleken uit de eerste verslagen van het autopsierapport en wordt ook bevestigd door het Antwerpse parket. [naar artikel]
Is dit de meest flamboyante slager van het land? Jean-Pierre Smet heeft al jarenlang een slagerij in Temse en bedenkt de zotste marketingtrucs om klanten naar zijn winkel te krijgen. [naar artikel]
Op vakbeurs Meat Expo in Kortrijk is Filip Ceursters uitgeroepen tot derde beenhouwer van België. “Een opkikker na een turbulent jaar”, reageert de Oud-Turnhoutse slager. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.