Vanavond en volgende week woensdag kan je in horecazaak Casa del Sabor in Zelem pasta afhalen ten voordele van doe-het-zelfzaak Vaes in Zelem. De opbrengst van de verkoop gaat naar de familie Vaes en buren die op 11 februari getroffen werden door een zware brand. [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.” [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.” [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi over de vliegende start van hun zaak Pastology. De pastaspecialisten verklappen op deze wereldpastadag hoe je verse pasta maakt én herkent. Ze delen ook een exclusief recept en 5 tips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan smaakt hij naar plastiek.” [naar artikel]
Jeugdclub Sfinx van Zelem viert morgen, vrijdag 7 oktober, een bijzondere verjaardag: de vijfde editie van de Zelemse barbecue. [naar artikel]
Fuifliefhebbers zijn zaterdag 8 oktober in Zelem welkom voor de Zelemse rocknacht. Het is al voor de 27ste keer dat jeugdclub Sfinx van Zelem die rockavond organiseert. [naar artikel]
Fuifliefhebbers zijn vanavond welkom in Zelem voor de 28ste editie van de Zelemse rocknacht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.