Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft voor het zevende jaar op rij de Vlaamse eretekens uitgereikt. Het is een hulde aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de samenleving. Dit jaar viel de eer onder meer te beurt aan VUB-rector Caroline Pauwels en sterrenchef Peter Goossens. [naar artikel]
In brouwerij Duvel Moortgat in Puurs-Sint-Amands hebben Michel Moortgat, de Duvel brouwers en sterrenchef Peter Goossens hun gelimiteerd speciaalbier voorgesteld. Duvel en het Hof van Cleve gingen een samenwerking aan omdat ze vinden dat bij kaas geen wijn, maar bier gedronken moet worden. Zo ontwikkelden ze een bruin bier dat exclusief in het restaurant en bij Duvel geproefd kan worden. [naar artikel]
Peter Goossens stopt vanaf eind 2023 met Hof van Cleve. De sterrenchef wil meer tijd vrij maken voor privézaken, dat vertelt hij bij HLN LIVE. “Je mag dat leven niet onderschatten, het is van ‘s morgens tot ‘s avonds laat. Het is altijd zorgen dat alles perfect is. Er is nooit tijd geweest voor privé en zulke zaken, dus ik denk dat het nu ook tijd geworden is om dat te doen.” Bekijk zijn reactie in bovenstaande video. [naar artikel]
Voor het eerst sinds 1994 had Peter Goossens bij de voorstelling van een nieuwe Michelingids geen sterren op zak. Zijn nieuwe zaak La Rigue in Knokke, kreeg er geen. [naar artikel]
De coronacrisis heeft ook zijn goeie kanten. Zoals de terugkeer, na twintig jaar, van Het Leugenpaleis. Bart Peeters vertelt over het hoe en waarom, maar ook over zijn livesingle ‘Dicht bij mij’ die uitdrukt wat we nu allemaal samen voelen en missen. [naar artikel]
Het kind heeft een naam gekregen: de nieuwe brasserie van Peter Goossens (59) in het gerenoveerde Knokse luxehotel La Réserve zal La Rigue heten. Goossens gaat voor absolute topkwaliteit en wil de beste garnaalkroketten van de kust en ver daarbuiten serveren: “Ik zit al aan mijn 18de proefrecept.” Wij gingen op exclusief bezoek en lieten ons rondleiden in de nieuwe zaak. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.