Niets zo zalig als een gezellige barbecue onder een stralende zon. Het enige wat je misschien tegenhoudt, is het schoonmaken van je toestel nadien. Dat is een vervelende klus, die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt of zelfs helemaal schrapt. Geen nood: vtwonen.be springt te hulp en voorziet je van een rits slimme tips waarmee jij je barbecue in een handomdraai degelijk schoonmaakt. [naar artikel]
Zelfhulpboeken zijn verslavend. Ze impliceren dat die betere, slankere en slimmere versie van onszelf zich verstopt tussen kant-en-klare stappenplannen, nieuwe inzichten en vernuftige denktrucjes. Mits wat volharding kom je hem of haar vanzelf tegen. Tweehonderd pagina’s later weet je wel beter: alles is nog altijd exact hetzelfde. Waarom blijven we dit soort boeken in godsnaam […] Het bericht Gezocht: perfect lief, perfect lijf, perfect leven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Bij barbecue horen slaatjes en wij hebben er eentje met avocado en mozzarella dat je bijna doet vergeten dat er vlees op tafel staat. Zó simpel, zó... [naar artikel]
Achter de gestileerde objecten van Bram Kerkhofs schuilt een mathematisch systeem van schakels, schakels en nog eens schakels. Zo ook bij ‘Coil’, een sobere kast waarvoor de Leuvense ontwerper de prijs voor beste object wint op de Biënnale Interieur. [naar artikel]
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]
Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.†Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept. [naar artikel]
Amper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. “We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten.” [naar artikel]
Volgens onderzoek van iVox kocht de gemiddelde Belg in 2022 zo’n 8,9 kg vers gevogelte om thuis klaar te maken. Maar hoe pak je dat aan op de barbecue? Kippenboutjes, kippenbillen en kipfilets spelen de hoofdrol op veel grillen tijdens de zomer en daar loopt af en toe weleens iets mis. Grillexpert Peter De Clercq legt uit hoe je de kip heerlijk sappig én niet te droog houdt. “Let op voor deze valkuilen.” [naar artikel]
Misschien heb je de fantastische lentecollectie van NINA en Bel&Bo al wel gespot, in ons magazine of in de winkelrekken. Maar heb je ook de bijhorende beautylook al gezien? Hallo, spring vibes! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.