Het kerstdiner bezorgt veel hobbychefs een flinke dosis stress. Stress die Ellen, Dany en Tania niet hebben, want deze drie Vlamingen bedachten ruim op voorhand al wat ze hun gasten zullen voorschotelen tijdens de feestdagen. Ze delen hun menu en verklappen hoe ze de voorbereidingen aanpakken. “Soep maken om 5 uur ‘s ochtends? Als ik iets in mijn hoofd heb, moet het gebeuren.” [naar artikel]
Een origineel menu met eerlijke ingrediënten uit onze eigen provincie. Dat is wat ons weekendmagazine Sjiek, in samenwerking met de Provincie Limburg en de Hasseltse Hotelschool, ook dit jaar weer voor jou in petto heeft. Niemand minder dan Chloë en Magali Szpyt, winnaars van het VTM programma ‘Mijn Pop-up Restaurant 2016’ creëerden de gerechten voor een royaal feestmaal dat je zelf kan klaarmaken. De recepten vind je in Sjiek van 26 november, op onderstaande twee recepten na: de wortelcrème (een bijgerecht) en de preitaartjes (een van de voorgerechten). [naar artikel]
Nog op zoek naar originele recepten voor je feesttafel? Met chips kan je zoveel meer doen dan enkel in een kommetje serveren als borrelhapje. Van [naar artikel]
Wetenschappers vrezen dat we dicht bij de uitroeiing staan van de eerste grote walvis. Volgens tellingen zwemmen nog maximaal vijfhonderd exemplaren van de noordkaper rond en neemt dat aantal razendsnel af. De grote boosdoener? De vangst van krabben en kreeften voor de Noord-Amerikaanse kust. En net die laatste lekkernij staat rond de kerstperiode massaal op ons feestmenu. [naar artikel]
In de Hasseltse Hotelschool heeft topkok Giovanni Oosters vandaag een volledig Limburgs feestmenu voorgesteld. "Eet Meer Limburg" is een handige box met Limburgse hoeve- en streekproducten en een receptenboekje. Het moet mensen aanzetten om tijdens de eindejaarsdagen zelf achter het fornuis te gaan staan met producten van eigen bodem. "Het is lekker," klinkt het, "maar ook een duw in de rug van de lokale economie". [naar artikel]
In deze decembermaand gingen we op zoek naar traiteurs in de Antwerpse regio, waar u met een gerust hart een feestmenu kan bestellen. We lijsten zeven adressen op: [naar artikel]
Gezond genieten is de rode draad in Sandra's menu. Ze kiest voor drie eenvoudige, maar feestelijke gerechten. Ideaal voor wie het tijdens de... [naar artikel]
Hoe minder je af te wassen hebt na een feestdiner, hoe beter. En ook: hoe meer dessert er is, hoe beter. Net daarom zijn deze eetbare ijscoupes -- eigenlijk kuipjes van koekjesdeeg met chocolade -- zo ongelooflijk geniaal. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.