Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Heeft The Messy Chef écht het recept van de Kastart-saus ontrafeld? Wij deden de test

22/11/2023 - 10:01
"Ophef in spaghetti-land vorige week: Jelle Beeckman, The Messy Chef, beweerde dat hij het geheime recept van de populaire Kastart-saus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen had gevonden. Dat wilde De Gentenaar wel eens testen en dus haalde horeca-journaliste Jill Dhondt haar schort boven …"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Heeft ‘Messy Chef’ geheim van bekendste spaghettisaus van Gent ontrafeld? “De basis vond ik dankzij stukje augurk” (11/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Kastart-saus, de spaghettisaus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen: elke Gentenaar kent ze wel. Maar wat zit er juist in? Daarover doen allerlei verhalen de ronde en werd al menig discussie gevoerd. Jelle Beeckman alias The Messy Chef komt met een antwoord, maar of dat exact hetzelfde is als het origineel? [naar artikel]


2. Hoe bereid je een betaalbare feestmaaltijd? The Messy Chef: "We willen vaak té feestelijk doen" (14/12/2023 - VRT NWS)

Een feestmaaltijd klaarmaken, hoeft niet altijd duur te zijn. Jelle Beeckman is The Messy Chef en geeft tips. "We willen vaak te hard het recept volgen. Durf ingrediënten te vervangen als het nu niet het seizoen is en ga voor een goedkoper alternatief." [naar artikel]


3. Tips van de chef: zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt. “Met varkensvlees moet je alleen het recept volgen, er kan niets misgaan” (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


4. “Te sappige groenten of sauzen zijn geen goed idee”: The Messy Chef legt uit hoe je de smakelijkste taco’s op tafel tovert voor vettige vrijdag (14/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De basis van een eenvoudig recept in de keuken: taco’s. Een tortilla met een paar laagjes vulling en veel toppings, waarmee je makkelijk een groot gezelschap verleidt. “Maar het is minder simpel dan het lijkt”, lacht The Messy Chef Jelle Beeckman. “Als je er zelf aan begint, bots je snel op praktische vragen. Welke soort tortilla’s kies je? Wat moet er absoluut bij een taco aanwezig zijn en wat zéker niet? Hij deelt 4 ultieme tips, 2 exclusieve recepten én de 5 grootste tacozondes. [naar artikel]


5. Geheim recept saus Big Mac uitgelekt en je kan ze zelf maken (24/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het geheime recept van de wereldberoemde Big Mac-saus is volgens The Sun uitgelekt. Het bevat - hou je vast - maar liefst 33 ingrediënten. Al kan [naar artikel]


6. RECEPT. Poké bowl met falafel en roze saus (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu een recept met Hawaïaanse toets in de vorm van een poké bowl met falafel en roze saus. [naar artikel]


7. Zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt: “Hoe bruiner de saus, hoe voller de smaak” (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


8. Makkelijk, verrassend en snel scoren aan tafel: het derde kookboek van ‘de Messy Chef’ (30/04/2022 - Het Belang van Limburg)

“Alle goeie dingen komen in drievoud”, zegt Jelle Beeckman ofwel The Messy Chef. Dus heeft hij een nieuw en derde kookboek uit. Met als baseline ‘Het moet maar zo goed niet zijn’. En gelijk heeft hij wel. [naar artikel]


9. The Messy Chef presenteert lekker normale recepten voor papa’s (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]


10. Gepofte patat met lookboter, een ijsje met Werther’s Echte: simpele recepten van The Messy Chef (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)

The Messy Chef (aka Jelle Beeckman) is liefhebber van ‘goei’ eten, en da’s nog wat anders dan gewoon maar goed. “Goei eten biedt je honderd procent comfort zonder schuldgevoel. Een lach en heel misschien een broeksknoopje dat openstaat.” Aanvallen maar? [naar artikel]


11. De 7 favoriete eetadresjes van The Messy Chef: “Elke maand zetten ze hier een unieke biersoort in de kijker” (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Jelle Beeckman of ‘The Messy Chef’ kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. “Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef”, klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika. [naar artikel]


12. SOS Piet: hoe maak je zélf de beste mayonaise? “Gebruik al zeker eieren die je in de koelkast hebt bewaard” (21/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klodder mayonaise ligt nauw aan ons hart: het liefst op een pakje verse frietjes, maar ook bij een salade is de saus onmisbaar. Maar waarom lukt die zelfgemaakte versie nooit? En hoe voorkom je dat de saus schift? “Als je dat voorhebt, ligt het waarschijnlijk aan de temperatuur en de juiste volgorde van de ingrediënten”, zegt HLN-chef Piet Huysentruyt. Hij legt uit waar je op moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


13. “Het moeilijkste onderdeel van het recept? Dat is de saus”: zo bereid je de perfecte vol-au-vent (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


14. Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: gnocchi met chorizo van The Messy Chef (15/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Vandaag is Jelle Beeckman alias The Messy Chef aan de beurt en die schotelt gnocchi met tomaat, venkel, chorizo en armeluisparmezaan voor. [naar artikel]


15. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare sauzen en buist de helft : “Dit is geen saus, maar een dikke brij” (16/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


16. Sterrenchef Luc Bellings proeft 15 kant-en-klare sauzen en deelt een 0/10 uit:“Dit lijkt meer op pudding dan op saus” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


17. Zijn favoriete katerontbijt en andere verrassende recepten van Messy Chef Jelle Beeckman (10/03/2022 - Het Belang van Limburg)

“Een beter excuus dan Het moet maar zo goed niet zijn is er niet om nog eens op te scheppen”, vindt Messy Chef Jelle Beeckman. En dus bedacht hij voor z’n derde kookboek nog eens 60 recepten die erom smeken om nog eens bij te vullen. [naar artikel]


18. “Het moeilijkste deel van het recept is de saus”: zo maak je zelf de perfecte vol-au-vent volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


19. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt” (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant", vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultiéme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]


20. “Doe de kip pas op het einde in de saus”: zo maak je de béste vol-au-vent thuis volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


21. RECEPT. Kip en rib zoetzuur (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma ‘Cook ensemble’. Deze keer op het menu kip en rib in de zoetzure saus. [naar artikel]


22. 3 exclusieve recepten vol comfortfood van The Messy Chef: “Haalbaar om te koken na een drukke werkdag of wanneer er volk langskomt” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe zou jij voor jezelf ‘goei eten’ omschrijven? Voor Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, is dat duidelijk: “gerechten die erom vragen nog eens bij te scheppen, zelfs al zit je eigenlijk vol.” Wie door zijn derde boek langs recepten bladert zoals romige burrata meatballs en smoutebollen die je makkelijk maakt op basis van sandwiches weet dat hij die belofte ook waarmaakt. We stelden Jelle vier vragen over zijn ultieme comfortfoodrecepten én delen drie exclusieve recepten uit zijn nieuwste kookboek. [naar artikel]


23. Geen calorieën tellen, maar gewoon genieten: 3 recepten uit het nieuwe kookboek ‘Goei eten’ van The Messy Chef (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ooit begon Jelle Beeckman te koken als uitlaatklep tijdens het studeren. Nu kan hij zich een leven zonder niet meer voorstellen. “Ik kook gewoon waar ik goesting in heb, met goeie producten. Plezier hebben in de keuken is voor mij het belangrijkste. Mijn tweede boek heet ‘Goei eten’, wat zoveel betekent als comfortfood, met grote kommen en grote schalen op tafel.” Pure fun tussen de potten en pannen: maak kennis met The Messy Chef. [naar artikel]


24. Vettige vrijdag: tijd voor nacho’s om het weekend mee in te zetten. Zo maak je ze zélf volgens de tips van Jelle Beeckman (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]


25. Vrouw ontdekt recept voor McNuggets: “Nog beter dan het origineel” (10/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Enthousiaste koks hebben het recept misschien al voor zichzelf ontdekt, maar het internet wordt wild van het McNugget-recept van Bernadette Francis. Ze wist de beroemde nuggets van McDonald’s en de bijhorende zoetzure saus zo goed na te maken dat mensen al beginnen watertanden bij het idee alleen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!