Deel je ook regelmatig foto’s van wat je eet op Instagram? Dan droeg je zonder dat je het wist mee bij aan een onderzoek van The Bucketlist Company, dat zich afvroeg welke internationale keukens het populairst zijn op sociale media. Ze analyseerden alle foodposts op Instagram, TikTok en Reddits om erachter te komen. Van de Italiaanse tot Belgische of Franse: welke duikt op nummer één op in de top 10? [naar artikel]
Tijdens de zomermaanden lijkt het nog net een tikkeltje moeilijker om te bedenken wat je vandaag precies wil eten, zeker als iedereen rond jou al in vakantiemodus lijkt te zijn. Nood aan inspiratie en vooral ook nood aan een vleugje vakantie? Dan nemen deze 5 gerechten jou mee de wereld rond, gewoon vanuit je bord. En eerlijk is eerlijk: 17,50 euro voor een wereldreis is een pak goedkoper dan écht naar die landen trekken. Smakelijk! [naar artikel]
De Italiaanse keuken ligt de Italianen nauw aan het hart. Maar tot grote verbazing van velen, blijkt de oorsprong van heel wat Italiaanse klassiekers buiten de landsgrenzen van het Zuid-Europese land te liggen. Alberto Grandi, een Italiaanse voedselhistoricus en jurylid van het wereldkampioenschap tiramisu, heeft zijn carrière gewijd aan het ontkrachten van de mythes rond Italiaans eten – en daarmee shockeert hij heel wat landgenoten. [naar artikel]
Deel je ook regelmatig foto’s van wat je eet op Instagram? Dan droeg je zonder dat je het wist mee bij aan een onderzoek van The Bucketlist Company, dat zich afvroeg welke internationale keukens het populairst zijn op sociale media. Ze analyseerden alle foodposts op Instagram, TikTok en Reddits om erachter te komen. Van de Italiaanse tot Belgische of Franse: welke duikt op nummer één op in de top 10? [naar artikel]
Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]
Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]
Door het oorlogsgeweld raakten heel wat Syriërs verspreid over de wereld. En samen met hen oriëntaalse smaakmakers als za’atar, tahin, granaatappelmelasse en sumak. Ook nieuwsgierig naar de bijbehorende recepten? [naar artikel]
Geen idee wat je ‘s avonds moet koken? Foodie Sonja Peeters zorgt elke week voor de nodige inspiratie. “Onze Belgische keuken is terecht onze grote... [naar artikel]
Amper 26 was Thierry Theys — bouwjaar 1984 — toen hij op njam! de pannen van het dak stond te koken en zijn restaurant Nuance in Duffel ook al twee Michelinsterren op zak had. Zijn grote voorbeeld? Grootmoeder Barbara, bij wie Thierry elke schoolvakantie doorbracht. Zijn lievelingsgerecht uit haar potten? Stoverij van varkenswangetjes. [naar artikel]
Uren zweten in de keuken? Als het van Virginie Schoelinck en Silke Van Engeland afhangt, is dat verleden tijd. Deze twee besties benadrukken in hun kookboek Onweerstaanbaar, kant-en-klaar dat bereide gerechten uit de supermarkt er net zo heerlijk kunnen uitzien én smaken als wanneer je zelf aan de slag gaat. Speciaal voor Check maakten ze een feestmenu met vijf klassiekers uit het warenhuis. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.