De titel Beste Sommelier van België 2016–2017 is voor een rasechte Gentenaar. Joery De Lille (29) is sinds drie jaar aan de slag als sommelier van sterrenrestaurant Horseele in de Ghelamco Arena. [naar artikel]
De Let Raimonds Tomsons is de eerste Oost-Europeaan die zich voor drie jaar de beste sommelier van de wereld mag noemen. Hij versloeg tijdens het wereldkampioenschap in Parijs meer dan 60 sommeliers uit de hele wereld. Waaronder de Vlaming Tom Ieven, sommelier van Hof van Cleve, die op de elfde plaats strandde. [naar artikel]
De Belgische sommelier Tom Ieven (31) uit Grobbendonk heeft zich in de wedstrijd ASI Best Sommelier of the World geplaatst voor de halve finale. Daarmee mag hij zich sowieso al rekenen tot de 17 beste van de wereld. [naar artikel]
Café Het Vermaeck uit Sleidinge mag zich een jaar lang het op één na beste biercafé van Vlaanderen noemen. Op de prestigieuze ‘Beer Awards’ in Hasselt moest het alleen de duimen liggen voor Malz uit Leuven en versloeg het Beerlovers Bar uit Antwerpen voor de tweede plaats. Voor cafébaas Gerd Vermeulen is de zilveren medaille een erkenning van bijna 25 jaar vakmanschap. “Ik verkoop hier geen enkel bier dat ik zelf nog nooit gedronken heb.” [naar artikel]
Wie geregeld een Hasseltse bruine kroeg bezoekt, heeft waarschijnlijk al wel eens gehoord van de ‘Wet Fissette’. Die werd opgesteld door ere-advocaat en vroeger stafhouder van de Hasseltse balie, Guido Fissette, om het trakteren in biercafés te regelen. “In 25 jaar heeft nog niemand de wet overtreden”, lacht Fissette. [naar artikel]
Zijn boek over ‘de 150 beste bars in de wereld, te bezoeken vooraleer je sterft’, werd een eclatant succes. Het beste is om nog niet meteen dood te gaan, want Jurgen Lijcops (48) heeft voor een opvolger gezorgd, ditmaal met de 150 beste wijnbars ter wereld. Daarin welgeteld één, maar wel een verrassende, Antwerps adresje , Ta-Ninn in de Volkstraat. Tijd voor een ontmoeting tussen de auteur en de door hem bekroonde Antwerpse bareigenaar Tawat (42). [naar artikel]
Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de... [naar artikel]
Hij is al de sommelier van beste restaurant van ons land. Zondag kan hij zomaar de beste van de wereld worden. Op het wereldkampioenschap met hij zich met allerbesten. “Ik heb de voorbije twee jaar elke week 15 uur geproefd en gestudeerd. Bovenop alle uren die ik in Hof van Cleve ben. [naar artikel]
Café Het Vermaeck uit Sleidinge mag zich een jaar lang het op één na beste biercafé van Vlaanderen noemen. Op de prestigieuze ‘Beer Awards’ in Hasselt moest het alleen de duimen leggen voor Malz uit Leuven en versloeg het Beerlovers Bar uit Antwerpen voor de tweede plaats. Voor cafébaas Gerd Vermeulen is de zilveren medaille een erkenning van bijna 25 jaar vakmanschap. “Ik verkoop hier geen enkel bier dat ik zelf nog nooit gedronken heb.” [naar artikel]
De organisator van het prestigieuze evenement ‘Beste Sommelier ter Wereld’ ademt zelf wijn. Samen met echtgenote Filipa Pato verbouwt William Wouters wijn, maar hij blijft ook sommelier in hart en nieren. Hij was beste sommelier van België in 1992 en haalde meer dan eens halve finales op het WK en EK. Hij is dus het best geplaatst om de topsommeliers van Antwerpen voor te stellen. [naar artikel]
Dit weekend vond de verkiezing van Beste sommelier van België plaats. De winnaar is Stéphane Dardenne van het tweesterrenrestaurant L’Air du Temps in Liernu. [naar artikel]
17:30 Margaux Balemans (23) kreeg deze week de Young Sommelier Award of Excellence. Onlangs werd ze tweede in de competitie Beste Sommelier van België en in 2020 won ze de competitie Junior Sommelier van Be... [naar artikel]
In twee jaar tijd lanceerde het Londense restaurant The Ledbury zich vanuit het niets naar de culinaire hemel: drie Michelin-sterren. Met dank aan de Vlaamse sommelier Jan Van Heesvelde die er de beste wijnen schenkt. “Er is in de wereld geen betere wijnstad dan Londen.” [naar artikel]
Als eerste Belgische wijn terechtkomen op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld. Die eer is weggelegd voor Kontreir, een wijn van de Wijnfaktorij uit Antwerpen. Kontreir is een rode wijn, en wordt nu geschonken in het beroemde Spaanse restaurant El Celler de Can Roca. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd de laatste jaren al verschillende keren uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Patrick Nijs van de Wijnfaktorij kan het amper geloven. [naar artikel]
In de Koningin Elisabethzaal wordt midden maart het wereldkampioenschap sommelier betwist. Wijnfanaat en sommelier William Wouters wist Antwerpen te manoeuvreren als gaststad voor het driejaarlijkse evenement, vóór Bordeaux. Het kampioenschap wordt door tienduizenden geïnteresseerden gevolgd. [naar artikel]
Of het nu het Belgisch paviljoen op de Wereldexpo in Dubai is, de winkels van Hunkemöller wereldwijd of de hipste restaurants van onze provincie, het Hasseltse designbureau Creneau zat overal aan de tekentafel. De nieuwe plannen van CEO Bart Canini zijn een alcoholvrij biercafé in Saoedi-Arabië en een opleidingscentrum voor (buitenlands) horecapersoneel. Uit noodzaak. [naar artikel]
Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.” [naar artikel]
De Club Prosper Montagné organiseert al sinds 1954 de wedstrijd voor beste kok en beste sommelier van België. Dit jaar komt er een nieuwe competitie bij: beste maître d'hôtel. Hoezo? Is dat geen uitstervend ras? [naar artikel]
Elke dag serveert onze sommelier Sepideh Sedaghatnia haar allerbeste tips en tricks uit de edele kunst van het wijnproeven. Zo word je in drie... [naar artikel]
Elke dag serveert onze sommelier Sepideh Sedaghatnia haar allerbeste tips en tricks uit de edele kunst van het wijnproeven. Zo word je in drie... [naar artikel]
Margaux Balemans uit Vosselaar is de beste jonge sommelier van ons land. Ze nam het op tegen de zesde- en zevendejaarsstudenten van de Belgische hotelscholen in de brouwerij Duvel-Moortgat in Puurs. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sommelier en gastvrouw Deborah Hellburg van sterrenzaak Sensum in Gent nipte zeven keer van een glas gin. Vijf ervan waren huismerken, twee de A-merken Bombay Dry Gin en Gordon’s. Of die het extra geld waard zijn? “Voor mij is het duidelijk: dit huismerk wint én kost bijna de helft van ons beste A-merk.” [naar artikel]
Osteria Francescana werd zopas voor de tweede keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Gianluca di Taranto, sommelier van tweesterrenzaak The... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.