Sterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Speciaal voor hun jubileum komen vader en zoon, de twee chef-koks, met een wel heel speciaal menu op de proppen. [naar artikel]
Sinds april vorig jaar wordt tweesterrenchef Bert Meewis (50) in restaurant Slagmolen bijgestaan door zijn zoon Giel. Die samenwerking resulteerde in nog meer verfijning en creativiteit. [naar artikel]
Op de Lilse huizenmarkt staat een uniek pand te koop: de hoeve in de Broekzijstraat waar ook de slagmolen die dateert van 1465 staat, wordt verkocht. Molenaar Theo Ghoos (71) slaat met het eeuwenoude erfgoed nog steeds Kempense koolzaadjes tot koolzaadolie of ‘smout’, en hoopt dat te blijven doen. De slagmolen kan behalve ‘smout’ ook exclusieve anijsolie of notenolie slaan. “Wie deze uitdaging moet aangaan? Iemand met een hart voor erfgoed.” [naar artikel]
Er komt dan toch geen tweede vestiging van sterrenrestaurant De Slagmolen in het historische kasteel Edelhof in Munsterbilzen. “Het horecalandschap is op dit moment helaas heel onzeker. Daarom concentreren we ons nu op ons bestaand restaurant.” [naar artikel]
Restaurant De Slagmolen in Opglabbeek behoudt zijn twee sterren. Volgens topchef Bert Meewis zorgt de erkenning wel degelijk voor een boost. Hij zegt dat Michelinsterren belangrijk zijn voor de Limburgse gastronomie maar dat ze niet het hoofddoel mogen worden voor jonge chefs. [naar artikel]
Omwille van zijn culinaire prestaties wordt het Opglabbeekse sterrenrestaurant Slagmolen al jaren geloofd en gelauwerd. Nu wordt de kooktempel ook erkend omwille van zijn verdiensten voor Limburg. Topchef Bert Meewis en gastvrouw Karlijn Libbrecht kregen vandaag de ondernemersprijs Herman Dessers van Voka-Limburg. [naar artikel]
Dag van de Natuur en dan trekken tientallen vrijwilligers van Natuurpunt naar de Berenheide in Meeuwen, naar Ellikom en naar Grote Brogel Aende slagmolen om er beheerwerken uit te voeren. [naar artikel]
Elke Genkenaar kent natuurlijk de spoorbrug aan het begin van de Hasseltweg. Enkele tientallen meters verder ligt echter reeds jarenlang een tweede nog ongebruikte brug, verborgen in het groen. Onder deze brug loopt sinds enkele weken een wandelpad naar De Slagmolen. Dit pad loopt langs de Schabeek die opnieuw zichtbaar werd gemaakt. [naar artikel]
Bij tweesterrenrestaurant Slagmolen in Oudsbergen staat zoon Giel Meewis (26) voortaan mee achter het fornuis. [naar artikel]
Gault&Millau stelt maandag zijn nieuwe restaurantgids voor. Dat gaat gepaard met de uitreiking van tal van prijzen: kok Meewis van ‘Slagmolen’ is de ‘chef van het jaar en het Voerens restaurant ‘Hoeve de Bies’ is de ‘Ontdekking van het jaar’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.