Het ‘beste restaurant ter wereld’ Noma uit het Deense Kopenhagen sluit de deuren. Lierenaar Willem Van den Broeck (36), nu actief voor de Sergio Herman Group, werkte bijna vijf jaar voor de briljante chef René Redzepi. Die kiest nu voor een gastronomisch lab in plaats van een restaurant, om zo de onmenselijke druk op zijn zaak en personeel te temperen. “De lat lag er inderdaad hoog, maar daar heb ik geleerd om het menselijke aspect en werken op topniveau te verzoenen”, zegt Willem Van den Broeck. [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma van René Redzepi is voor de vierde keer uitgeroepen tot winnaar van de 'World's 50 Best Restaurants Awards. 'En dat is allemaal dankzij mijn team', zegt René na afloop van de awards. 'Zij maken Noma tot wat het nu is.' [naar artikel]
Als de Deense sterrenchef René Redzepi een tijdelijk restaurant uitbaat op een Mexicaans strand, dan is dat een groot evenement. Ook voor collega’s Sergio Herman en Dominique Persoone. Geen betere manier om hun Mexicaanse expeditie af te sluiten, dan met een etentje in Redzepi’s pop-up Noma. [naar artikel]
Chef Sergio Herman en chocolatier Dominique Persoone zijn op culinaire expeditie in Mexico, en vandaag eten ze in topchef René Redzepi's pop-uprestaurant Noma op het strand van Tulum. Kers op de taart: een babbel met Redzepi zelf en een rondleiding in de keuken. [naar artikel]
Nadine – de vrouw van René Redzepi, ‘s werelds beste chef – maakt deze gerechten voor haar man als hij thuis is.?Hoe groot is dan de kans dat ook jij bewondering oogst als je deze lekkernij uit je eigen keuken tovert??Aan de slag, dus! [naar artikel]
Het nieuwe Noma in Kopenhagen stond de voorbije weken in de spotlights. Ten huize Redzepi werd tegelijkertijd in alle stilte gewerkt aan een ander project. Nadine, de vrouw van René, maakte een boek over thuiskoken, dat ze Downtime doopte. [naar artikel]
Het minst evidente kookboek van het jaar wordt ‘Noma’s handboek voor fermenteren’, geschreven door chef René Redzepi, die volledig in de ban is van het koken met bacteriën.?We zochten hem op in Kopenhagen. Want zelf is hij klaar met reizen, dat weet hij wel zeker: “Ik wil hier nog zo weinig mogelijk weg”. [naar artikel]
René Redzepi van het Deense restaurant Noma, enkele jaren geleden nog het beste ter wereld, heeft op Instagram een filmpje gedeeld waarin hij de nieuwe menukaart overloopt en toont hoe die wordt aangepast aan klanten met allergieën of levenswijzen. Een hele klus, zo blijkt. [naar artikel]
René Redzepi is in de eerste plaats de chef van Noma, deze week voor de vierde keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Als hij al eens even aan de kookpotten kan ontsnappen, dwaalt hij het liefst door de straten van Kopenhagen, waar hij geboren en getogen is. Nu 'A Work in Progress' - een dag-, recepten- en fotoboek rond het dagelijkse leven in zijn restaurant - in de winkel ligt, mogen we met hem mee. Buitenkansje! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.