Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

De bonen van Koffie Verheyen: al 100 jaar Antwerpse smaakbommen

18/05/2023 - 05:23
"Net als provinciaal domein Rivierenhof viert overbuur Koffie Verheyen uit Deurne dit jaar haar honderdjarige jubileum. Intussen is de vierde generatie aan zet in de ambachtelijke koffiebranderij. Vieren doen ze met een proevertjeswandeling op 24 juni en twee nieuwe koffievariëteiten. Een kijkje indit koffiewalhalla."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De bonen van Koffie Verheyen: al 100 jaar Antwerpse smaakbommen (18/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Net als provinciaal domein Rivierenhof viert overbuur Koffie Verheyen uit Deurne dit jaar haar honderdjarige jubileum. Intussen is de vierde generatie aan zet in de ambachtelijke koffiebranderij. Vieren doen ze met een proevertjeswandeling op 24 juni en twee nieuwe koffievariëteiten. Een kijkje indit koffiewalhalla. [naar artikel]


2. Koffie-expert geeft tips om uit een ‘koffie-crisis’ te raken: kan je bonen malen met een hamer, vijzel of pepermolen? (11/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Misschien kocht je per ongeluk koffiebonen in plaats van de gemalen versie, of heeft je logeeradres onverwacht toch geen koffiemolen. Voor die situaties heeft barista en YouTuber James Hoffman nu de oplossing. Van een hamer over een vijzel, een scherp mes en zelfs een pepermolen: hij toont wat er gebeurt met de bonen én of de koffie die je erdoor verkrijgt wel drinkbaar is. [naar artikel]


3. CittA proeft in Hoogstraten smaakbommen uit de Mexicaanse keuken (28/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

93 nationaliteiten telt Hoogstraten en onze noorderburen vormen de grootste groep. Niet verwonderlijk, met de landsgrens op wandelafstand. Maar geen recept voor poffertjes, hutspot of snert in deze reportage. Het is niet Nederlander Léon van der Wal die de keukenschort voorbindt, wel zijn Mexicaanse vriendin ­Ilse Espinosa - Posos. Samen met mama Celia Posos tovert ze voor ons ‘Pollo con Mole Verde’ op tafel. Buenprovecho! [naar artikel]


4. Waar eet... Bart Appeltans uit Blind Gekocht? “Hier krijg je echte smaakbommen zoals gefrituurde sardientjes of gamba-spiesjes” (24/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ik hou van restaurants waar er wat te beleven valt”, vertrouwt binnenhuisarchitect Bart Appeltans (40) van ‘Blind Gekocht’ ons toe. Als hij zélf mee zou doen in een programma, zou het misschien eerder ‘Blind Geproefd’ heten: “ik laat me graag verrassen door het interieur en de totaalervaring van het restaurant.” Hij deelt zijn 7 favoriete adresjes in Hasselt, Brussel, Oostende, Maastricht en Malaga en Kreta. [naar artikel]


5. KingKongCoffee in Hasselt voor kopje koffie van vers gebrande bonen (21/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Marc Vandebroek werkte lang in de distributiesector, maar zeven jaar geleden was hij toe aan iets nieuws. Samen met zijn echtgenote Gemma opende hij in Hasselt koffiebar KingKongCoffee. [naar artikel]


6. “De houdbaarheidsdatum op het pak koffie zegt niets over de versheid”: hoe herken je goede bonen? (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

De keuze van koffiebonen heeft een grote invloed op de smaak van je kopje koffie. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen Latte Art, legt... [naar artikel]


7. Waarom Beethoven elke dag de 60 bonen voor zijn koffie telde (24/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt. [naar artikel]


8. Met welke bonen maak je de lekkerste koffie? Koffiekenner keurt 14 soorten uit de supermarkt (24/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Vandaag op het menu: koffiebonen. Welke koffiebonen je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, heeft immers een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen ‘latte art’, neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep en legt uit hoe je ‘de goeie’ herkent. “Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn.” [naar artikel]


9. Jan uit Zonhoven maakt (h)eerlijke koffie: “Met bonen recht van de boer” (07/11/2020 - Het Belang van Limburg)

De ochtendstond heeft koffie in de mond. Liefst van vers gebrande en à la minute gemalen koffiebonen. Voor deze koffiebranders is het dagelijkse kost. Met veel passie maken ze van een groen boontje een heerlijk geurende koffieboon. [naar artikel]


10. Horeca leidt nieuw personeel op met oog op opening terrassen: "We leren hen koffie zetten met vervallen bonen" (06/05/2021 - VRT NWS)

Veel horecazaken bereiden volop de heropening van de terrassen voor. Zaterdag mogen die weer open. In veel zaken zal er nieuw personeel ingezet worden, omdat vroegere werknemers tijdens de verplichte sluiting ander werk hebben gevonden. In café Bar Salon in Antwerpen bijvoorbeeld nemen ze 7 nieuwe mensen aan en die kregen vandaag een opleiding. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!