In september hebben de Culinaire Tuyters hun 16de kookjaar aangevat met een rijkelijk gevuld menu. Onder impuls van acht mannen uit Horpmaal werd de mannenkookclub in 2008 boven het doopvont gehouden. Al vijftien jaar lang stropen deze stoere mannen één keer per maand de mouwen en broekspijpen op om zich om te toveren tot waardige amateurchefs. [naar artikel]
Veertien jaar nadat Stefan Kerkhofs van Fungroup de eerste ‘Dinner in the sky’ lanceerde, staat de tweede generatie in de steigers. Maar wie op 50 meter hoogte wil genieten van een vijfgangenmenu, gekookt door Limburgse sterrenchefs, moet zich wel reppen. [naar artikel]
Speciaal voor de feestdagen stelt HLN-chef Piet Huysentruyt een exclusief vijfgangenmenu samen ter inspiratie. “Voor mij is een goed feestmenu eentje met lekker eten dat je weinig stress bezorgt”, vertelt Piet. “Daarom vertel ik heel duidelijk wat je al op voorhand kan klaarmaken.” Ontdek het menu met kers(t)verse recepten, samen met aangepaste pairingtips van biersommelier Sofie Vanrafelghem en wijnsommelier Sepideh Sedaghatnia. Alvast smakelijk! [naar artikel]
Wie elk jaar opnieuw op zoek gaat naar een leuk valentijnscadeau weet ondertussen ook al dat je met een reservatie in een goed restaurant eigenlijk niets mis kan doen. Maar dan rest nog de vraag: waar boek je een tafeltje? Of kan je het restaurant meenemen naar huis? Onze culinair journaliste verzamelt 10 food love stories doorheen heel het land waar je zeker indruk mee maakt op de meest liefdevolle dag van het jaar. [naar artikel]
Het succesvolle ‘Jong Keukengeweld’, dat jonge chefs in de kijker zette, houdt op te bestaan. Jammer, want hoe weet je dan welke jonge chefs volgens kenners niet te missen zijn? We vroegen aan driesterrenchefs Tim Boury en Viki Geunes, én trendwatcher Saskia Neirinckx beloftevolle adresjes voor zachte prijzen. “Hiet eet je heerlijk funky patatjes met een stevige scheut rock-’n-roll.” [naar artikel]
Dé trend als het op wonen aankomt is ongetwijfeld de uitgebreide innovaties om je huis slimmer te maken. Ook in de keuken doet technologie haar... [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
De ene week waterzooi en kroakemandels, de andere week mezze of een Balkanbuffet. In restaurant Gent-Zuid op het Sint-Annaplein wisselen de Gentse en de zuiderse keuken elkaar af. Opvallend: in de potten roeren enkel vrouwelijke chefs. [naar artikel]
Geen uitgebreide sportzomer dit jaar voor Karl Vannieuwkerke (49) door de coronacrisis, en dus stort hij zich op een nieuwe hobby: het maken van... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.