Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Bosland en Center Parcs werken samen rond ambachtelijke streekproducten

23/01/2023 - 17:29
"Maandag werd een samenwerking tussen Bosland en Center Parcs gelanceerd. In de vakantieparken in Lommel en Peer zullen voortaan ook de ambachtelijke producten te vinden zijn van lokale handelaars uit de Bosland-gemeenten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bosland en Center Parcs werken samen rond ambachtelijke streekproducten (23/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Maandag werd een samenwerking tussen Bosland en Center Parcs gelanceerd. In de vakantieparken in Lommel en Peer zullen voortaan ook de ambachtelijke producten te vinden zijn van lokale handelaars uit de Bosland-gemeenten. [naar artikel]


2. Van kipkap tot kruidenlikeur: 5 ambachtelijke Vlaamse streekproducten die je moét geproefd hebben (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Antwerpse Handjes en het Brabants witlof kent iedereen, maar wist je dat er ook een Oost-Vlaamse aardappel en Vlaams-Brabants snoepje op de lijst van Vlaamse streekproducten staan? Met de sinds kort bekroonde Oostendse garnaalkroket erbij, staat de teller van erkende streekspecialiteiten op 197. Wij gingen langs bij vijf makers van streekproducten, verspreid over evenveel provincies om te horen hoé ze dat populaire product maken én hoe het op zijn lekkerst is. Inspiratie genoeg voor een culinair daguitstapje in eigen land. [naar artikel]


3. Limburg is brouwerij en vier ambachtelijke bieren rijker: “Sterk staaltje van inclusief werken” (09/06/2023 - Het Belang van Limburg)

In hartje Maaseik opent de nieuwe Brouwerij Klein Kloosterke zaterdag officieel de deuren. Vier brouwers gaan er samen met Covida vier ambachtelijke bieren brouwen: Zöster, Köster, Pestoeër en Missjënaris. [naar artikel]


4. Elke week sluit een ambachtelijke slager voorgoed. “Zes dagen op zeven meer dan dertien uur werken: de jongere generaties denken daar anders over” (28/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]


5. Werken, werken en nog eens werken: 7 op 10 zelfstandigen voorbije twee jaar getroffen door openbare werken (30/09/2018 - Het Nieuwsblad)

Het is een gekend fenomeen: één tot twee jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen worden er bijna in elke stad of dorp wegen, pleinen of trottoirs heraangelegd. “De laatste twee jaar ondervond 70 procent van de zelfstandigen daar hinder van. En bij 9 op de 10 leidde dat tot reëel inkomensverlies”, klinkt het bij het NSZ. [naar artikel]


6. 'Werken, werken, nog eens werken en nog harder werken' (29/03/2019 - De Morgen)

Een blijde intrede was het niet gisteren in Brugge, daarvoor keek Christoph Daum (58) bij momenten veel te nors voor zich uit. Toch kon er af en toe een glimlach af. Al legt het voetbaldier in hem vooral de nadruk op werken. [naar artikel]


7. VLAM erkent acht Vlaamse traditionele streekproducten (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Liefhebbers van traditierijke Vlaamse streekgerechten kunnen zich tegoed doen aan acht nieuw erkende streekproducten. Met onder meer de toekenning van de Oostakkerse vlaai en de Dendermondse paardenworsten staat het totaal aantal erkende Vlaamse streekproducten op meer dan tweehonderd. [naar artikel]


8. Voetballers op de foto met streekproducten (15/10/2016 - Het Nieuwsblad)

Vanaf vandaag trekt Geel-Rood, de supportersclub van KSV Bornem, van deur tot deur om hun nieuwe kalender te verkopen. Op de kalender staat een fotoreeks van de spelers met allerlei streekproducten. [naar artikel]


9. Laatste kans om te genieten van deze streekproducten in het Kaffee (30/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Vrijdagavond sluit het Kaffee van Antwerpen. Spring dus zeker nog eens binnen voor een gezellige babbel met een Antwerpse Amberes koffie in de hand, bereid door onze huisbarista. Of als het wat later op de avond is: Antwerpse Gin. U kan in het Kaffee ook nog proeven van het Bier van A, speciaal gebrouwen door Stadsbrouwerij De Koninck voor de verjaardag van Gazet van Antwerpen. Wie een hongertje heeft kan terecht bij onze foodtruck van deze week: de Croquerie. [naar artikel]


10. Toerisme Diest biedt cadeaumanden met streekproducten (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Ben je voor Nieuwjaar op zoek naar een leuk, origineel, verrassend, maar toch typisch cadeau van de streek? Of wil je familie, buren, vrienden, collega’s of zakenrelaties verrassen? Bij Toerisme Diest vind je een variatie aan leuke geschenkmanden met streekproducten om duimen en vingers bij af te likken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!