Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio. [naar artikel]
Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april en is dus volop aan de gang. Maar veel mensen hebben geen idee welke wijn je best bij ‘moules frites’ kunt serveren. Moet het altijd witte wijn zijn? En serveer je een ander glas bij mosselen natuur dan bij een mosselen in roomsaus? Sommelier Van Het Jaar 2022, Yentl Quintelier, heeft de antwoorden: “Er is maar één ding dat ik echt zou afraden.” [naar artikel]
De mosselen, langoustines en oesters uit onze Noordzee bevatten zoveel plastic dat we elk jaar 11.000 piepkleine deeltjes microplastic opeten. Een deel daarvan komt ook in ons bloed terecht. [naar artikel]
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN legde hij uit hoe hij de gerechten maakt. Vandaag geeft hij advies over welke drank je er het best bij drinkt. [naar artikel]
Een ode met een grote O. aan de mosselen, aan zijn jeugd en aan zijn ouders. Dat brengt topchef Sergio Herman met zijn nieuwste boek ‘Hommage’. “Met mosselen ben ik als kind opgegroeid. Ze zijn voor mij een way of life. Als je klein bent, snap je nog allemaal niet zo heel erg goed de latere betekenis. Ik heb dan ook een enorme flashback gekregen.” [naar artikel]
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN legde hij uit hoe hij de gerechten maakt en wat je er best bij drinkt. [naar artikel]
17:00 Sabato’s vaste sterrenchef Nicolas Misera presenteert je zijn recept voor mosselen escabeche, een klein, verfijnd hapje. [naar artikel]
De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]
Het is de guilty pleasure van jong en ook wel oud: noedels uit een cup of zakje. Sterrenchef én noedelfan Maurice de Jaeger van Sensum in Gent proefde er zeventien, gaf twee keer een negen, maar was ook vaak ontgoocheld: “Ik snap de intentie niet.” [naar artikel]
Wijn en chocolade? Het is misschien wat minder gebruikelijk maar beide weten elkaar best te vinden. En nu er weer volop paaseitjes geraapt worden lijkt het ons het ideale tijdstip om bij de oogst een glaasje zoete witte wijn te kraken. Wij plukten vier exemplaren uit het schap die niet zullen misstaan bij witte en melkchocolade. [naar artikel]
Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]
Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings?en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de... [naar artikel]
Wanneer het mosselseizoen van start gaat, staan we als Belgen te popelen om het zwarte goud van de zee als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar is het weer zover. De ideale aanleiding om met sterrenchef Syrco Bakker de perfecte bereiding van mosselen te bespreken. Hoe weet je of een mossel slecht is? Wat is het (smaak)verschil tussen bouchot en Zeeuwse mosselen? En hoe reinig je ze het best? “Soms wacht je beter iets langer in het seizoen om ze te eten.” [naar artikel]
Hij spoelde zijn mosselen door met liefst elf Duvels en twee glazen witte wijn, om daarna in een ander restaurant nog een steak tartaar en drie Kasteelbiertjes soldaat te maken. Maar betalen deed David M. (41) zoals gewoonlijk niet. De onverbeterlijke tafelschuimer riskeert nog maar eens twaalf maanden cel. [naar artikel]
Na het succes van zijn rode en witte wijn lanceert Piet Huysentruyt nu ook een roséwijn bij Aldi. “Het gaat om een wijn die je zowel bij vlees als vis kunt drinken”, klinkt het bij de chef. Maar is de Piet’se wyn lekker en zijn geld waard? HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft voor ons: “Ik had gedacht dat de prijs iets lager lag.” [naar artikel]
Combineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. “Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best? [naar artikel]
Wil je dit weekend aan het koken slaan, maar worstel je met inspiratiegebrek? Dan is dit recept ongetwijfeld jouw redder in nood. Ingrediënten (4 personen) 6 primeurartisjokken 1 glas droge witte wijn 10 cl bouillon van vis of sint-jakobsvruchten 18 basilicumbladeren 50 g boter Zout en peper van de molen Stap 1 Maak eerst de artisjokken klaar […] [naar artikel]
Mosselen met friet – zo kennen we ze allemaal, maar topkok Sergio Herman wil ons verder doen kijken en dromen. “Dit is liefde voor een van de mooiste smaken die Zeeland te bieden heeft.” [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet proefde negen merken diepvriespuree en gaf er vier een onvoldoende. Maar er is hoop. “Met wat toevoegingen in je eigen keuken kan je van de meeste purees nog wel iets maken.” Behalve McCain, dat is een verloren zaak volgens de chef. “Hun puree kan ik echt niet linken aan de smaak van aardappelen.” [naar artikel]
Geen geslaagd mosselfestijn zonder bijpassende wijn. Nu de mosselen op hun smakelijkst raken, schotelen wij Sepideh Sedaghatnia tien mosselwijnen... [naar artikel]
Hét kustgerecht bij uitstek is zonder twijfel mossel met friet. Tweesterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers ging voor ons op zoek naar de beste pot mosselen natuur. En hij vond die op een heel onverwachte plek. [naar artikel]
Met radijsjes of met honing en granola: of je het nu hartig of zoet eet, zo’n kommetje plattekaas kan smaken. Tenminste als je het juiste merk kiest. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft 8 keer volle plattekaas of, zoals de Nederlanders het noemen, kwark: “Als de zuren niet in balans zijn, is het smakeloos.” [naar artikel]
Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.