In deze Week van de Friet staat in "Over eten" de Belgische friet centraal. Is die ten dode opgeschreven nu Europa aanraadt om onze typische manier van bakken te veranderen? En over de inhoud van een frikandel, nog altijd de populairste snack, gaan de wildste verhalen rond. Wat zit er nu echt in? [naar artikel]
Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen. [naar artikel]
Geen zin in slappe koffie? Of koffie die net iets te bitter van smaak is? Op het internet gaat er een lifehack rond die ervoor zou zorgen dat het allemaal net iets beter smaakt. [naar artikel]
Vergeet een klontje suiker of een wolkje melk: vanaf nu drink je jouw koffie met zout. Tenminste, als we de nieuwste internettrend mogen geloven. Maar waarom zou zout bij je koffie een goed idee zijn? Wat doet het met je gezondheid? En wat gebeurt er met de smaak? Diëtiste Sanne Mouha legt uit en onze journaliste nam de proef op de som. [naar artikel]
“Is het om mee te nemen of om hier op te eten?” Het regent dit weekend kwinkslagen bij banketbakkerij Kris uit De Klinge. De bakker verkoopt uitzonderlijk pakjes friet met mayonaise naar aanleiding van Vaderdag en de start van het EK voetbal. De frietjes zijn echter gemaakt van appels en de mayonaise is eigenlijk opgeklopte slagroom. [naar artikel]
Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. [naar artikel]
Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]
Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]
Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wie zijn maaltijden altijd voorziet van een stevige portie zout minder lang leeft. Mannen zouden door zout te eten twee jaar verliezen, vrouwen anderhalf jaar, kopt The Guardian. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) leren je het beste uit zout te halen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.