Pasen staat synoniem voor eitjes. En dan gaat het niet alleen over de chocoladen versies die je raapt in de tuin, maar ook diegene die je op tafel zet die van de kip afkomstig zijn. Met deze drie gerechten tover je een gezonde paasbrunch op tafel voor je hele familie of gezin. [naar artikel]
Niks gezelliger dan een bourgondische ovenschotel op tafel. Door de kaas voor de korst te mengen met paneermeel en mosterd, geef je de lekkernij... [naar artikel]
Kinderen en spruitjes zullen nooit de beste vrienden zijn. Gelukkig is er een trucje om je kleintje toch van de gezonde groente te doen smullen:... [naar artikel]
Slaatjes enkel voer voor de zomer? Echt niet. Met dit lauwwarme winterslaatje met heerlijke gestoofde spruitjes en pompoen uit de oven geniet je ook tijdens de koude maanden van een gezonde maaltijd. [naar artikel]
Ondanks een huisbibliotheek aan kookboeken en de modernste keuken slagen veel gezinnen er nog steeds niet in om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te toveren. “Mensen hebben vaak de tijd niet en missen het organisatietalent. Ze vragen vooral om gezonde gerechten die snel klaar zijn”, stellen diëtisten vast. Speciaal voor deze gezinnen heeft Kim Langie (30) uit Kinrooi een doeboek klaar: ‘Coach jezelf gezond’. “Het moet een handleiding zijn om de verandering naar gezonde en haalbare eetgewoontes echt door te voeren in je leven.” [naar artikel]
Emma’s kitchen is een nieuw fastfoodconcept dat focust op verse en gezonde voeding. Een goede selectie maken van de beste ingrediënten en die vervolgens samenstellen tot evenwichtige en gezonde gerechten die bovendien binnen de drie minuten geserveerd kunnen worden. Emma’s Kitchen bevindt zich in de Groendaalstraat 12 en opent morgen zijn deuren. [naar artikel]
Bang dat je ovenschotel met kip te saai is? No worries, voeg olijven toe voor een zuiderse toets, rozijnen voor wat zoetigheid en witte wijn voor een kick, en die ovenschotel wordt een smaakbom. [naar artikel]
Het principe is super eenvoudig: je maakt je maaltijd op één enkele bakplaat of in één ovenschotel. Lekker makkelijk, en heel weinig afwas achteraf! [naar artikel]
Je gezin voedzame kost voorschotelen op hectische werk- en schooldagen is niet altijd een sinecure. Op sociale media zijn de hashtags #mealprepping en #foodprepping — trucjes waarmee je dagelijks een verse, huisbereide maaltijd op tafel krijgt — dan ook ontzettend populair. Deze drie vrouwen slagen erin zónder het hele weekend achter het fornuis te staan. [naar artikel]
Met warm weer hebben we iets minder honger, maar dat wil niet zeggen dat niets smaakt. Lichte gerechten zoals deze wraps met tzatziki of aardappeltortilla verteren we snel en brengen ons instant in vakantiestemming. Bovendien scoor je deze vijf gerechten voor amper 17,50 euro in de winkel. Geen aanslag op je portemonnee, wél een verrijking voor de smaakpapillen. Aan tafel! [naar artikel]
Na een zwaar ongeval met twee vrachtwagens was de E34 richting Antwerpen een tijdlang afgesloten. Een van de vrachtwagens was zijn lading - prei en spruitjes - verloren en de brandweer had uren nodig om de ravage op te ruimen. De hulpdiensten slaagden er echter snel in om één rijstrook vrij van groenten te maken. De verloren lading is misschien goed nieuws voor kinderen die geen spruitjes lusten, maar het ongeval zorgde voor heel wat fileleed: ruim anderhalf uur file richting Antwerpen. Er raakte niemand gewond. [naar artikel]
Wil je je kinderen spruitjes leren eten? Dan heeft teler Jurgen Santermans (46) uit Gingelom misschien wel de oplossing: paarse spruitjes. Ze zien er een beetje uit als kleine rode kooltjes en ze smaken minder bitter dan een groene spruit. Deze paarse spruiten uit Gingelom zijn een primeur voor Limburg. [naar artikel]
Spruitjes staan niet in de lijst van de Belg zijn of haar favoriete groentes. Integendeel. Volgens experts ligt de onpopulariteit niet per se aan de smaak, wel aan de manier ze waarop ze worden klaargemaakt. Spruiten zijn een geliefd onderwerp voor wetenschappers. Een groot deel van de bevolking heeft een hekel aan die bepaalde smaak […] Het bericht Een hekel aan spruitjes? Er is een logische verklaring voor verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Pompoenen zijn momenteel heuse eyecatchers in de supermarkten. Halloween is dan wel gepasseerd, pompoenen fleuren je gerechten op en smaken heerlijk wanneer het koud is buiten. Wat dacht je van een quiche of van een hip bordje oranje hummus? Ook pompoen verwerken in je desserts kan perfect. Met deze drie gerechten doe je de herfstgroente eer aan. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Spruitjes zijn weer volop te verkrijgen. En da’s goed nieuws. Wist je dat je maar vier spruitjes hoeft te eten om aan je dagelijkse dosis vitamine C te komen? Hoewel niet iedereen fan is, kun je met een goede bereiding verrassend lekker uit de hoek komen! Foodstylist Sonja Peeters toont hoe. En wie weet ... kan je zelfs je kroost overtuigen. [naar artikel]
Elke dag een maaltijd op tafel toveren: het is niet altijd even evident. Gelukkig voorzien onze 3 HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman elke week voldoende inspiratie om niet voor de zoveelste keer met de handen in het haar te zitten. Voor amper 23 euro tover je deze smakelijke gerechten op tafel. Snel klaar, betaalbaar én lekker? Dat klinkt als een succesrecept. [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie om vanaf maandag een drukke werkweek door te komen én smakelijk eten op tafel te toveren? Deze 5 gerechten zijn de favorieten van onze redactie wanneer we iets snel klaar willen stomen dat lekker en betaalbaar is. Want geef toe, voor amper 23 euro een heel weekmenu: het kan slechter, toch? Smakelijk! [naar artikel]
Overdag mag het dan nog aangenaam warm en zonnig zijn, ’s avonds koelt het behoorlijk af. Een lekkere ovenschotel die makkelijk én gezond is, biedt... [naar artikel]
Na veel getreuzel zet zeewier nu ook in België voet aan wal. In zijn boek Zeegroenten: koken met algen en wieren toont Donald Deschagt hoe je met het glibberige goedje lekkere en gezonde gerechten op tafel tovert. [naar artikel]
Een ovenschotel met prei en puree is sowieso een sterk staaltje comfortfood. Met zalmfilets in de mix verhef je het tot culinaire verwennerij,... [naar artikel]
Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.