Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Smaakt het witloof op jouw bord straks anders?

31/01/2022 - 19:13
"Velen vinden het lekker, anderen halen er dan weer hun neus voor op, en vooral kinderen lusten het vaak niet: witloof. Maar zal het witloof op jouw bord binnenkort anders smaken? Dankzij een Vlaamse biotechnologe misschien wel."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Smaakt witloof straks anders? ‘Niet iedereen is fan van de bittere smaak’ (02/02/2022 - De Morgen)

Voor het eerst zijn Belgische onderzoekers erin geslaagd om het ‘bittergen’ van witloof en cichorei uit te schakelen. Al is het nog even wachten voor we een minder bittere witloof in de winkel kunnen kopen, zegt doctoraatsstudent Charlotte De Bruyn (UGent/ILVO). ‘De Europese wetgeving maakt het lastig.’ [naar artikel]


2. RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof (02/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: tajine van kip en witloof. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


3. RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof (06/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


4. RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel (08/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: visfilet met witloof en appel. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


5. RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas (05/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


6. RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek (01/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


7. RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes (05/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofkroketjes. Benodigdheden voor vier personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


8. Tarte tatin met een twist: Loïc maakt versie met witloof (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt tarte tatin met witloof. [naar artikel]


9. Consumenten kopen minder witloof: VLAM lanceert tweede Week van het Witloof (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft woensdag voor de tweede keer de Week van het Witloof gelanceerd. Met de Week van het Witloof wil de VLAM de groente en al haar mogelijkheden in de kijker zetten. En dat is nodig volgens de organisatie, want het verbruik van witloof gaat achteruit, zij het lichtjes. [naar artikel]


10. Gentse onderzoekers vinden het gen dat witloof bitter maakt en ze kunnen het ook uitschakelen (27/01/2022 - VRT NWS)

Onderzoekers zijn er in Gent in geslaagd om witloof en cichorei te telen die nauwelijks nog bittere stoffen bevat. Dat deden ze door in een specifiek gen het DNA aan te passen, dat het witloof bitter maakt. Minder bitter witloof valt bij jonge consumenten meer in de smaak. De ontdekking betekent niet dat het minder bittere witloof al snel op de markt komt. [naar artikel]


11. Witloof moet ademen: zo blijft je witloof wit én houd je de stronken langer knapperig vers (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud wordt witloof wel eens genoemd. Om de delicate smaak en crunch goed te bewaren, hou je best rekening met deze tips. [naar artikel]


12. RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas (03/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofsalade met gebakken appeltjes en oude kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


13. Hoe maak je witloof écht lekker klaar? “Gebruik geen suiker om de bittere smaak te verbergen” (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? [naar artikel]


14. “Witloof stomen of koken is de beste manier om de smaak te verpesten”: hoe maak je de groente wél lekker klaar? (01/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

We zijn tot in het buitenland bekend voor ons witloof, en toch valt de bittere groente niet bij iédereen in de smaak. Van 1 tot 7 februari zet VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) witloof extra in de kijker tijdens de ‘Week van het Witloof’. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan", legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe kan je iedereen verleiden met de groente? Hij deelt wat je best wel én niet doet in de keuken. [naar artikel]


15. Waarom het eten op het vliegtuig altijd anders smaakt (09/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Of het nu gaat om een stuk chocolade of een warme maaltijd: eenmaal het vliegtuig in de lucht hangt, smaakt het eten net altijd een tikkeltje anders. [naar artikel]


16. Jouw vraag over Brussel: Hoe Brussels is witloof? (15/07/2023 - VRT NWS)

"Endives de Bruxelles", "Brussels chicory" of "Brüsseler Chicorée". In veel talen wordt witloof in één adem genoemd met Brussel. Maar hoe Brussels is deze lekkernij eigenlijk? [naar artikel]


17. Smullen! Loïc maakt witloof met een hammetje (01/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]


18. Quiz: wat jouw ontbijt over jouw vrijdagavondplannen verklapt (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een spiegeleitje of liever havermout? Een kop koffie of een smoothie? Wat er 's ochtends op jouw bord komt, zou wel eens kunnen voorspellen wat jij... [naar artikel]


19. Dit is de reden waarom je appel zo zoet smaakt dit jaar (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ook gemerkt dat je appel zoeter smaakt dan anders? Dat heeft blijkbaar alles te maken met de vele uren zonlicht van de afgelopen maanden. [naar artikel]


20. FOODVIDEO. Zo maak je witloof in hespenrolletjes volgens het recept van Piet Huysentruyt (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn, kunnen we ons hoofd opnieuw beginnen breken over wat we normaal op tafel zetten tijdens de week. Deze witloof in hespenrolletjes van Piet Huysentruyt kan je ongetwijfeld wel bekoren. Witloof smaakte nog nooit zo goed! Met een laagje kaas erover, het ideale gerecht om een lange werkdag comfortabel af te sluiten. [naar artikel]


21. Eet je bord leeg, en dan op: Kempens bedrijf test eetbaar servies op festivals (06/06/2018 - Gazet van Antwerpen)

Deze zomer eten healthy festivalgangers op Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop hun eigen bord op. Gezonde cateraar Foodmaker zal er op grote schaal zijn nieuwe zero waste verpakking uittesten. Op basis van groenten en granen, en het smaakt naar … hosties en bruin brood. [naar artikel]


22. Jeroen Meus maakt stoemp met witloof, ham en kaas (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Witloofrolletjes mogen dan wel populair zijn, stoemp is ook zo 'van bij ons'. Probeer eens deze versie met witloof van eigen bodem, gekookte ham [naar artikel]


23. Waarom de eerste hap van iets lekkers altijd het beste smaakt (21/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Dat eerste frietje smaakt al-tijd beter dan de 60 die erna volgen. Net zoals de eerste happen van een ijsje of iets anders zoet en lekker. En nee,... [naar artikel]


24. De smaak van witloof is veranderd en dat is niet toevallig: "Mensen eten minder graag bitter dan vroeger" (20/03/2023 - VRT NWS)

Het witloof dat je vandaag in de winkel koopt, is minder bitter dan vroeger. Dat wordt wel vaker gezegd. Maar klopt dat wel? De Inspecteur van Radio2 stelt de vraag aan witloofteler Patrick Van Ingelgom uit Kampenhout. "Het klopt dat het witloof minder bitter en zelfs zoeter is geworden." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!