Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Sterrenrestaurant De Slagmolen opent dan toch geen tweede zaak in Bilzens kasteel: “Horecalandschap is te onzeker”

01/06/2023 - 18:38
"Er komt dan toch geen tweede vestiging van sterrenrestaurant De Slagmolen in het historische kasteel Edelhof in Munsterbilzen. “Het horecalandschap is op dit moment helaas heel onzeker. Daarom concentreren we ons nu op ons bestaand restaurant.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenrestaurant De Slagmolen opent dan toch geen tweede zaak in Bilzens kasteel: “Horecalandschap is te onzeker” (01/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er komt dan toch geen tweede vestiging van sterrenrestaurant De Slagmolen in het historische kasteel Edelhof in Munsterbilzen. “Het horecalandschap is op dit moment helaas heel onzeker. Daarom concentreren we ons nu op ons bestaand restaurant.” [naar artikel]


2. Sterrenrestaurant De Slagmolen viert 25-jarige verjaardag op bijzondere manier (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Speciaal voor hun jubileum komen vader en zoon, de twee chef-koks, met een wel heel speciaal menu op de proppen. [naar artikel]


3. Eten in sterrenrestaurant Slagmolen: verfijnd menu van vader en zoon Meewis (18/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Sinds april vorig jaar wordt tweesterrenchef Bert Meewis (50) in restaurant Slagmolen bijgestaan door zijn zoon Giel. Die samenwerking resulteerde in nog meer verfijning en creativiteit. [naar artikel]


4. Uniek erfgoed te koop in Lille: slagmolen die sterrenrestaurant van koolzaadolie voorziet op zoek naar nieuwe eigenaar (19/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Op de Lilse huizenmarkt staat een uniek pand te koop: de hoeve in de Broekzijstraat waar ook de slagmolen die dateert van 1465 staat, wordt verkocht. Molenaar Theo Ghoos (71) slaat met het eeuwenoude erfgoed nog steeds Kempense koolzaadjes tot koolzaadolie of ‘smout’, en hoopt dat te blijven doen. De slagmolen kan behalve ‘smout’ ook exclusieve anijsolie of notenolie slaan. “Wie deze uitdaging moet aangaan? Iemand met een hart voor erfgoed.” [naar artikel]


5. Horecapaus Bart Claes schuldig aan financiële krater in horecalandschap: 7 maanden cel met uitstel (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)

De Tongerse correctionele rechter bevond dinsdagochtend Diepenbeekse horecapaus Bart Claes schuldig aan onder andere faillissementsmisdrijven, vervalsen van facturen en het niet afdragen van ontvangen BTW. Hij krijgt een celstraf van zeven maanden met uitstel en moet geldboetes van 12.000 euro voor hem persoonlijk en 60.000 euro, waarvan 30.000 euro effectief, voor vennootschap BVBA Culinarte ophoesten. De man krijgt bovendien ook een beroepsverbod van zeven jaar. De financiële krater die hij achterliet tikte aan tot zo’n 4,4 miljoen euro. [naar artikel]


6. De slagmolen wordt toekomstige uitbater van Kasteel Edelhof (08/11/2021 - Het Belang van Limburg)

De prestigieuze horecazaak De Slagmolen zal in Kasteel Edelhof in Munsterbilzen een tweede zaak openen. De zonen Giel en Klaas Meewis gaan in het Het 19de-eeuwse monumentale kasteel Edelhof een verfijnde bistro uitbouwen. De verbouwingen gaan weldra van start. De opening is voorzien in de zomer van 2023. [naar artikel]


7. Inbrekers plunderen kasteel dat nog pop-up was van sterrenrestaurant (12/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Dieven zijn aan de haal gegaan met de inboedel van kasteel La Sapinière op de Grote Baan in Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas). Het onbewoonde gebouw was twee jaar geleden nog het decor voor het pop-uprestaurant van sterrenzaak ’t Korennaer. “De daders hingen zelfs hun eigen slot aan de poort”, zegt Kylie Opdeweegh. [naar artikel]


8. Restaurant Slagmolen in Opglabbeek: “Sterren zijn belangrijk maar mogen niet hoofddoel zijn voor jonge chefs” (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Restaurant De Slagmolen in Opglabbeek behoudt zijn twee sterren. Volgens topchef Bert Meewis zorgt de erkenning wel degelijk voor een boost. Hij zegt dat Michelinsterren belangrijk zijn voor de Limburgse gastronomie maar dat ze niet het hoofddoel mogen worden voor jonge chefs. [naar artikel]


9. Herman Dessersprijs gaat naar uitbaters restaurant Slagmolen: “Zelfs geen speech voorbereid” (07/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Omwille van zijn culinaire prestaties wordt het Opglabbeekse sterrenrestaurant Slagmolen al jaren geloofd en gelauwerd. Nu wordt de kooktempel ook erkend omwille van zijn verdiensten voor Limburg. Topchef Bert Meewis en gastvrouw Karlijn Libbrecht kregen vandaag de ondernemersprijs Herman Dessers van Voka-Limburg. [naar artikel]


10. Meer natuur in Berenheide, Aen de slagmolen en Oyevaersnest (07/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Dag van de Natuur en dan trekken tientallen vrijwilligers van Natuurpunt naar de Berenheide in Meeuwen, naar Ellikom en naar Grote Brogel Aende slagmolen om er beheerwerken uit te voeren. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!