Fonduen was in de jaren zeventig en tachtig een culinaire hype. Gezellig met familie of vrienden stukjes vlees prikken en dippen in hete olie. Nu lijkt de winterse hype weer op te leven, dus gingen wij proeven bij drie fonduezaakjes. Welk adresje scoort het best? [naar artikel]
De lekkerste spaghetti bolognese van de regio eet u nabij het MAS. Uit uw selectie koos de jury na ernstige overweging voor de nieuwste telg van spaghettihuis Bavet. Café De Vryheyt op het Zuid is na een fotofinish mooi tweede. En Den Trol uit Schoten houdt zijn reputatie hoog. Ook in Mechelen en Kempen kozen we een winnaar. [naar artikel]
Het is zo goed als onmogelijk om een droog stokje spaghetti in slechts twee delen te breken door de beide uiteinden naar elkaar toe te bewegen. De spaghetti zal bijna altijd in drie stukken of meer breken. Wiskundigen van MIT hebben nu ontdekt dat spaghetti toch in tweeën zal breken, als je het stokje eerst verdraait, en daarna de uiteinden buigt. Hun bevindingen kunnen ook toepassingen hebben buiten de keuken, zo zeggen ze. [naar artikel]
Halloween is in aantocht en dat betekent dat er binnenkort heel wat gegriezeld gaat worden. Nog enger dan Freddy Krueger of de clown van IT? Een... [naar artikel]
Halloween is in aantocht en dat betekent dat er binnenkort heel wat gegriezeld gaat worden. Nog enger dan Freddy Krueger of de clown van IT? Een... [naar artikel]
Een 55-jarige Hasselaar hangt 24 maanden cel boven het hoofd voor de verkoop van speed en xtc. Volgens het parket gebruikte de man codetaal. “De spaghetti staat klaar.” De man ontkende, maar in een spaghettidoos troffen de speurders speed tijdens een huiszoeking aan. [naar artikel]
Het studentenrestaurant De Brug van de universiteit van Gent ziet dezer dagen teleurgestelde studenten: de iconische spaghetti bolognese staat niet meer iedere dag op het menu. Het restaurant verandert om de 4 jaar het menu om wat meer variatie aan te bieden. Maar dat valt dus niet bij iedereen in goede aarde. [naar artikel]
Bartender Ran Van Ongevalle van Palo Cortado in Brugge proeft voor ons acht keer tortillachips nacho cheese. Hij zoekt pittige partychips die hem moeiteloos meevoeren naar Mexico en zijn pikante keuken vol kruidige smaken en frisse toetsen. [naar artikel]
Veganchef Pieter-Jan Lint proeft voor ons twaalf haverdrinks: negen gewone die je kan drinken en gebruiken in de keuken, en drie ‘barista’-haverdrinks om op te schuimen en te gebruiken in bijvoorbeeld cappuccino. Hij gaat niet op zoek naar nepmelk, maar naar een lekker romige vloeistof waar je net zoveel kanten mee op kan als met melk. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.