Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Uniek erfgoed te koop in Lille: slagmolen die sterrenrestaurant van koolzaadolie voorziet op zoek naar nieuwe eigenaar

19/04/2023 - 05:30
"Op de Lilse huizenmarkt staat een uniek pand te koop: de hoeve in de Broekzijstraat waar ook de slagmolen die dateert van 1465 staat, wordt verkocht. Molenaar Theo Ghoos (71) slaat met het eeuwenoude erfgoed nog steeds Kempense koolzaadjes tot koolzaadolie of ‘smout’, en hoopt dat te blijven doen. De slagmolen kan behalve ‘smout’ ook exclusieve anijsolie of notenolie slaan. “Wie deze uitdaging moet aangaan? Iemand met een hart voor erfgoed.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Uniek erfgoed te koop in Lille: slagmolen die sterrenrestaurant van koolzaadolie voorziet op zoek naar nieuwe eigenaar (19/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Op de Lilse huizenmarkt staat een uniek pand te koop: de hoeve in de Broekzijstraat waar ook de slagmolen die dateert van 1465 staat, wordt verkocht. Molenaar Theo Ghoos (71) slaat met het eeuwenoude erfgoed nog steeds Kempense koolzaadjes tot koolzaadolie of ‘smout’, en hoopt dat te blijven doen. De slagmolen kan behalve ‘smout’ ook exclusieve anijsolie of notenolie slaan. “Wie deze uitdaging moet aangaan? Iemand met een hart voor erfgoed.” [naar artikel]


2. Sterrenrestaurant De Slagmolen viert 25-jarige verjaardag op bijzondere manier (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Speciaal voor hun jubileum komen vader en zoon, de twee chef-koks, met een wel heel speciaal menu op de proppen. [naar artikel]


3. Eten in sterrenrestaurant Slagmolen: verfijnd menu van vader en zoon Meewis (18/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Sinds april vorig jaar wordt tweesterrenchef Bert Meewis (50) in restaurant Slagmolen bijgestaan door zijn zoon Giel. Die samenwerking resulteerde in nog meer verfijning en creativiteit. [naar artikel]


4. Sterrenrestaurant De Slagmolen opent dan toch geen tweede zaak in Bilzens kasteel: “Horecalandschap is te onzeker” (01/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er komt dan toch geen tweede vestiging van sterrenrestaurant De Slagmolen in het historische kasteel Edelhof in Munsterbilzen. “Het horecalandschap is op dit moment helaas heel onzeker. Daarom concentreren we ons nu op ons bestaand restaurant.” [naar artikel]


5. Voedingsbedrijven schakelen massaal over op koolzaadolie (30/07/2022 - De Tijd)

16:27 Voedingsbedrijven zijn de voorbije weken massaal overgeschakeld op koolzaadolie als alternatief voor het nijpend tekort aan zonnebloemolie. [naar artikel]


6. Voedingsbedrijven vervangen zonnebloemolie massaal door koolzaadolie door oorlog Oekraïne (30/07/2022 - VRT NWS)

Voedingsbedrijven hebben het ingrediënt zonnebloemolie massaal vervangen door koolzaadolie. Dat meldt de FOD Economie. Door de oorlog in Oekraïne ontstond er een tekort aan zonnebloemolie, een belangrijk ingrediënt in heel wat bewerkte voedingsproducten. [naar artikel]


7. Zonnebloemolie massaal vervangen door koolzaadolie in voedingsproducten (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voedingsbedrijven hebben het ingrediënt zonnebloemolie massaal vervangen door koolzaadolie, zo verklaarde de FOD Economie in de marge van de Landbouwbeurs in Libramont. Door de oorlog in Oekraïne ontstond er een tekort aan zonnebloemolie, een belangrijk ingrediënt in heel wat bewerkte voedingsproducten. Er werd vooral overgeschakeld op koolzaadolie, zo blijkt nu, en in veel mindere mate op koolzaadlecithine, sojalecithine of palmolie. [naar artikel]


8. Noma maakt afwasser mede-eigenaar van Deens sterrenrestaurant (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

De afwasser van Noma wordt mede-eigenaar van het Deense sterrenrestaurant. Dat deelde topchef Rene Redzepi zelf mee via Instagram. Afwasser Ali [naar artikel]


9. Eigenaar van sterrenrestaurant Beluga start ijssalon in Maastricht (29/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You start volgend jaar een ijszaak aan de Groene Loper in Maastricht. [naar artikel]


10. Restaurant Slagmolen in Opglabbeek: “Sterren zijn belangrijk maar mogen niet hoofddoel zijn voor jonge chefs” (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Restaurant De Slagmolen in Opglabbeek behoudt zijn twee sterren. Volgens topchef Bert Meewis zorgt de erkenning wel degelijk voor een boost. Hij zegt dat Michelinsterren belangrijk zijn voor de Limburgse gastronomie maar dat ze niet het hoofddoel mogen worden voor jonge chefs. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!