Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Sterrenrestaurant De Slagmolen viert 25-jarige verjaardag op bijzondere manier

01/10/2019 - 21:24
"Sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Speciaal voor hun jubileum komen vader en zoon, de twee chef-koks, met een wel heel speciaal menu op de proppen. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenrestaurant De Slagmolen viert 25-jarige verjaardag op bijzondere manier (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Speciaal voor hun jubileum komen vader en zoon, de twee chef-koks, met een wel heel speciaal menu op de proppen. [naar artikel]


2. Eten in sterrenrestaurant Slagmolen: verfijnd menu van vader en zoon Meewis (18/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Sinds april vorig jaar wordt tweesterrenchef Bert Meewis (50) in restaurant Slagmolen bijgestaan door zijn zoon Giel. Die samenwerking resulteerde in nog meer verfijning en creativiteit. [naar artikel]


3. Uniek erfgoed te koop in Lille: slagmolen die sterrenrestaurant van koolzaadolie voorziet op zoek naar nieuwe eigenaar (19/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Op de Lilse huizenmarkt staat een uniek pand te koop: de hoeve in de Broekzijstraat waar ook de slagmolen die dateert van 1465 staat, wordt verkocht. Molenaar Theo Ghoos (71) slaat met het eeuwenoude erfgoed nog steeds Kempense koolzaadjes tot koolzaadolie of ‘smout’, en hoopt dat te blijven doen. De slagmolen kan behalve ‘smout’ ook exclusieve anijsolie of notenolie slaan. “Wie deze uitdaging moet aangaan? Iemand met een hart voor erfgoed.” [naar artikel]


4. Sterrenrestaurant De Slagmolen opent dan toch geen tweede zaak in Bilzens kasteel: “Horecalandschap is te onzeker” (01/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er komt dan toch geen tweede vestiging van sterrenrestaurant De Slagmolen in het historische kasteel Edelhof in Munsterbilzen. “Het horecalandschap is op dit moment helaas heel onzeker. Daarom concentreren we ons nu op ons bestaand restaurant.” [naar artikel]


5. Restaurant Slagmolen in Opglabbeek: “Sterren zijn belangrijk maar mogen niet hoofddoel zijn voor jonge chefs” (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Restaurant De Slagmolen in Opglabbeek behoudt zijn twee sterren. Volgens topchef Bert Meewis zorgt de erkenning wel degelijk voor een boost. Hij zegt dat Michelinsterren belangrijk zijn voor de Limburgse gastronomie maar dat ze niet het hoofddoel mogen worden voor jonge chefs. [naar artikel]


6. Herman Dessersprijs gaat naar uitbaters restaurant Slagmolen: “Zelfs geen speech voorbereid” (07/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Omwille van zijn culinaire prestaties wordt het Opglabbeekse sterrenrestaurant Slagmolen al jaren geloofd en gelauwerd. Nu wordt de kooktempel ook erkend omwille van zijn verdiensten voor Limburg. Topchef Bert Meewis en gastvrouw Karlijn Libbrecht kregen vandaag de ondernemersprijs Herman Dessers van Voka-Limburg. [naar artikel]


7. Meer natuur in Berenheide, Aen de slagmolen en Oyevaersnest (07/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Dag van de Natuur en dan trekken tientallen vrijwilligers van Natuurpunt naar de Berenheide in Meeuwen, naar Ellikom en naar Grote Brogel Aende slagmolen om er beheerwerken uit te voeren. [naar artikel]


8. Wandelen van Broeksens naar Slagmolen (19/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Elke Genkenaar kent natuurlijk de spoorbrug aan het begin van de Hasseltweg. Enkele tientallen meters verder ligt echter reeds jarenlang een tweede nog ongebruikte brug, verborgen in het groen. Onder deze brug loopt sinds enkele weken een wandelpad naar De Slagmolen. Dit pad loopt langs de Schabeek die opnieuw zichtbaar werd gemaakt. [naar artikel]


9. Vader en zoon voortaan samen achter het fornuis in de Slagmolen in Oudsbergen (02/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Bij tweesterrenrestaurant Slagmolen in Oudsbergen staat zoon Giel Meewis (26) voortaan mee achter het fornuis. [naar artikel]


10. Gault&Millau roept kok van ‘Slagmolen’ uit tot ‘Chef van het jaar’ (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Gault&Millau stelt maandag zijn nieuwe restaurantgids voor. Dat gaat gepaard met de uitreiking van tal van prijzen: kok Meewis van ‘Slagmolen’ is de ‘chef van het jaar en het Voerens restaurant ‘Hoeve de Bies’ is de ‘Ontdekking van het jaar’. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!