Zo goed als elke supermarktfolder stunt met kortingsacties voor vlees: 1+1 gratis, -40%, 2 voor 3 euro. Toch gaan er zowel bij boeren, dierenwelzijnsorganisaties én in de politiek stemmen op om zulke buitensporige promoties te verbieden. “Zelfs zonder korting is vlees vandaag te goedkoop”, klinkt het. Waarom zouden we meer betalen voor een kotelet of biefstuk? En is het einde van de vleespromo’s echt in zicht? [naar artikel]
Lidl gaat in Nederland vleesvervangers direct naast het vlees leggen, om de verkoop van vegetarische alternatieven te stimuleren. De supermarktketen wil dat in 2030 “de helft” van de verkochte eiwitten plantaardig is. Met een pilootproject in 70 Nederlandse filialen onderzoekt Lidl wat het doet met de verkoop als vlees en vleesvervanger bij elkaar liggen. Worden zo ook de klanten die normaal het vegetarische schap straal voorbijlopen verleid om vaker voor plantaardig te kiezen? Misschien wel. [naar artikel]
De wereldwijde kostprijs van de vaccinatie tegen Covid-19 zou minstens vijf keer lager kunnen liggen als de farmaceutische bedrijven geen monopolie op hun vaccins zouden hebben. Dat heeft Oxfam gemeld in een persbericht op basis van een analyse van de “People’s Vaccine Alliance”, waarvan de ngo lid is. [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]
Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.” [naar artikel]
MAASEIK - Een Limburgs steakhouse stelt op zijn website dat ‘Bien cuit’ of doorbakken steak uit den boze is. “Dat zullen wij niet doen.” Een harde boodschap voor sommige klanten. “In een tekst komt een boodschap altijd wat harder aan dan hoe je het bedoelt”, zegt zaakvoerder-kok Dave Maggen. “In de praktijk valt het heel goed mee. ‘Vertrouw mij’, zeg ik. Zo kunnen wij acht op de tien keer onze klanten bekeren tot het echt lekkere vlees.” [naar artikel]
De gemeentelijke eindejaarsactie waarbij klanten van Zemstse handelaars krasloten krijgen bij hun aankopen, is op een gigantische blunder uitgedraaid. Niet de verwachte 70 klanten bemachtigden een winnend kraslotje, maar zo’n tien keer meer. 29 van hen wonnen een elektrische fiets van 1.200 euro, terwijl dat er normaal maar twee zouden zijn. Een blunder die de gemeente 70.000 euro kost. “We willen die meerkost verhalen op de drukker”, klinkt het [naar artikel]
19:28 De waakhond van het parlement is in een nieuw rapport kritisch voor de asieldiensten. Die hebben onvoldoende zicht op de kostprijs en kwaliteit van de opvangcentra. [naar artikel]
Het is een boodschap die niet voor iedereen leuk is, maar die wel steeds meer door de wetenschap wordt onderschreven: wie zijn impact op milieu en klimaat wil verkleinen, kan het best weinig of geen vlees en zuivel consumeren. “We hebben altijd al vlees gegeten, we hebben het nodig”, klinkt het regelmatig. Maar klopt dat wel? Hoogleraar Gezondheid en Voeding Jaap Seidell neemt 7 gezondheidsclaims over een vlees- en zuivelarm (en klimaatvriendelijk) dieet onder de loep. [naar artikel]
In de Nederlandse Jumbosupermarkten zullen vanaf eind mei geen vleespromoties meer te vinden zijn. Ook online zullen klanten geen vlees meer in promotie kunnen kopen. Jumbo is de eerste Nederlandse supermarkt die stopt met aanbiedingen van vlees. De supermarkt wil zo bijdragen aan het verminderen van impact van voedselconsumptie op mens, dier en natuur. [naar artikel]
MAASEIKHet Maaseikse steakhouse Tarbh, dat vandaag de deuren opent, stelt op zijn website dat ‘bien cuit’ of doorbakken steak uit den boze is. “Dat zullen wij niet doen.” Dat klinkt allicht hard voor sommige klanten. “In een tekst komt een boodschap altijd wat harder aan”, sust zaakvoerder-kok Dave Maggen. “In de praktijk valt het heel goed mee. Acht op de tien keer kunnen wij onze klanten bekeren tot het echt lekkere vlees.” [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]
Klanten van het Belgische cryptoplatform Bit4You hebben zicht op een terugbetaling van (een deel) van hun deposito’s. De advocaten Mischaël Modrikamen en Florian Ernotte - die samen 293 klanten, goed voor 25 procent van de deposito’s vertegenwoordigen - hebben daarover een akkoord bereikt met de aandeelhouders en voormalige bestuurders van Bit4You, zo laten ze vandaag/donderdag weten. [naar artikel]
De Nieuw-Zeelandse pizzaketen Hell Pizza blijkt de afgelopen tijd aan meer dan drieduizend klanten pizza's met ‘vlees’ te hebben verkocht, terwijl... [naar artikel]
Het restaurant van de Hema op de Korenmarkt was zaterdag voor het laatst geopend. Heel wat klanten kwamen nog een laatste keer genieten van een koffie of een vol au vent met een prachtig zicht op de Korenmarkt. “Ik besef nog niet goed dat ik hier voor het laatst sta.” [naar artikel]
De gemeentelijke eindejaarsactie waarbij klanten van Zemstse handelaars krasloten krijgen bij hun aankopen, is op een gigantische blunder uitgedraaid. Niet de verwachte 70 klanten bemachtigden een winnend kraslotje, maar wel tien keer zoveel. 29 van hen wonnen een elektrische fiets van 1.200 euro, terwijl dat er normaal maar twee zouden zijn. Een blunder die de gemeente 70.000 euro kost. “Maar die meerkost willen we verhalen op de drukker”, klinkt het [naar artikel]
Zelfs wie bij traditionele Vlaamse kost zweert, switcht zijn klassieke patatjes met groenten en een hamburger moeiteloos naar een vleesvervanger. Hoe lekker die precies zijn, testte sterrenchef Luc Bellings voor je uit, maar is zo’n groenteburger ook automatisch gezond(er) of vergissen we ons daarin? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “sommige vleesvervangers zijn eigenlijk eerder aardappel- of pastavervangers.” [naar artikel]
Tuinaannemers zijn geen fan van Maai Mei Niet en raden zelfs af de actie te volgen. “Mijn klanten die de afgelopen jaren hebben deelgenomen, komen er allemaal van terug”, zegt Walter Verhaegen van Four Seasons in Reet. “Distels en netels overwoekeren het gras, het gazon wordt hobbelig en bobbelig en moet opnieuw worden gezaaid. In juni betekent dat meer werk, meer bestrijdingsmiddelen en meer kosten.” [naar artikel]
“De slimme kilometerheffing is geen must, hoogstens een middel en geen doel. Maar geen partij heeft tot nog toe een goed alternatief voor het fileleed gepresenteerd. Zou het dan echt niet lukken om rekening te houden met alle terechte bezorgdheden? Het alternatief is leven met de files”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]
Een 50-jarige ex-bankdirecteur uit Zerkegem riskeert geen straf meer, ook al zou hij zijn klanten voor drie miljoen euro hebben opgelicht. Het strafdossier is inmiddels verjaard. “Ik excuseer mij namens justitie”, richtte de voorzitter zich tot de burgerlijke partijen. [naar artikel]
De Cockerillkaai op 1, de Sint-Aldegondiskaai op 2 en de Della Faillelain op 3. Zo ziet de top drie van duurste straten in Antwerpen stad eruit per 1 juli 2023. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van vastgoedplatform Immoweb. Zicht op ’t Scheld, dat mag dus wat kosten. Maar is een optrekje op de Cockerillkaai echt zijn geld waard? “Absoluut”, zeggen de bewoners in koor. “Zolang we goed ter been zijn, krijgen ze ons hier niet weg.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.