Er komt dan toch geen tweede vestiging van sterrenrestaurant De Slagmolen in het historische kasteel Edelhof in Munsterbilzen. “Het horecalandschap is op dit moment helaas heel onzeker. Daarom concentreren we ons nu op ons bestaand restaurant.” [naar artikel]
Sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Speciaal voor hun jubileum komen vader en zoon, de twee chef-koks, met een wel heel speciaal menu op de proppen. [naar artikel]
Sinds april vorig jaar wordt tweesterrenchef Bert Meewis (50) in restaurant Slagmolen bijgestaan door zijn zoon Giel. Die samenwerking resulteerde in nog meer verfijning en creativiteit. [naar artikel]
Op de Lilse huizenmarkt staat een uniek pand te koop: de hoeve in de Broekzijstraat waar ook de slagmolen die dateert van 1465 staat, wordt verkocht. Molenaar Theo Ghoos (71) slaat met het eeuwenoude erfgoed nog steeds Kempense koolzaadjes tot koolzaadolie of ‘smout’, en hoopt dat te blijven doen. De slagmolen kan behalve ‘smout’ ook exclusieve anijsolie of notenolie slaan. “Wie deze uitdaging moet aangaan? Iemand met een hart voor erfgoed.” [naar artikel]
De Tongerse correctionele rechter bevond dinsdagochtend Diepenbeekse horecapaus Bart Claes schuldig aan onder andere faillissementsmisdrijven, vervalsen van facturen en het niet afdragen van ontvangen BTW. Hij krijgt een celstraf van zeven maanden met uitstel en moet geldboetes van 12.000 euro voor hem persoonlijk en 60.000 euro, waarvan 30.000 euro effectief, voor vennootschap BVBA Culinarte ophoesten. De man krijgt bovendien ook een beroepsverbod van zeven jaar. De financiële krater die hij achterliet tikte aan tot zo’n 4,4 miljoen euro. [naar artikel]
De prestigieuze horecazaak De Slagmolen zal in Kasteel Edelhof in Munsterbilzen een tweede zaak openen. De zonen Giel en Klaas Meewis gaan in het Het 19de-eeuwse monumentale kasteel Edelhof een verfijnde bistro uitbouwen. De verbouwingen gaan weldra van start. De opening is voorzien in de zomer van 2023. [naar artikel]
Dieven zijn aan de haal gegaan met de inboedel van kasteel La Sapinière op de Grote Baan in Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas). Het onbewoonde gebouw was twee jaar geleden nog het decor voor het pop-uprestaurant van sterrenzaak ’t Korennaer. “De daders hingen zelfs hun eigen slot aan de poort”, zegt Kylie Opdeweegh. [naar artikel]
Restaurant De Slagmolen in Opglabbeek behoudt zijn twee sterren. Volgens topchef Bert Meewis zorgt de erkenning wel degelijk voor een boost. Hij zegt dat Michelinsterren belangrijk zijn voor de Limburgse gastronomie maar dat ze niet het hoofddoel mogen worden voor jonge chefs. [naar artikel]
Omwille van zijn culinaire prestaties wordt het Opglabbeekse sterrenrestaurant Slagmolen al jaren geloofd en gelauwerd. Nu wordt de kooktempel ook erkend omwille van zijn verdiensten voor Limburg. Topchef Bert Meewis en gastvrouw Karlijn Libbrecht kregen vandaag de ondernemersprijs Herman Dessers van Voka-Limburg. [naar artikel]
Dag van de Natuur en dan trekken tientallen vrijwilligers van Natuurpunt naar de Berenheide in Meeuwen, naar Ellikom en naar Grote Brogel Aende slagmolen om er beheerwerken uit te voeren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.