Nu het weer kouder wordt buiten, grijpen we sneller naar soep om binnen mee op te warmen. Vaak kiezen we dan voor kant-en-klare varianten uit de supermarkt. “Ik krijg heel vaak de vraag in mijn praktijk of deze ook even gezond is als verse soep of een portie groenten”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Ze neemt vijf groentesoepen en vijf tomatensoepen onder de loep om hier een duidelijk antwoord op te geven. “In deze tomatensoep zit daadwerkelijk een grote hoeveelheid tomaten!” [naar artikel]
Nu het kouder wordt, warmen we ons graag op met een kom soep. Vaak kiezen we dan voor kant-en-klare pakken uit de supermarkt. “Ik krijg in mijn praktijk heel vaak de vraag of die even gezond zijn als verse soep of een portie groenten”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Ze neemt vijf groentesoepen en vijf tomatensoepen onder de loep om hier een duidelijk antwoord op te geven. “Bij gemixte groenten gaan er helaas veel voedingsstoffen en vezels verloren.” [naar artikel]
Ook in Nederland is voedselverspilling een groot probleem. De hoeveelheid eten die wordt verspild moet met de helft omlaag. Dat spreekt de Nederlandse regering vandaag af met grote voedingsbedrijven en maatschappelijke organisaties. Minister Carola Schouten van Landbouw trekt daar 7 miljoen euro voor uit. De Verspillingsfabriek in Veghel, tussen Eindhoven en Nijmegen, is een goed voorbeeld van wat mogelijk is met voedselresten. Daar worden honderdduizenden restjes “gered”. [naar artikel]
Soep uit een pak, makkelijker kan het haast niet tijdens deze druilerige wintermaanden. Maar is het wel een gezonde en lekkere keuze? Diëtiste Iris... [naar artikel]
Sommige mensen zien verder in de toekomst dan anderen. Ze zien wat er moet veranderen en zijn niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken.... [naar artikel]
Soepbar Zuppa in Hasselt serveert niet zomaar soep: de stevige porties worden er afgewerkt met lekkere toppings die de soep extra schwung geven. Die dagelijkse dosis groenten kan je ook afhalen. [naar artikel]
Of je nu een opwarmer kan gebruiken na een stevige herfstwandeling, zin hebt in een lichte lunch of een feestmaaltijd klassiek wil starten: soep smaakt altijd. Foodie Sonja Peeters verklapt haar drie favoriete recepten. [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.