Net als provinciaal domein Rivierenhof viert overbuur Koffie Verheyen uit Deurne dit jaar haar honderdjarige jubileum. Intussen is de vierde generatie aan zet in de ambachtelijke koffiebranderij. Vieren doen ze met een proevertjeswandeling op 24 juni en twee nieuwe koffievariëteiten. Een kijkje indit koffiewalhalla. [naar artikel]
Misschien kocht je per ongeluk koffiebonen in plaats van de gemalen versie, of heeft je logeeradres onverwacht toch geen koffiemolen. Voor die situaties heeft barista en YouTuber James Hoffman nu de oplossing. Van een hamer over een vijzel, een scherp mes en zelfs een pepermolen: hij toont wat er gebeurt met de bonen én of de koffie die je erdoor verkrijgt wel drinkbaar is. [naar artikel]
93 nationaliteiten telt Hoogstraten en onze noorderburen vormen de grootste groep. Niet verwonderlijk, met de landsgrens op wandelafstand. Maar geen recept voor poffertjes, hutspot of snert in deze reportage. Het is niet Nederlander Léon van der Wal die de keukenschort voorbindt, wel zijn Mexicaanse vriendin Ilse Espinosa - Posos. Samen met mama Celia Posos tovert ze voor ons ‘Pollo con Mole Verde’ op tafel. Buenprovecho! [naar artikel]
“Ik hou van restaurants waar er wat te beleven valt”, vertrouwt binnenhuisarchitect Bart Appeltans (40) van ‘Blind Gekocht’ ons toe. Als hij zélf mee zou doen in een programma, zou het misschien eerder ‘Blind Geproefd’ heten: “ik laat me graag verrassen door het interieur en de totaalervaring van het restaurant.” Hij deelt zijn 7 favoriete adresjes in Hasselt, Brussel, Oostende, Maastricht en Malaga en Kreta. [naar artikel]
Marc Vandebroek werkte lang in de distributiesector, maar zeven jaar geleden was hij toe aan iets nieuws. Samen met zijn echtgenote Gemma opende hij in Hasselt koffiebar KingKongCoffee. [naar artikel]
De keuze van koffiebonen heeft een grote invloed op de smaak van je kopje koffie. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen Latte Art, legt... [naar artikel]
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt. [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Vandaag op het menu: koffiebonen. Welke koffiebonen je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, heeft immers een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen ‘latte art’, neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep en legt uit hoe je ‘de goeie’ herkent. “Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn.” [naar artikel]
De ochtendstond heeft koffie in de mond. Liefst van vers gebrande en à la minute gemalen koffiebonen. Voor deze koffiebranders is het dagelijkse kost. Met veel passie maken ze van een groen boontje een heerlijk geurende koffieboon. [naar artikel]
Veel horecazaken bereiden volop de heropening van de terrassen voor. Zaterdag mogen die weer open. In veel zaken zal er nieuw personeel ingezet worden, omdat vroegere werknemers tijdens de verplichte sluiting ander werk hebben gevonden. In café Bar Salon in Antwerpen bijvoorbeeld nemen ze 7 nieuwe mensen aan en die kregen vandaag een opleiding. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.