“Ik ben 117 naar 104 kilo gegaan”. Bij de voorstelling van z’n nieuwe kookboek ‘Identità’ pakt Njam!-chef Peppe Giacomazza (45) uit met zijn opmerkelijke transformatie. “Ik heb een turbulent jaar achter de rug. En op zo’n moment besef je meer dan ooit dat familie het allerbelangrijkste in het leven is”, vertelt hij aan ‘Primo’. En hij verklapt ook hoe hij erin slaagde zoveel kilo’s kwijt te spelen. [naar artikel]
In zijn gastronomisch restaurant La Botte in Genk ontvangt de Italiaanse njam!-chef Peppe Giacomazza (44) al meer dan twintig jaar nationale en internationale gasten. Zijn bistro Peppe’s, die hij runt samen met zijn vrouw Inez, serveert net als zijn nieuwste kookboek Peppe’s Giro d’Italia eenvoudige Italiaanse gerechten. “Ik ben heel trots op ons succes, maar ik zal nooit vergeten vanwaar ik kom”, vertelt hij aan ‘Story’. [naar artikel]
Hij runt z’n gastronomisch restaurant La Botte, de foodstore Peppe’s, maakt televisie, ontwikkelt nieuwe producten en schrijft tussendoor nog aan een boek. Toch maakt de Italiaanse chef Peppe Giacomazza elke dag om halfvijf in de namiddag tijd om met z’n gezin te eten. “Zo vind je altijd wel vis, vlees, verse groenen en beleg in de koelkast”, zegt hij. [naar artikel]
Peppe Giacomazza ken je niet alleen van La Botte en Peppe’s in Genk, de sympathieke chef maakt er ook een lekker potje van op tv. Op Njamtv start trouwens eind november een gloednieuw programma met chef Peppe. Natuurlijk gaat hij ook zelf graag eens lekker eten. Op deze adresjes geniet hij van een snelle hap in Limburg. [naar artikel]
Peppe Giacomazza, de Genkse chef van de restaurants La Botte en Peppe's brengt een nieuw boek uit: Identità. Het boek is een reis door Italië langs mensen en recepten die hem mee gevormd hebben. De zeven hoofdstukken van het boek zijn telkens opgebouwd als een menu. [naar artikel]
Wat tomaten, bloem en hun typische kruiden: in Italië toveren ze met de meest eenvoudige ingrediënten fantastische gerechten op tafel. Om je daarbij te helpen, deelt de Siciliaanse chef Peppe Giacomazza zijn tips en tricks om een heerlijk zomerse focaccia te bakken. [naar artikel]
Wie van koken en eten houdt, kent ongetwijfeld Peppe Giacomazza. De Genkenaar is tv-chef op Njam en baat met La Botte en Peppe’s twee gerenommeerde restaurants uit. Maar vroeger was hij ook een begenadigd voetballer. “Met Bregel heb ik zelfs ooit tegen Andriy Shevchenko gespeeld.” [naar artikel]
Omdat uit eten gaan nu even niet kan, tonen chef-koks hun keukengeheimen. Zelf pasta maken? Peppe Giacomazza, chef van La Botte en Peppe’s in Genk en tv-chef op kookkanaal Njam!, maakt er graag tijd voor. Want pasta, dat is Italië. En voor Italië is er altijd tijd. [naar artikel]
“Ik ben van 117 naar 104 kilo gegaan”. Na een ernstige medische aandoening in de familie besefte Njam!-chef Peppe Giacomazza (45) dat hij dringend zijn levensstijl moest aanpassen. “Ik heb een turbulent jaar achter de rug. En op zo’n moment besef je meer dan ooit dat familie het allerbelangrijkste is”, klinkt het in ‘Primo. Een gesprek over de keerzijde van zijn horecasucces, hoe hij de kilo’s kwijtraakte en de eis die hij stelde bij Gert Verhulst. [naar artikel]
In zijn nieuwste boek ‘Giro d’Italia’ deelt Peppe Giacomazza zestig gerechten uit de twintig Italiaanse regio’s. “Eenvoud is rijkdom. Ik wil laten zien dat je ook zonder truffel en bottarga verfijnd en lekker kan koken”, zegt de 45-jarige chef. [naar artikel]
Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Peppe Giacomazza tipt een atypische pizza. [naar artikel]
Pesto is een onweerstaanbare smaakmaker, maar niet iedereen heeft de tijd om de smaakmaker zelf te maken. Kunnen kant-en-klare pesto’s uit de supermarkt even lekker smaken? We lieten de Italiaanse topchef Peppe Giacomazza 5 groene en 5 rode pesto’s uit de winkelrekken proeven om erachter te komen. Daarnaast deelt hij zijn ultieme pestorecept én extra tips om zelf een topversie op tafel te zetten. [naar artikel]
Dé ster van de docureeks ‘Shalom allemaal!’ is nu ook schrijver. Met ‘Geshmak!’ heeft Tulli Padwa (58) z’n eerste kookboek uit. “Ik ben hier heel blij mee”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Van de Joodse chef-kok hebben we ook op televisie wellicht het laatste nog niet gezien. [naar artikel]
Chef Peppe Giacomazza is niet mals voor de te harde lange vingers die hij krijgt voorgeschoteld. “Er is maar één merk dat écht smaakt zoals het hoort”, zegt hij. Lekker krokant en toch mals, dat is wat chef Peppe van een goeie lange vinger verwacht. [naar artikel]
De sint heeft nog maar net zijn rug gekeerd of de feestdagen zijn al begonnen voor chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza . Voor het nieuwe Njam!-programma ‘De Chalet’ logeerden ze vijf dagen in de Belgische Ardennen en maakten ze hun fijnste gerechten klaar. Wij schotelden de drie chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Vandaag: Peppe Giacomazza. [naar artikel]
“Alle goeie dingen komen in drievoud”, zegt Jelle Beeckman ofwel The Messy Chef. Dus heeft hij een nieuw en derde kookboek uit. Met als baseline ‘Het moet maar zo goed niet zijn’. En gelijk heeft hij wel. [naar artikel]
Jamie Oliver heeft zijn 25ste kookboek uit: Samen eten. En dat naast tv-shows, restaurants, gezonde missies en een vrouw die een zesde kind wil. Hoe doet de man dat? En: is The Naked Chef nog steeds een recept voor succes? [naar artikel]
Als de eigenaar van de Antwerpse discotheek The Villa trouwt, mag het wat meer zijn: een driedaags huwelijksfeest met gepersonaliseerde champagne en vlees van de hand van de wereldberoemde celebritychef Salt Bae. Hoofdkok van dienst: Genkenaar Peppe Giacomazza. [naar artikel]
Een annus horribilis? Niet voor Peppe Giacomazza. Tien jaar njam!-chef, een nieuwe lijn van Italiaanse delicatessen, 16 op 20 voor La Botte in de Gault&Millau, een take-away die draait als een tierelier. “Ik knijp mezelf wel eens in de arm.” [naar artikel]
Voor hij met zijn liveband tijdens zijn ‘Gloria Forever’-concert het Trixxo Theater Hasselt op z’n kop zet(te), genoot de Italiaanse superster Umberto Tozzi donderdagavond al van de heerlijke gerechten die zijn goede vriend Peppe Giacomazza klaarmaakte in zijn Genkse restaurant La Botte. [naar artikel]
Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt. [naar artikel]
Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt. [naar artikel]
Wat dj Cellini, chef Peppe Giacomazza en Raf Simons’ manager Bianca Quets Luzi gemeen hebben? Naast een gedeelde liefde voor eten, zijn het alle drie bekende Italiaanse Limburgers. Tijd voor een gesprek over de onverwoestbare band met het moederland. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.