Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Doe geen suiker, maar wel zout bij je koffie

11/04/2017 - 10:59
"Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Het beste uit "Over eten": Waarom u naar uw frieten moet luisteren. Wat zit er in een frikandel? En zout, zout, zout bij Mathieu Van der Poel (28/11/2018 - VRT NWS)

In deze Week van de Friet staat in "Over eten" de Belgische friet centraal. Is die ten dode opgeschreven nu Europa aanraadt om onze typische manier van bakken te veranderen? En over de inhoud van een frikandel, nog altijd de populairste snack, gaan de wildste verhalen rond. Wat zit er nu echt in?  [naar artikel]


2. Doe geen suiker, maar wel zout bij je koffie (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen. [naar artikel]


3. Vergeet suiker, een snufje zout maakt je koffie minder bitter (03/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen zin in slappe koffie? Of koffie die net iets te bitter van smaak is? Op het internet gaat er een lifehack rond die ervoor zou zorgen dat het allemaal net iets beter smaakt. [naar artikel]


4. Vergeet suiker of melk, de nieuwste foodhype is zout in je kop koffie: hoe (on)gezond of lekker is dat? (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet een klontje suiker of een wolkje melk: vanaf nu drink je jouw koffie met zout. Tenminste, als we de nieuwste internettrend mogen geloven. Maar waarom zou zout bij je koffie een goed idee zijn? Wat doet het met je gezondheid? En wat gebeurt er met de smaak? Diëtiste Sanne Mouha legt uit en onze journaliste nam de proef op de som. [naar artikel]


5. Daarom schuiven mensen bij bakker Kris vandaag aan voor een pak friet met mayonaise: “Geen zout maar wel wat extra suiker aub” (06/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Is het om mee te nemen of om hier op te eten?” Het regent dit weekend kwinkslagen bij banketbakkerij Kris uit De Klinge. De bakker verkoopt uitzonderlijk pakjes friet met mayonaise naar aanleiding van Vaderdag en de start van het EK voetbal. De frietjes zijn echter gemaakt van appels en de mayonaise is eigenlijk opgeklopte slagroom. [naar artikel]


6. Duur zout smaakt zelden anders dan goedkoop zout, maar “er is wel een ander verschil” (12/04/2024 - De Standaard)

Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. [naar artikel]


7. Zelfde smaak, minder ongezond? Belgische start-up brengt ‘zout zonder zout’ op de markt (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]


8. Belg eet dubbel zoveel zout als aanbevolen: hoe gezond is zout en welke soort gebruik je het best? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


9. Hoe gezond is zout? En welke soort gebruikt je het best? “Wie regelmatig zout eet, leeft minder lang” (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wie zijn maaltijden altijd voorziet van een stevige portie zout minder lang leeft. Mannen zouden door zout te eten twee jaar verliezen, vrouwen anderhalf jaar, kopt The Guardian. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) leren je het beste uit zout te halen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!