De kunstmatige zoetstof aspartaam, een van de meest gebruikte suikervervangers ter wereld, is "mogelijk kankerverwekkend". Dat stellen wetenschappers van de WHO op basis van honderden internationale studies. Maar tegelijk wordt het advies over wat een veilige inname van aspartaam is, niet aangepast. Wat betekent het label "mogelijk kankerverwekkend" dan? En waarom blijft de WHO aspartaam als veilig voor consumenten beschouwen? [naar artikel]
De zoetstof aspartaam, veel gebruikt in light-frisdranken, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie toegevoegd aan de lijst met mogelijke kankerverwekkende stoffen. [naar artikel]
15:40 De Wereldgezondheidsorganisatie overweegt de zoetstof aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' te catalogeren. Het zit in honderden producten als suikervervanger. 'De impact op voedingsbedrijven kan ... [naar artikel]
De kunstmatige zoetstof aspartaam, die onder meer in lightfrisdranken, kauwgum, tandpasta, yoghurt en ontbijtgranen wordt gebruikt, is “mogelijk kankerverwekkend voor de mens”. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag bekendgemaakt. De dosis die dagelijks ‘zonder risico’ kan worden genuttigd, blijft ongewijzigd, aldus nog WHO. De Amerikaanse voedselwaakhond FDA ziet geen reden tot bezorgdheid. [naar artikel]
De kunstmatige zoetstof aspartaam, die in heel wat lightfrisdranken zit, is “mogelijk kankerverwekkend voor de mens”, maar de dagelijkse dosis die als zonder risico wordt beschouwd, blijft ongewijzigd. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag meegedeeld. [naar artikel]
Aspartaam is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) "mogelijk kankerverwekkend voor de mens". Hoe gezond zijn alternatieven als stevia, sacharose en agavesiroop? We vroegen het aan diëtist Michaël Sels (UZA). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.