Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Russische Veiligheidsdienst stopt onderzoek naar Prigozjin en Wagner, zet huurlingenleger strijd verder vanuit Wit-Rusland? 

27/06/2023 - 12:50
"De Federale Veiligheidsdienst in Rusland (FSB) heeft het onderzoek naar Wagner-baas Jevgeni Progozjin en zijn huurlingenleger wegens rebellie officieel stopgezet. Het lot van Prigozjin en zijn huurlingen blijft intussen onduidelijk. Zetten ze hun strijd in Oekraïne verder vanuit Wit-Rusland?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Russische Veiligheidsdienst stopt onderzoek naar Prigozjin en Wagner, zet huurlingenleger strijd verder vanuit Wit-Rusland?  (27/06/2023 - VRT NWS)

De Federale Veiligheidsdienst in Rusland (FSB) heeft het onderzoek naar Wagner-baas Jevgeni Progozjin en zijn huurlingenleger wegens rebellie officieel stopgezet. Het lot van Prigozjin en zijn huurlingen blijft intussen onduidelijk. Zetten ze hun strijd in Oekraïne verder vanuit Wit-Rusland? [naar artikel]


2. "Russische oppositieleider Aleksej Navalny werd vergiftigd door geheime eenheid Russische veiligheidsdienst" (15/12/2020 - VRT NWS)

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is in augustus vergiftigd door een geheime eenheid van de Russische veiligheidsdienst FSB. Dat schrijft het onderzoekerscollectief Bellingcat in een lijvig en minutieus rapport. Volgens het rapport werd Navalny bijna vier jaar lang gevolgd door de FSB-agenten. Het Kremlin heeft nog niet gereageerd op het rapport. Het is de eerste dagen ook niet van plan om dat te doen, want de dagelijkse persbriefings van vandaag en morgen zijn afgelast. [naar artikel]


3. Russische veiligheidsdienst FSB: telefoontje Navalny met Russische agent “vervalst” (21/12/2020 - Het Belang van Limburg)

De FSB, de Russische veiligheidsdienst, voert maandag aan dat het telefoongesprek dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny had met een Russische geheime agent een “vervalsing” en “provocatie” is. In het gesprek vertelt de agent hoe hij deelnam aan de vergiftiging. [naar artikel]


4. Russische veiligheidsdienst arresteert acht mogelijke verdachten van de ontploffing op de Krimbrug, onder wie vijf Russische burgers (12/10/2022 - VRT NWS)

De Russische veiligheidsdienst (FSB) heeft acht mensen gearresteerd die verantwoordelijk zouden zijn voor de ontploffing op de Krimbrug van vorige week zaterdag. Dat meldt het Russische persbureau Interfax. Het zou gaan om vijf Russische burgers en drie Oekraïense en Armeense burgers. Oekraïne reageert dat het Russische onderzoek naar de ontploffing nonsens is. [naar artikel]


5. Live - Russische veiligheidsdienst FSB opent onderzoek naar Wagnerbaas Prigozjin wegens ‘oproep tot gewapende opstand’ (23/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Na gruwelijke moord op Syrische deserteur: wat weten we over het Russische huurlingenleger van de Wagner Groep? (14/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Onderzoek naar een gruwelmoord in Syrië geeft nieuw inzicht in de praktijken van het beruchte Russische huurlingenleger van de Wagner Groep.... [naar artikel]


7. Waarom aast deze politicus, gelinkt aan het Russische Wagner-huurlingenleger, op een Belgisch visum? (28/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Russische man die beweert ex-lid van huurlingenleger Wagner te zijn, is gevlucht naar Noorwegen (17/01/2023 - VRT NWS)

In Noorwegen is een man opgepakt die beweert een ex-lid te zijn van het Russische huurlingenleger Wagner. Volgens zijn advocaat was de man actief in de oorlog met Oekraïne, maar vluchtte hij toen hij te horen kreeg dat zijn contract ongevraagd verlengd zou worden. Hij zou getuige zijn geweest van oorlogsmisdaden in Oekraïne en wil daarover praten, stelt de advocaat. Volgens de Britse openbare omroep BBC is het de eerste keer dat bekend raakt dat een Wagner-huurling vlucht naar het Westen. [naar artikel]


9. Onthuld: hoe het Russische huurlingenleger van Wagner miljoenen euro’s binnenrijft in Afrika (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

In Oekraïne vlot het niet meer zo voor de beruchte Wagner-groep. Maar elders in de wereld verdient het Russisch huurlingenbedrijf nog geld als slijk. Een uitgelekt Amerikaans inlichtingenrapport raamt de opbrengst van de mijnbouwactiviteiten die Wagner controleert in de Centraal-Afrikaanse Republiek op één miljard dollar — en dan hebben we het nog niet over de houtkap en vergelijkbare verdiensten in andere landen gehad. [naar artikel]


10. Russische man die lid zegt te zijn geweest van huurlingenleger Wagner is aangehouden door Noorse politie (23/01/2023 - VRT NWS)

Een voormalige commandant van de Wagner-groep, het Russische huurlingenleger dat al maandenlang vecht in Oekraïne, is aangehouden door de Noorse politie. De 26-jarige Rus vluchtte tien dagen geleden uit Rusland naar Noorwegen en vroeg daar asiel aan. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!