Bij warme dagen kan de rosé niet ontbreken. “En daarvoor moet je niet eens diep in je portemonnee tasten om een lekker glaasje in te schenken”, zegt HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia nadat ze 10 roséwijnen uit 10 verschillende supermarkten blind proeft. Welke is je geld waard? “Dit is een echte wijn voor op het terras deze zomer.” [naar artikel]
Met de lente in aantocht is het fijn om van die eerste zonnestralen te genieten met een goed glas wijn in de hand. Die fles smaakt nog nét dat tikkeltje beter als je die aan een mooie prijs koopt. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 flessen rode wijn onder 10 euro uit verschillende supermarkten, waaronder enkele wijnen die in promotie staan. [naar artikel]
De lente is stilaan zicht, en daar drinken we al eens graag een wijntje op. Ook rode wijn past perfect bij die eerste zonnige dagen van het jaar. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 rode wijnen onder de 10 euro, uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is écht lekker? En van welke schenk je liever geen glas in? [naar artikel]
Combineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. “Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best? [naar artikel]
De warme, zonnige dagen laten nog even op zich wachten, maar het aanbod aan lentewijnen in de supermarkt is er alvast wél om opgedronken te worden op ons zonnig terras. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 witte wijnen onder de 10 euro uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is echt lekker? En van welke blijf je liever ver weg? “Dit is een echte lente- en zomerwijn die gekoeld iedereen zal smaken.” [naar artikel]
Bij een gezellige barbecue smaakt een lekker glaasje wijn. Maar welke wijn kies je dan? En kan je die samen met het vlees in de supermarkt scoren? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde 6 rode en 6 witte wijnen die de supermarkten dezer dagen aanprijzen voor bij de barbecue. “Dit is absoluut een barbecuewijn om te serveren bij een goed stuk vlees met een vetrandje, maar kan evengoed tijdens de wintermaanden gedronken worden.” [naar artikel]
Een barbecue is vaak een klein feest en daar hoort een lekker drankje bij. Met deze wijnen onder de 6 euro hou je het alvast betaalbaar, maar smaken ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft zes witte en zes rode wijnen uit de supermarkt. “Liever een goede, budgetvriendelijke wijn uit een fles dan een bag-in-box op tafel.” [naar artikel]
Een goed glas wijn is voor velen het summum van genieten. Tien weken lang nemen we u mee naar de wondere wereld van de wijn. Wijnspecialist Alain Bloeykens staat paraat om de leken onder ons de basisprincipes van goede wijn onder de knie te krijgen. In deze tweede aflevering behandelt hij de volgende vraag: is dure echt beter dan goedkope? [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Wanneer het mooi weer is buiten, stijgt elke keer opnieuw de verkoop van bag-in-box-wijnen. Handig om mee te nemen, maar zijn ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia neemt de proef op de som en stort zich op 15 wijnboxen van ongeveer drie liter per stuk in drie categorieën: rood, wit en rosé. Welke kleur wijn komt als lekkerste uit de bus? Of zijn ze allemaal even lekker in deze vorm? “Dit is een doorsnee wijn zoals je verwacht uit een box.” [naar artikel]
In 2023 produceerde ons land 13 procent meer wijn dan vorig jaar, goed voor een totaal van 3,4 miljoen liter. Maar welke Belgische wijnen zijn lekker? Matcht de vraag met het aanbod? Welke flessen vind je terug in de supermarkt en in welke druiven blinken we uit? HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia geeft antwoord en tipt vier wijndomeinen: “Onze cool climate wines hebben een frisheid waar Frankrijk en Spanje jaloers naar kijken.” [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Een lekkere roséwijn is het ultieme genot op een zomerse dag. Vind je geen plek op een terrasje, dan selecteer je dankzij de proeftest van onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zelf één van deze 20 roséwijnen uit de supermarkt. Welke zijn de moeite waard, hoe betaalbaar zijn ze en welke zijn geschikt voor warme temperaturen? “Deze rosé ruikt echt naar vakantie”. [naar artikel]
Heb je wel zin in een lekkere fles wijn bij het kerstdiner, maar geen idee welke te kiezen uit het ruime assortiment in de supermarkt? Om je tijd én miskopen uit te sparen proefde onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia 40 flessen - 20 rode en 20 witte - uit de supermarkt voor. [naar artikel]
Een lekkere roséwijn is het ultieme genot op een zomerse dag. Vind je geen plek op een terrasje, dan selecteer je dankzij de proeftest van onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zelf één van deze 20 roséwijnen uit de supermarkt. Welke zijn de moeite waard, hoe betaalbaar zijn ze en welke zijn geschikt voor warme temperaturen? “Deze rosé ruikt echt naar vakantie”. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
“Met een klein budget beleggen in luxegoederen kan wél,” vertelt professor Gertjan Verdickt. De expert financiële economie doceert portefeuillebeheer aan de KULeuven én belegt zelf gepassioneerd in wijn. Hij legt uit hoe je een goede fles herkent, waar je die koopt, hoe je die best bewaart én welk rendement je kan verwachten: “Bordeaux-wijn zal de komende jaren zeker in prijs stijgen.” [naar artikel]
Wijn in blik is handig om mee te nemen naar de festivals of wanneer het mooi weer is. Maar is die wijn ook lekker en kwaliteitsvol? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 10 blikjes binnen 3 categorieën: rosé, wit en bubbels. “Dit is een zeer verrassend wijntje.” [naar artikel]
Wanneer het mooi weer is buiten, stijgt elke keer opnieuw de verkoop van bag-in-box-wijnen. Handig om mee te nemen, maar zijn ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia neemt de proef op de som en stort zich op 15 wijnboxen van ongeveer drie liter per stuk in drie categorieën: rood, wit en rosé. Welke kleur wijn komt als lekkerste uit de bus? Of zijn ze allemaal even lekker in deze vorm? “Dit is een doorsnee wijn zoals je verwacht uit een box.” [naar artikel]
Welke wijn of alcoholvrij drankje schenk je als aperitief? Welke kant-en-klare saus is lekker om jezelf tijd te besparen? En wat als je zelfs nog niet weet wat te serveren? De feestdagen zorgen voor heel wat keuzestress. Daarom bundelen we voor jou de beste tips voor lekkere én goedkope feestdagen. Sterrenchef Luc Bellings kiest onder meer zijn favoriete kroketten, HLN-chef Piet Huysentruyt schotelt je zijn kerstmenu voor en onze huissommelier Sepideh selecteert de ideale kerstwijn onder de 10 euro. [naar artikel]
Wat zijn nu eigenlijk de beste wijnen onder 10 euro? En wat zijn de beste tips om wijn goed te bewaren? Sommelier Sepideh Sedaghatnia, sommelier Andy De Brouwer en Frank Van der Auwera geven enkele van hun mooiste wijntips. [naar artikel]
05:00 Een start-up uit San Francisco claimt in 15 minuten synthetische wijn te kunnen maken zonder druiven. Het goedkope labbrouwsel valt amper te onderscheiden van duurdere gewone wijnen. [naar artikel]
De warme, zonnige dagen laten nog even op zich wachten, maar het aanbod aan lentewijnen in de supermarkt is er alvast wél om opgedronken te worden op ons zonnig terras. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 witte wijnen onder de 10 euro uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is echt lekker? En van welke blijf je liever ver weg? “Dit is een echte lente- en zomerwijn die gekoeld iedereen zal smaken.” [naar artikel]
Voor de lastminuteshoppers selecteerden we bij zeven oudejaarsklassiekers telkens een bijpassende wijn , voor minder dan 10 euro per fles. Ons devies? Hoe groter het gezelschap aan tafel, hoe toegankelijker de wijn moet zijn. Kies dan ook voor wijn die iedereen lust. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.