Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Waarom smaakt eten op restaurant dikwijls net een tikkeltje beter dan thuis? Professionele chefs zijn getraind om zelfs het meest eenvoudige gerecht tot een hoger niveau te tillen en dat vaak op een verrassend eenvoudige manier. 14 topchefs delen allemaal een exclusieve tip om er het beste van te maken in de keuken. Van driesterrenchef Tim Boury tot Marcelo Ballardin: “Zo wordt je saus nooit meer te waterig.” [naar artikel]
Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]
Wat krijgt het gezin van een topchef voorgeschoteld? En welke ingrediënten gebruiken ze graag thuis? Deze zomer nemen we een kijkje in de keuken... [naar artikel]
Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Marcelo Ballardin van restaurant Oak (*). [naar artikel]
Als een haat-liefdeverhouding, zo omschrijft sterrenchef en tv-figuur Marcelo Ballardin (41) zijn relatie met zijn Gentse restaurant Oak, waarover hij nu een kookboek uitbrengt. Maar van opgeven is geen sprake. “Ik ben de hundred percent guy. Ik ga voluit, altijd”, vertelt hij aan ‘De Morgen’. Een gesprek over de liefde voor koken, de stress van zijn eigen restaurant en de stage bij Hertog Jan die hem gevormd heeft. “Met sommige van die gasten praat ik nog altijd niet.” [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
Bij welke vernieuwende chefs wil chef Marcelo Ballardin (42) van restaurant Oak (*) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn de favoriete producten van de chef? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef. Dee week schotelen we Marcelo onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor. “Ik dacht dat ik nooit een goede chef zou worden.” [naar artikel]
Met zijn vlijmscherpe commentaren zorgt Marcelo Ballardin (38) voor de perfecte kruiding in Mijn Keuken Mijn Restaurant. In NINA vertelt de topchef... [naar artikel]
Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]
Topchefs Marcelo Ballardin (39) en Seppe Nobels (39) strijden vanavond om de titel van ‘Snackmasters’. In de finale van dit tweede seizoen buigen de koks zich over het Leo-wafeltje. Een nachtmerrie voor de twee, want beiden zijn absoluut niet happig om een chocoladesnack te maken. [naar artikel]
Staat hij niet achter de kookpotten van zijn restaurant Oak in Gent, dan schrijft hij aan zijn boek dat in oktober uitkomt. De keuken van hun loft is eerder het domein van zijn partner Dominik. “De koelkast uitmesten? Dat laat ik aan Dominik over”, zegt topchef Marcelo Ballardin. [naar artikel]
Topchefs Marcelo Ballardin (39) en Seppe Nobels (39) strijden vanavond om de titel van ‘Snackmasters’. In de finale van dit tweede seizoen buigen de koks zich over het Leo-wafeltje. Een nachtmerrie voor de twee, want beiden zijn absoluut niet happig om een chocoladesnack te maken. [naar artikel]
“Noem het gerust een vroege midlifecrisis.” De één koopt dan een Harley-Davidson, de andere wil gitarist worden. Dat laatste had Marcelo Ballardin... [naar artikel]
Elke week verklappen topchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Tim Boury van restaurant Boury (***). [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]
Marcelo Ballardin is chef van de Gentse sterrenzaak Oak en van Door 73. Hij won dit jaar Snackmasters en nam deel aan De Slimste Mens Ter Wereld. Hoe kijkt hij terug op 2021? [naar artikel]
Niet alleen Sergio Herman (49) mag de hobbykoks beoordelen in het nieuwe VTM-programma Mijn keuken mijn restaurant. Hij krijgt topchef Marcelo Ballardin (39) naast zich, van de Gentse sterrenzaak OAK. “Elke dag als ik wakker word, wil ik beter doen dan de dag ervoor.” [naar artikel]
Loïc Van Impe neemt het vanavond op tegen Marcelo Ballardin in de eerste halve finale van ‘Snackmasters’. Doel: een perfecte kopie maken van de Lotus frangipane, het gebakje met abrikozenconfituur. En dat blijkt niet erg in de smaak te vallen bij Marcelo. Loïc is gelukkig iets enthousiaster. “Dat is echt kei lekker”, klinkt het onder meer. Waar Loïc Van Impe nog blij mee is, is zijn tegenstander. In een preview voor de aflevering liet de tv-kok weten dat hij het heel goed kan vinden met Marcelo Ballardin. “Dat is echt een topkerel. Maar wel heel gedreven.” [naar artikel]
Het lijkt de makkelijkste opdracht in 'Snackmasters', maar sterrenchefs Marcelo Ballardin (39) en Roger Van Damme (49) bijten hun tanden stuk op de... [naar artikel]
‘Holland Boven’ in de zeventiende aflevering van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Straffe kandidate Merol en nieuwkomer Arjen Lubach draaiden simpelweg en genadeloos de Braziliaanse Vlaming en topchef Marcelo Ballardin tot fijn gehakt. Ballardin, die een avond eerder nog glorieerde, ging er zonder meer kansloos uit. [naar artikel]
Het lijkt de makkelijkste opdracht in 'Snackmasters', maar sterrenchefs Marcelo Ballardin (39) en Roger Van Damme (49) bijten hun tanden stuk op de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.