Bij warme temperaturen hoort een ijsje. En dan is er geen betere klassieker dan de dame blanche. Julius Persoone proefde er voor ons tien, van de Panne tot Knokke. Hij vond zowel een topper qua smaak als één qua prijs/kwaliteit. “Zo weinig geld voor drie zo’n lekkere bollen? Straf als je ziet wat we elders betaalden.” Al was het niet overal feest. “Er staat een velletje op mijn chocoladesaus. Ronduit smerig. En is dat hier een dikke stofpluis in de slagroom?” [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
Donuts zijn overal: in heel het land openen speciaalzaken en ook supermarkten pakken graag uit met hun eigen versie. Maar zijn die allemaal de moeite waard? En hoe herken je een volwaardige donut? We schotelden chef-chocolatier Julius Persoone 10 verschillende donuts voor in twee categorieën: de klassieke gesuikerde versie en varianten met suikerstroop en sprinkles. “Licht verteerbaar kan je deze niet bepaald noemen.” [naar artikel]
Ze heten dan wel Brusselse wafels, maar aan onze kust vind je ze ook overal. Met een toef slagroom en wat poedersuiker alsof het lichtjes sneeuwde. Chocolatier Julius Persoone, rechterhand van zijn vader, zette zijn tanden in tien van die wafels. Veegde de slagroom uit zijn snorretje van in de Panne in tot Knokke, ontdekte een absolute topper, was één keer stomverbaasd – “steekt hij die wafel hier nu echt voor mijn ogen in de microgolf” – en werd zelfs aangevallen door een meeuw. “Jammer voor dat beest dat hij er net een van de slechtste wafels van onze kust uitpikte. ” [naar artikel]
Herfstvakantie, dat is ook een beetje pannenkoekenvakantie. Chocolatier Julius Persoone nam een hap uit zeventien verschillende pannenkoeken die we in de koeltoog van de supermarkten vonden. Even zat hij in gedachten bij zijn bomma aan tafel toen hij er een proefde, maar kort daarna waande hij zich ook op een kinderfeestje in een indoor speeltuin met ondermaatse baksels. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone proefde bij deze zomerse temperaturen tien keer van een ‘Magnum’ van het huismerk. Daarna opende hij ook nog een doos met de echte van Ola. Dé vraag? Is de Magnum zijn extra geld waard of zijn er net zo lekkere én veel goedkopere alternatieven te vinden. “Er zijn twee opties.” [naar artikel]
Als de zon niet voor warmte wil zorgen aan zee, dan doe je het maar met een Luikse wafel. Maar waar aan onze kust eet je de lekkerste? Topchocolatier Julius Persoone ging voor ons op zoek, proefde er tien van De Panne tot Knokke en werd al van honderd meter ver verleid door de geur van de winnaar. “Op deze zeedijk moet je zijn voor een topwafel.” [naar artikel]
Of hij nu jureert in ‘Junior Bake Off’ of scheepskok is op een zeilboot in ‘Over De Oceaan’ - beide op VIER - er hangt altijd een zweem rock-’n-roll rond topchocolatier Dominique Persoone (52). De drang om buiten de lijntjes te kleuren gaf hij, net als z’n liefde voor chocolade, fijntjes door aan zoon Julius (21). “‘Je gaat nooit zo goed worden als je pa’, zei een leraar ooit. Meer heb ik niet nodig om het tegendeel te bewijzen”, aldus Julius. [naar artikel]
De oudste zeilde net nog als chef-kok van Lanzarote naar Guadeloupe voor het VIER-programma Over de oceaan. De jongste heeft als belangrijkste missie: zijn vader overklassen als chocolatier. Dominique (52) en Julius (21) Persoone, vader en zoon. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.