Jelle Beeckman, die ook bekend is als “The Messy Chef”, voert actie om ervoor te zorgen dat de brooddozen van kinderen op school gevuld zijn met een gezonde lunch. Beeckman is naast kok ook al lang maatschappelijk werker op scholen en ziet schrijnende toestanden. In "Goeiemorgen Morgen!" op Radio 2 vertelt hij over het probleem en zijn engagement. "Kinderen doen alles om niet te moeten zeggen dat de brooddoos leeg is." [naar artikel]
Ophef in spaghetti-land vorige week: Jelle Beeckman, The Messy Chef, beweerde dat hij het geheime recept van de populaire Kastart-saus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen had gevonden. Dat wilde De Gentenaar wel eens testen en dus haalde horeca-journaliste Jill Dhondt haar schort boven … [naar artikel]
De Kastart-saus, de spaghettisaus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen: elke Gentenaar kent ze wel. Maar wat zit er juist in? Daarover doen allerlei verhalen de ronde en werd al menig discussie gevoerd. Jelle Beeckman alias The Messy Chef komt met een antwoord, maar of dat exact hetzelfde is als het origineel? [naar artikel]
Vandaag krijgen zo'n 400 alleenstaande 65-plussers een feestmaaltijd. Door corona kon het jaarlijkse kerstdiner voor de alleenstaande senioren niet doorgaan. Maar vijf Ternatse restauranthouders en cateraars bereiden een feestmaaltijd aan huis klaar, op vraag van het gemeentebestuur. "De alleenstaanden hebben door corona al veel moeten missen, en zo kunnen we toch iets terugdoen", klinkt het. [naar artikel]
De Verenigde Staten willen de spanningen met Iran doen afnemen, maar wanneer Teheran een oorlog uitlokt zijn de VS wel bereid die "af te maken". Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper verklaard in een interview met de nieuwszender CNN. [naar artikel]
Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]
Wie kanker heeft gehad, vindt vaak moeilijk een betaalbare schuldsaldoverzekering. Dat kon Evert Winkelmans zelf ondervinden, zo vertelt hij in "De inspecteur" op Radio2. Nochtans bestaat een compensatiekas en zijn verzekeraars verplicht dat te melden. [naar artikel]
Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]
The Messy Chef (aka Jelle Beeckman) is liefhebber van ‘goei’ eten, en da’s nog wat anders dan gewoon maar goed. “Goei eten biedt je honderd procent comfort zonder schuldgevoel. Een lach en heel misschien een broeksknoopje dat openstaat.” Aanvallen maar? [naar artikel]
Jelle Beeckman of ‘The Messy Chef’ kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. “Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef”, klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika. [naar artikel]
Elk jaar gaat er ongeveer 2 miljoen ton voedsel verloren in Vlaanderen. Wereldwijd gaat het zelfs om 1,3 miljard ton: dat is een derde van de totale voedselproductie. "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft bij Radio 2 tips om minder eten te verspillen. [naar artikel]
Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]
Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Vandaag is Jelle Beeckman alias The Messy Chef aan de beurt en die schotelt gnocchi met tomaat, venkel, chorizo en armeluisparmezaan voor. [naar artikel]
“Alle goeie dingen komen in drievoud”, zegt Jelle Beeckman ofwel The Messy Chef. Dus heeft hij een nieuw en derde kookboek uit. Met als baseline ‘Het moet maar zo goed niet zijn’. En gelijk heeft hij wel. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil op korte termijn alle ziekenhuizen wettelijk verplichten om minstens één betaalbare radioloog in huis te hebben. "Zeker nu moet onze gezondheidszorg klaarstaan", zegt hij vrijdag aan De Standaard. [naar artikel]
De Verenigde Staten willen de spanningen met Iran doen afnemen, maar wanneer Teheran een oorlog uitlokt zijn de VS wel bereid die "af te maken".... [naar artikel]
De energie- en brandstofprijzen bereiken recordhoogtes. Maar ook producten zoals boter zijn duurder geworden. Hoe houden we het nog enigszins betaalbaar? "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft tips hoe je in de keuken kan besparen. [naar artikel]
“Een beter excuus dan Het moet maar zo goed niet zijn is er niet om nog eens op te scheppen”, vindt Messy Chef Jelle Beeckman. En dus bedacht hij voor z’n derde kookboek nog eens 60 recepten die erom smeken om nog eens bij te vullen. [naar artikel]
De basis van een eenvoudig recept in de keuken: taco’s. Een tortilla met een paar laagjes vulling en veel toppings, waarmee je makkelijk een groot gezelschap verleidt. “Maar het is minder simpel dan het lijkt”, lacht The Messy Chef Jelle Beeckman. “Als je er zelf aan begint, bots je snel op praktische vragen. Welke soort tortilla’s kies je? Wat moet er absoluut bij een taco aanwezig zijn en wat zéker niet? Hij deelt 4 ultieme tips, 2 exclusieve recepten én de 5 grootste tacozondes. [naar artikel]
Oliver (27) en Lawrence Naesen (25) geven toe dat ze vroeger "geweldig vaak" met elkaar gevochten hebben. Geméénd. Maar tegenwoordig zijn ze –... [naar artikel]
Op 24 november 2017 openden Philippe Lowette en zijn vrouw Sarina naast hun traiteurzaak Bistro Philippe. "We willen laagdrempelig zijn en betaalbare kwaliteit brengen", zeggen ze. [naar artikel]
Tien jaar na het dodelijke ongeval met een Belgische bus in Sierre in Zwitserland doen nabestaanden en kinderen van toen - ondertussen jongvolwassenen - hun verhaal in de nieuwe Eén-reeks "Niets gaat over". Met de getuigenissen willen de betrokkenen een eerbetoon brengen aan de overleden kinderen en volwassenen. [naar artikel]
Borstvoeding geven: veel mama's doen het na de geboort van hun kind. Maar Vlaams Parlementslid en huisarts Freya Saeys vraagt aandacht voor de andere kant. Want wat als mama's geen borstvoeding kunnen of willen geven. "We moeten af van de vooroordelen. Maar er is een borstvoedingsmaffia, ik trek vaak mijn wenkbrauwen op wat moeders elkaar durven aan te doen." [naar artikel]
{ "title": "20. Familie Catheline Périer-D’Ieteren", "type": "aside-inline", "content": [ { "subhead": "" }, { "image": { "credit": "Vub", "url": "//Assets/Images_Upload/2023/08/14/fae966b1-8bbb-4ac3-af12-cf0e15b2678c.jpg", "format": "image/jpg", "metadata": { "alignment": "left", "original_size": { "width": 1001, "height": 1515 } }, "caption": "" } }, { "p": "Hoeveel? 1.813.506.588 euro" }, { "p": "Wat? Auto-import, herstel en vervanging autoruiten" }, { "p": "Waar? Brussel" }, { "styled_text": { "text": "", "type": "information_text" } } ] } [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.