Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst

01/04/2017 - 12:06
"Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]


2. Herfstkost! Loïc maakt lamskroon met kruidenkorst (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij lamskroon met kruidenkorst. [naar artikel]


3. Genetisch gemanipuleerde zalm is 6 keer groter dan een normale zalm; in Canada ligt hij al in de winkel (02/09/2017 - Express)

Op bovenstaande foto is een Panamese AquAdvantage zalm te ziem, samen net een “gewone” leeftijdsgenoot. De eerste wordt diep in het Panamese regenwoud door een Amerikaans bedrijf gekweekt, niet ver van de grens met Costa Rica en ver van pottenkijkers en bemoeials. De AquAdvantage zalm groeit zes keer sneller dan een normale.  Sinds begin augustus […] The post Genetisch gemanipuleerde zalm is 6 keer groter dan een normale zalm; in Canada ligt hij al in de winkel appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


4. Getest: zalm zonder zalm, burger zonder rundsvlees en martino zonder filet american (13/03/2021 - Het Nieuwsblad)

Burger zonder rundvlees [naar artikel]


5. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


6. Sterrenchef Matthieu Beudaert test gerookte Noorse zalm: “Gaf je me dit met een blinddoek, ik wist niet dat het zalm was” (13/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]


7. DE GROTE TEST. Sterrenchef Matthieu Beudaert test gerookte Noorse zalm: “Gaf je me dit met een blinddoek, ik wist niet dat het zalm was” (13/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]


8. Industrieel gekweekte zalm leg je maar beter niet te vaak op je bord (29/09/2017 - Knack)

Wilde zalm wordt steeds zeldzamer. Wat we in de winkel kopen, is zo goed als steeds gekweekt. Maar vooral de industrieel gekweekte exemplaren bevatten heel wat pcb's en dioxines. [naar artikel]


9. Oosters op je bord! Loïc maakt zalm met roerbakken groenten en rijstnoedels (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij gestoomde en gebrande zalm... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!