Op de Lilse huizenmarkt staat een uniek pand te koop: de hoeve in de Broekzijstraat waar ook de slagmolen die dateert van 1465 staat, wordt verkocht. Molenaar Theo Ghoos (71) slaat met het eeuwenoude erfgoed nog steeds Kempense koolzaadjes tot koolzaadolie of ‘smout’, en hoopt dat te blijven doen. De slagmolen kan behalve ‘smout’ ook exclusieve anijsolie of notenolie slaan. “Wie deze uitdaging moet aangaan? Iemand met een hart voor erfgoed.” [naar artikel]
Sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Speciaal voor hun jubileum komen vader en zoon, de twee chef-koks, met een wel heel speciaal menu op de proppen. [naar artikel]
Sinds april vorig jaar wordt tweesterrenchef Bert Meewis (50) in restaurant Slagmolen bijgestaan door zijn zoon Giel. Die samenwerking resulteerde in nog meer verfijning en creativiteit. [naar artikel]
Er komt dan toch geen tweede vestiging van sterrenrestaurant De Slagmolen in het historische kasteel Edelhof in Munsterbilzen. “Het horecalandschap is op dit moment helaas heel onzeker. Daarom concentreren we ons nu op ons bestaand restaurant.” [naar artikel]
16:27 Voedingsbedrijven zijn de voorbije weken massaal overgeschakeld op koolzaadolie als alternatief voor het nijpend tekort aan zonnebloemolie. [naar artikel]
Voedingsbedrijven hebben het ingrediënt zonnebloemolie massaal vervangen door koolzaadolie. Dat meldt de FOD Economie. Door de oorlog in Oekraïne ontstond er een tekort aan zonnebloemolie, een belangrijk ingrediënt in heel wat bewerkte voedingsproducten. [naar artikel]
Voedingsbedrijven hebben het ingrediënt zonnebloemolie massaal vervangen door koolzaadolie, zo verklaarde de FOD Economie in de marge van de Landbouwbeurs in Libramont. Door de oorlog in Oekraïne ontstond er een tekort aan zonnebloemolie, een belangrijk ingrediënt in heel wat bewerkte voedingsproducten. Er werd vooral overgeschakeld op koolzaadolie, zo blijkt nu, en in veel mindere mate op koolzaadlecithine, sojalecithine of palmolie. [naar artikel]
De afwasser van Noma wordt mede-eigenaar van het Deense sterrenrestaurant. Dat deelde topchef Rene Redzepi zelf mee via Instagram. Afwasser Ali [naar artikel]
Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You start volgend jaar een ijszaak aan de Groene Loper in Maastricht. [naar artikel]
Restaurant De Slagmolen in Opglabbeek behoudt zijn twee sterren. Volgens topchef Bert Meewis zorgt de erkenning wel degelijk voor een boost. Hij zegt dat Michelinsterren belangrijk zijn voor de Limburgse gastronomie maar dat ze niet het hoofddoel mogen worden voor jonge chefs. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.