Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone nam een hap van dertien American cookies: elf van de huismerken en nog eentje van Milka en Delacre. Hij ging op zoek naar het antwoord op de vraag of die A-merken het extra geld waard zijn. “Een groot deel van die koekjes rolt volgens mij gewoon van dezelfde band, maar er is één huismerk dat toch zeer straf is hoor.” [naar artikel]
Of hij nu jureert in ‘Junior Bake Off’ of scheepskok is op een zeilboot in ‘Over De Oceaan’ - beide op VIER - er hangt altijd een zweem rock-’n-roll rond topchocolatier Dominique Persoone (52). De drang om buiten de lijntjes te kleuren gaf hij, net als z’n liefde voor chocolade, fijntjes door aan zoon Julius (21). “‘Je gaat nooit zo goed worden als je pa’, zei een leraar ooit. Meer heb ik niet nodig om het tegendeel te bewijzen”, aldus Julius. [naar artikel]
De oudste zeilde net nog als chef-kok van Lanzarote naar Guadeloupe voor het VIER-programma Over de oceaan. De jongste heeft als belangrijkste missie: zijn vader overklassen als chocolatier. Dominique (52) en Julius (21) Persoone, vader en zoon. [naar artikel]
Chocolatier en chef Julius Persoone van The Chocolate Line proeft 12 hazelnootpasta’s. Hij zoekt een mooie gladde pasta die makkelijk smeerbaar is en waarin je duidelijk hazelnoten proeft. [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
Donuts zijn overal: in heel het land openen speciaalzaken en ook supermarkten pakken graag uit met hun eigen versie. Maar zijn die allemaal de moeite waard? En hoe herken je een volwaardige donut? We schotelden chef-chocolatier Julius Persoone 10 verschillende donuts voor in twee categorieën: de klassieke gesuikerde versie en varianten met suikerstroop en sprinkles. “Licht verteerbaar kan je deze niet bepaald noemen.” [naar artikel]
“Aan zee kwam ik mijn vader soms ’s nachts tegen met een stuk in zijne gilet. Hij zwalpte nog meer dan ik.” Dominique Persoone (52) knipoogt naar zijn pa Frank (76), van wie hij overduidelijk de rock-’n-roll heeft geërfd. Ook z’n zoon geeft Dominique veel vrijheid, maar... Julius (23) zit liever in het familiebedrijf ‘The Chocolate Line’ dan op café. De drie generaties vertellen in Dag Allemaal over hun bijzondere band, hoe het is om professioneel samen te werken en hun liefdesleven. “Hoeveel vriendinnen ik heb gehad? Eerlijk, ik ben de tel kwijt.” [naar artikel]
Ze heten dan wel Brusselse wafels, maar aan onze kust vind je ze ook overal. Met een toef slagroom en wat poedersuiker alsof het lichtjes sneeuwde. Chocolatier Julius Persoone, rechterhand van zijn vader, zette zijn tanden in tien van die wafels. Veegde de slagroom uit zijn snorretje van in de Panne in tot Knokke, ontdekte een absolute topper, was één keer stomverbaasd – “steekt hij die wafel hier nu echt voor mijn ogen in de microgolf” – en werd zelfs aangevallen door een meeuw. “Jammer voor dat beest dat hij er net een van de slechtste wafels van onze kust uitpikte. ” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.