17/09/2023 - 17:46
"Anderlecht hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk. Bij paars-wit staat Thorgan Hazard nog niet aan de aftrap. Trekt RSCA de goede lijn door? Volg de match hier op de voet."

1. LIVE KORTRIJK-ANDERLECHT. Avenatti scoort penalty na geklungel Dupé en rood voor Debast, paars-wit in de knoei (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk. Bij paars-wit staat Thorgan Hazard nog niet aan de aftrap. Trekt RSCA de goede lijn door? Volg de match hier op de voet. [naar artikel]

2. Anderlecht en AA Gent delen de buit na match met twee gezichten, paarswit loopt opnieuw puntje uit op Club (09/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

De titelstrijd ligt nog open. Dat kunnen we concluderen na een teleurstellende topper tussen Anderlecht en AA Gent. Na een bijzonder povere [naar artikel]

3. Opnieuw pech voor paarswit: Vincent Kompany vlak na de rust geblesseerd naar de kant (05/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Vincent Kompany moest donderdagavond vlak na de rust naar de kant. De aanvoerder van Anderlecht verscheen met een ingepakte elleboog, maar kon toch niet verder. Aan de zijlijn werd ook snel een verband aan het rechterbovenbeen aangebracht.. [naar artikel]

4. Onze Anderlecht-watcher stelt vast dat paarswit titelkandidaat is: “Zelfs een spelletje curling maakt de ploeg efficiënter” (26/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht zocht een referentiematch. Et voilà. RSCA acteerde sterk op Club Brugge en won verdiend met 1-2. Zo profileer je jezelf als titelkandidaat. Dit is weliswaar niet meer het oldschool wervelende, immer dominante paars-wit, maar wel een hecht blok met klasseflitsen. Brian Riemer smeedde een team en dan kan zelfs een spelletje curling helpen... [naar artikel]

5. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

6. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

7. Verdiende Club vlak voor tijd een penalty na hands? Onze huisref Tim Pots: “Geen penalty” (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Vier minuten voor tijd consternatie op Jan Breydel. Na een goede combinatie tussen Vormer en Diatta bracht de jonge Senegalees de bal voor doel.... [naar artikel]

8. Penalty of niet? PSV-coach woedend op scheidsrechters na beslissende penalty in minuut 95: “Hij weet niet wat hands is” (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)

PSV beleefde zondag een frustrerende avond. De Eindhovenaars stonden met 0-2 voor op het veld van Feyenoord en leken een uitstekende zaak te doen in de titelstrijd, tot Cyriel Dessers in minuut 86 en minuut 96 tegen scoorde: 2-2. De laatste goal kwam er na een uiterst discutabele strafschop. [naar artikel]

9. "Dit was gewoon penalty": Club baalt om niet-gefloten penalty op Vanaken, die reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

2-0 had evengoed 3-0 kunnen zijn. In minuut 71 schreeuwde Club Brugge om een strafschop nadat Union-speler Charles Vanhoutte zich liet verrassen door Hans Vanaken. "Volgens mij was het gewoon penalty", aldus de middenvelder, die ook nog beredeneerd reageerde op enkele opvallende uitspraken van ex-ref Boucaut. [naar artikel]

10. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten penalty en reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)