Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Jouw vraag over Brussel: Hoe Brussels is witloof?

15/07/2023 - 07:20
""Endives de Bruxelles", "Brussels chicory" of "Brüsseler Chicorée". In veel talen wordt witloof in één adem genoemd met Brussel. Maar hoe Brussels is deze lekkernij eigenlijk?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jouw vraag over Brussel: Hoe Brussels is witloof? (15/07/2023 - VRT NWS)

"Endives de Bruxelles", "Brussels chicory" of "Brüsseler Chicorée". In veel talen wordt witloof in één adem genoemd met Brussel. Maar hoe Brussels is deze lekkernij eigenlijk? [naar artikel]


2. Witloof moet ademen: zo blijft je witloof wit én houd je de stronken langer knapperig vers (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud wordt witloof wel eens genoemd. Om de delicate smaak en crunch goed te bewaren, hou je best rekening met deze tips. [naar artikel]


3. RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek (01/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


4. Consumenten kopen minder witloof: VLAM lanceert tweede Week van het Witloof (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft woensdag voor de tweede keer de Week van het Witloof gelanceerd. Met de Week van het Witloof wil de VLAM de groente en al haar mogelijkheden in de kijker zetten. En dat is nodig volgens de organisatie, want het verbruik van witloof gaat achteruit, zij het lichtjes. [naar artikel]


5. RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof (02/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: tajine van kip en witloof. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


6. RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas (05/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


7. RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof (06/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


8. RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel (08/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: visfilet met witloof en appel. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


9. Smaakt het witloof op jouw bord straks anders? (31/01/2022 - Het Nieuwsblad)

Velen vinden het lekker, anderen halen er dan weer hun neus voor op, en vooral kinderen lusten het vaak niet: witloof. Maar zal het witloof op jouw bord binnenkort anders smaken? Dankzij een Vlaamse biotechnologe misschien wel. [naar artikel]


10. Jouw vraag over Brussel: Waarom zijn spruitjes Brussels? (19/08/2023 - VRT NWS)

Ze staan niet alleen bovenaan de lijst van seizoensgroenten, ook bovenaan de lijst van producten vol Brusselse trots prijken de spruitjes. Door hen ligt de naam van onze stad bij heel wat mensen in verschillende talen op hun bord. De Fransen smullen van Choux de Bruxelles, de Polen verorberen ze als brukselka en de Turken happen ze als Brüksel lahanas weg. Maar waaraan hebben de groene knolletjes die Brusselse stempel te danken? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!