“Soms moet ík papa afremmen.” In restaurant Instroom werken Seppe (40) en dochter Kaya Nobels (19) zij aan zij. Onafscheidelijk: dat was ooit anders, want Seppe was een afwezige vader. Misschien was het dat dat het gezin een tijd terug even brak? Gelukkig vonden vader en dochter een manier om nu hechter te zijn dan ooit. “In het begin hamerde hij erop dat ik ‘chef’ moet zeggen.” [naar artikel]
“Soms moet ík papa afremmen.” In restaurant Instroom werken Seppe (40) en dochter Kaya Nobels (19) zij aan zij. Onafscheidelijk: dat was ooit anders, want Seppe was een afwezige vader. Misschien was het dat dat het gezin een tijd terug even brak? Gelukkig vonden vader en dochter een manier om nu hechter te zijn dan ooit. “In het begin hamerde hij erop dat ik ‘chef’ moet zeggen.” [naar artikel]
“In Vlaamse huiskeukens zijn er amper bereidingen voor groenten. Bloemkool? Die moet met witte saus. Daar stopt het”, stelt Seppe Nobels vast. In zijn boek ’Greens that taste like friendship’ brengt hij simpele en snelle groentebereidingen. [naar artikel]
De Antwerpse topchef Seppe Nobels en zijn Franse collega Bruno Loubet staan vanavond samen in de keuken van Graanmarkt 13. Samen maken ze lunch en diner, waarbij groenten de belangrijkste ingrediënten vormen. De chefs leggen de nadruk op duurzaamheid. [naar artikel]
Seppe Nobels sleepte de titel van Groentekok van het Jaar in de wacht en leert ons groenten eten. Voor Nobels is koken onlosmakelijk verbonden met de omgeving waarin hij leeft en werkt. Zijn producten komen bij voorkeur uit eigen streek of zelfs rechtstreeks uit de tuin. Zijn restaurant Graanmarkt 13 beschikt over een eigen stadslandbouwproject en bijenkasten op het dak. Tijdens de zomermaanden staat de moestuin open voor het publiek en zijn er kruiden- en honingdiners met aangepaste rondleidingen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.