Eleven Madison Park, het restaurant uit New York dat woensdag tot beste van de wereld werd gekroond, serveert zowaar een Limburgs biertje. Op het [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
In Antwerpen draait dit weekend alles om culinair genot tijdens ‘Antwerpen Proeft’. In het sterrenrestaurant ‘The Jane’ tillen ze dat een niveau hoger, want het oog wil ook wat... [naar artikel]
?De dialectvereniging Veldeke Bels(j) Limburg (VBL) was bijzonder trots dat het Limburgs dialect aanwezig mocht zijn op het recente Folkfestival in Ham. Dat was immers een uniek gegeven voor zowel de dialectvereniging als voor de festivalorganisator. “Piet Stinckens wist in geen tijd een volle tent op zijn hand te krijgen met ernstige, grappige, droeve maar ook plezante liedjes in het sappige Limburgse dialect”, zegt VBL-secretaris Gust Caelen. “Met zijn prachtige stem en knap gitaarwerk oogstte hij bijzonder veel applaus.” [naar artikel]
Al 10 jaar organiseert ‘De Groentekok’ en voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol met We’re Smart... [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma is opnieuw het beste restaurant ter wereld. Dat bleek vanavond tijdens de awardshow in Antwerpen voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021', de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Chef-kok René Redzepi van Noma mocht zich al vier keer eerder winnaar noemen. Peter Goossens van Hof Van Cleve klom deze editie 7 plaatsen omhoog, naar een knappe plek 36. [naar artikel]
Chips zijn een vrij gebruikelijke snack tijdens een avondje op de sofa met een film of tijdens een feestje, maar je zou ze wellicht niet direct [naar artikel]
Een restaurant in San Francisco serveert een aantal gerechten op iPads. Dat doet de chef niet omdat een iPad een schitterend alternatief is voor een bord, maar omdat de gerechten zo een extra dimensie krijgen. Terwijl je je smaakpapillen verwent met een gerecht van witte truffelkroketten, kan je je ogen de kost geven met een video waarin honden vlijtig op zoek gaan naar truffels. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.