Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Charlotta viert 101ste verjaardag met friet stoofvlees en lekker pintje bier

25/10/2023 - 19:01
"Het zit in de familie, want daar haalde iedereen al een respectabele leeftijd. Woensdag mocht ook Charlotta Van Ael 100 kaarsjes uitblazen. Dat vierde ze samen met haar man Vic Heylen (94), een portie stoofvlees friet en een lekker biertje. “Ik hoop dat ik 110 jaar mag worden.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bier wordt steeds hipper, vooral bij jongeren (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Belgen zijn chauvinistische wat hun bier betreft en drinken het vooral graag op café. Maar hoewel ze graag een pintje lusten bij een lekker potje stoofvlees, zullen ze dat pintje nog niet zo snel bij vis serveren. "Nochtans zijn mosselen gekookt in een fruitig blond bier echt heerlijk", zegt biersommelier Sofie Vanrafelgem. [naar artikel]


2. A la bière! (10/04/2019 - De Morgen)

U hoeft niet wachten tot de volgende Stoofvlees-friet-dag om nog eens een flesje bier open te trekken in de keuken. Ook inktvis houdt van een pintje. En koppel die kokkels eens aan een geut geuze! [naar artikel]


3. Legendarische baandancing De Toverfluit viert zestigste verjaardag met frieten en stoofvlees voor alle trouwe klanten (15/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

De Toverfluit in Halle vierde zaterdag haar zestigste verjaardag. Uitbaters Eddy en Rita trakteerden al hun gasten op friet met stoofvlees. De baandancing staat al een jaar over te nemen. Alle gasten willen dat De Toverfluit in zijn huidige vorm blijft bestaan. [naar artikel]


4. Stoofvlees-friet van Jeroen Meus (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]


5. Waar eet je de lekkerste stoofvlees-friet? Dit is de (voorlopige) top 10 (01/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]


6. Comfortfood à la française: geen stoofvlees, wel bœuf bourguignon (17/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Bœuf bourguignon is de Franse versie van ons Belgisch stoofvlees. Vervang bruin bier door rode wijn, voeg spekblokjes toe, laat lekker lang... [naar artikel]


7. In dit Antwerps restaurant eet je de lekkerste stoofvlees-friet (21/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen. [naar artikel]


8. Oorlogsveteraan viert zijn 101ste verjaardag... in een Hooters: “Hij vond het geweldig!” (17/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hij hoort niet meer zo heel goed, maar met de ogen van deze hoogbejaarde oorlogsveteraan lijkt niets mis! De man vierde zijn 101ste verjaardag onlangs in een filiaal van... Hooters. De veteraan stond tussen de enthousiaste serveersters te blinken met de breedste lach. [naar artikel]


9. Just Beer: Zeg niet zomaar bier tegen bier (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een pintje na het voetbal. In een flesje of in een glas. Daar stopt voor velen de bierbeleving. Dat bier veel meer is dan het occasionele pintje na... [naar artikel]


10. Bier is het nieuwste slachtoffer van de klimaatverandering: zal ons pintje straks anders smaken? (13/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gaat een pintje bier minder bitter smaken? En wordt dat pintje ook nog eens duurder? Een nieuwe studie waarschuwt voor de teloorgang van hop, een sleutelingrediënt van bier. Door de klimaatverandering daalt de productie en verandert de smaak van hop. En zonder hop is er geen bier. Of is er toch nog hoop voor de hop? Bierprofessor Freddy Delvaux (KU Leuven) legt uit. [naar artikel]


11. Waar eet je de lekkerste stoofvlees-friet? Dit is de (voorlopige) top 5 (07/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Liefst 6.500 lezers brachten hun stem uit in onze zoektocht naar het restaurant waar ze De Lekkerste Stoofvlees-Friet serveren. Van alle restaurants die zij naar voor brachten, bleven er vijf bovendrijven: ’t VoorHuys, De Arme Duivel, Ciro’s, De 7 Schaken en De Bomma. [naar artikel]


12. Madeleine Gysen viert 101ste verjaardag (14/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Donderdag 10 februari was een heuglijke dag voor de familie Hurkmans-Lemkens. Moeder Madeleine Gysen mocht namelijk haar 101ste verjaardag vieren. “Madeleine is nog kwiek en dat dankt ze onder meer aan de kine die twee keer in de week langskomt”, vertelt dochter Francine. “Buiten het feit dat mama slechthorend is, is ze nog kerngezond.” [naar artikel]


13. Zo maakt Jeroen Meus stoofvlees met frieten klaar (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]


14. Zo perfectionistisch is Sergio Herman: ook friet-met-stoofvlees moet f***ing perfect zijn (27/01/2018 - Het Belang van Limburg)

BrusselIn december sloot Sergio Herman zich één week lang op met buitenlandse aardappelexperts om niets anders te doen dan frieten te bakken. “De techniek staat voor mij nog niet op punt”, zegt de Zeeuwse topchef die binnenkort ook in Brussel en Gent neerstrijkt met zijn frieten. “Klanten zeggen me dat ze lekker zijn, maar ikzelf ben nog niet tevreden. Ze moeten nog krokanter, smeuïger, constanter. Maar ik ben er bijna.” Het bakje hieronder, de topper van zijn zaak, was ook één lange zoektocht. “Frietje met stoofvlees klinkt eenvoudig, maar het is het niet. Het is zoeken, proeven, proberen. Anderhalf jaar lang. Eén graad maakt echt verschil.” Om maar te zeggen dat ook een simpele friet voor Sergio ‘f*cking perfect’ moet zijn. [naar artikel]


15. De lekkerste stoofvlees-friet van Antwerpen vind je bij Ciro’s en dit is waarom (21/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Ciro’s serveert de lekkerste stoofvlees-friet uit het Antwerpse! Voor de wedstrijd ‘De Lekkerste’ van Gazet van Antwerpen stemden 6.500 lezers op het restaurant waar zij de stoofvleesbereiding het best konden smaken. Nadien volgde een kwaliteitsbeoordeling door de jury in de vijf restaurants die de meeste stemmen haalden. Ciro’s kwam hier als beste uit, ook al stemden de lezers van Gazet van Antwerpen restaurant de Bomma naar de top van de lijst. [naar artikel]


16. Macaroni of stoofvlees zit vol calorieën. Zo maak je er een gezonde versie van (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker om je aan te verwarmen als een macaroni met kaas, stoofvlees of een dampend bord hutsepot. Helaas bevat winterkost dikwijls een... [naar artikel]


17. Voor eens en altijd: zo maak je het perfecte Belgische stoofvlees (01/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is dé trots van de Belgische keuken. Dus als je het aandurft om zelf stoofvlees te maken, dan kan dat maar beter perfect zijn. Hoeveel bier... [naar artikel]


18. Swa maakt 150 kilo stoofvlees voor Tomorrowland (14/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

150 kilo stoofvlees bereiden. Dat was de gigantische klus waar Swa en Marieke vandaag voor stonden. Swa en Marieke zijn 65 en 61 en gooien volgend weekend de deuren van hun frietkraam open op Tomorrowland in Boom. Ze bereiden exclusief voor de festivalgangers écht Belgisch stoofvlees met friet. De organisatoren van het dancefestival zijn al van kinds been trouwe klanten van Swa en Marieke. En door een banale weddenschap kwamen ze op het festival terecht. [naar artikel]


19. Zijn asperges Vlaamser dan stoverij? “Stoofvlees bereid met bier had ook in de canon gemogen!” (10/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Balletjes in tomatensaus en asperges op z’n Vlaams krijgen een eervolle vermelding in de Vlaamse canon, maar liefhebbers van de stevige fond blijven op hun honger zitten: van stoofvlees met friet geen spoor. Waarom zijn ‘carbonades flamandes’ minder Vlaams dan ‘asperges à la flamande’? Voedingshistoricus Peter Scholliers (VUB) en auteur en tv-gezicht Regula Ysewijn wikken en wegen. “We hebben zo’n rijke eetcultuur, dit voelt als een gemiste kans.” [naar artikel]


20. Prins Harry viert verjaardag met Duits bier en braadworst (15/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Britse prins Harry is momenteel in Duitsland, om de Invictus Games waarvan hij de beschermheer is bij te wonen. Vandaag viert hij zijn 39ste verjaardag, en dat konden ze ter plekke natuurlijk niet vergeten. Het hele stadion zong ‘Happy Birthday’ voor de prins. [naar artikel]


21. Van dit oldskool winters stoofpotje met stoofvlees en pompoen krijg je het lekker warm (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Soms hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Gooi wat stoofvlees, pompoen, wortel en ander lekkers een pot in, laat een uur sudderen, et voilà:... [naar artikel]


22. Zijn asperges werkelijk Vlaamser dan stoofvlees-friet? De canondiscussie die het meeste pijn doet (10/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Balletjes in tomatensaus en asperges op z’n Vlaams krijgen een eervolle vermelding in de Vlaamse canon, maar liefhebbers van de stevige fond blijven op hun honger zitten: van stoofvlees met friet geen spoor. Waarom zijn ‘carbonades flamandes’ minder Vlaams dan ‘asperges à la flamande’? Voedingshistoricus Peter Scholliers (VUB) en auteur en tv-gezicht Regula Ysewijn over de canondiscussie die het meeste pijn doet. “We hebben zo’n rijke eetcultuur, dit voelt als een gemiste kans.” [naar artikel]


23. Antwerpse daklozen krijgen op oudejaarsavond stoofvlees met frietjes (31/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Road 2 Care trakteert op oudejaarsavond Antwerpse dak- en thuislozen op een pak friet met vers stoofvlees en een grote toef mayonaise. Dat doet de sociale organisatie aan daklozencentrum Victor op de Desguinlei. Net zoals op kerstavond, zetten ook tal van andere organisaties initiatieven op om wie het moeilijk heeft in onze stad toch een fijne overgang naar het nieuwe jaar te geven. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!