Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar even goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van restaurant De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij je pankeuze. Daarnaast beoordelen we vijf pannen op vlak van antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.” [naar artikel]
Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar ook goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij de keuze van een pan. Daarnaast worden vijf pannen getest op antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.” [naar artikel]
Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar ook goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij de keuze van een pan. Daarnaast worden vijf pannen getest op antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.” [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
Vandaag staan er bloedhete temperaturen en een brandende zon op het menu, en is het dus belangrijker dan ooit om je huid goed te beschermen. Maar de ene zonnecrème is de andere niet. Beautyredactrice Sophie test en vergelijkt verschillende producten zodat jij dat niet hoeft te doen, met prijskaartjes van 14,99 euro tot 40 euro. “Een goedkope zonnecrème uit de supermarkt zou niet minder goed mogen zijn dan een dure uit de parfumerie.” [naar artikel]
Vandaag staan er bloedhete temperaturen en een brandende zon op het menu, en is het dus belangrijker dan ooit om je huid goed te beschermen. Maar de ene zonnecrème is de andere niet. Beautyredactrice Sophie test en vergelijkt verschillende producten zodat jij dat niet hoeft te doen, met prijskaartjes van 14,99 euro tot 40 euro. “Een goedkope zonnecrème uit de supermarkt zou niet minder goed mogen zijn dan een dure uit de parfumerie.” [naar artikel]
Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]
Een goed glas wijn is voor velen het summum van genieten. Tien weken lang nemen we u mee naar de wondere wereld van de wijn. Wijnspecialist Alain Bloeykens staat paraat om de leken onder ons de basisprincipes van goede wijn onder de knie te krijgen. In deze tweede aflevering behandelt hij de volgende vraag: is dure echt beter dan goedkope? [naar artikel]
Naast een goed snijmes is de juiste snijplank essentieel om er een succes van te maken in de keuken. Maar gebruik je er dan een van kunststof, hout of glas? En hoe krijg je ze écht goed proper? Lars De Vries van Eurofins Bureau de Wit, kookdocent Ferry Wijsman en hoogleraar Marcel Zwietering verzamelen vijf tips om je snijplank(en) lang te laten meegaan. [naar artikel]
Bij een grootschalige controle bleken 96,2 procent van de gecontroleerde benzine- en dieselstalen te voldoen aan de Europese normen. Dat maken Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) en Minister van Milieu Marie Christine Marghem (MR) bekend. Er is ook geen verschil in kwaliteit tussen goedkope en dure tankstations. [naar artikel]
Nu de dagen weer wat grauwer en natter worden, is een droogkast handig om je wasgoed weer snel droog te krijgen. Maar wat zijn de beste droogkasten? hoe doe je dit energiezuinig? En kun je ervoor zorgen dat je droogkast langer meegaat? Wij gingen te rade bij consumentenorganisatie Wish en bij Miele, een van de meest betrouwbare merken van huishoudtoestellen. “Dankzij een goed onderhoud zal je zo weinig mogelijk energie verbruiken”, aldus Kim Taylor, PR & Communication manager Miele Belux. [naar artikel]
Niets biedt zoveel tegenwicht aan het gure winterweer als een vrolijk versierde kerstboom. Maar hoe kies je een exemplaar dat nog tot de jaarwisseling mooi blijft? Welk prijskaartje hangt eraan vast? En kan je zelf iets doen om de levensduur van je boom te verlengen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit. “Bomen die buiten staan houden hun naalden langer dan exemplaren die binnen in het tuincentrum worden verkocht.” [naar artikel]
Nu de dagen weer wat grauwer en natter worden, is een droogkast handig om je wasgoed weer snel droog te krijgen. Maar wat zijn de beste droogkasten? hoe doe je dit energiezuinig? En kun je ervoor zorgen dat je droogkast langer meegaat? Wij gingen te rade bij consumentenorganisatie Wish en bij Miele, een van de meest betrouwbare merken van huishoudtoestellen. “Dankzij een goed onderhoud zal je zo weinig mogelijk energie verbruiken”, aldus Kim Taylor, PR & Communication manager Miele Belux. [naar artikel]
Nu de dagen weer wat grauwer en natter worden, is een droogkast handig om je wasgoed weer snel droog te krijgen. Maar wat zijn de beste droogkasten? hoe doe je dit energiezuinig? En kun je ervoor zorgen dat je droogkast langer meegaat? Wij gingen te rade bij consumentenorganisatie Wish en bij Miele, een van de meest betrouwbare merken van huishoudtoestellen. “Dankzij een goed onderhoud zal je zo weinig mogelijk energie verbruiken”, aldus Kim Taylor, PR & Communication manager Miele Belux. [naar artikel]
Ooit waren kasjmier, mohair of wol exclusief, maar tegenwoordig koop je ook bij de grote modeketens items in deze luxe stoffen. Zijn de goedkope... [naar artikel]
Niets biedt zoveel tegenwicht aan de donkere dagen als een vrolijk versierde kerstboom. Maar hoe kies je een exemplaar dat nog tot de jaarwisseling mooi blijft? Welk prijskaartje hangt eraan vast? En kan je zelf iets doen om de levensduur van je boom te verlengen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit. “Bomen die buiten staan houden hun naalden langer dan exemplaren die binnen in het tuincentrum worden verkocht.” [naar artikel]
Lang weekend: tijd voor een uitgebreid ontbijt. Staat spek met eieren hoog op jouw favoriete lijstje, maar krijg je dat spek niet krokant genoeg gebakken? Dan tipt het internet tegenwoordig vaak bloem als geheime ingrediënt. Maar is dat écht nodig om het spekreepje krokant te krijgen? En bak je het vlees best in de pan, de oven of de airfryer voor het meest crispy resultaat? Chef Matthias Jacobs van het Antwerpse vleesrestaurant Black Smoke legt het allemaal uit. [naar artikel]
Amper 27 jaar is hij en toch mag Thomas Van Der Flaas zich al chef noemen van zijn eigen restaurant, Seir in Kasterlee. In de keuken ontmoeten we een jonge kerel met het hart op de tong. Hij combineert Kempische bescheidenheid met opvallend veel positieve energie: “Ik moet goesting voelen om erin te vliegen, anders kan ik evengoed buschauffeur worden.” [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt ervoor dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
Amper 27 jaar is hij en toch mag Thomas Van Der Flaas zich al chef noemen van zijn eigen restaurant, Seir in Kasterlee. In de keuken ontmoeten we een jonge kerel met het hart op de tong. Hij combineert Kempische bescheidenheid met opvallend veel positieve energie: “Ik moet goesting voelen om erin te vliegen, anders kan ik evengoed buschauffeur worden.” [naar artikel]
Voor één liter olijfolie betaal je volgens Testaankoop vandaag 31,3 procent meer dan vorig jaar, een serieuze stijging. Hoe komt dat? Is een goedkope fles olijfolie nu een erge miskoop? En hoe kies je binnen je budget de gezondste, meest kwalitatieve fles in de supermarkt? Olijfoliesommeliers Philippe Bruyninckx en Guy Hendrickx geven advies: “Het is het voedselproduct waar het meest mee gefraudeerd wordt.” [naar artikel]
Je gebruikt een snijmes elke dag in de keuken, en toch kiezen veel mensen voor één klein aardappelmesje dat zijn beste tijd heeft gehad. “Met twee soorten messen kan je nochtans 80 procent van het werk in de keuken aan,” tipt Pascal Vervaeke van messenwinkel Couteaux & Co. Hoe kies je de ‘juiste' messen? En hoe onderhoud en bewaar je ze het best? De specialist beantwoordt 12 vragen. “Koop geen mes omdat het merk een goede naam heeft.” [naar artikel]
Net zoals in ‘Bake Off Vlaanderen’ bij ons, gaat het ook in de Nederlandse tegenhanger ‘Heel Holland Bakt’ soms goed mis bij de deelnemers, met een jammerlijk misbaksel als resultaat. Maar meestal is dat maar één keer per aflevering. Of zelfs niet. Bij de eerste afvaller van ‘Heel Holland Bakt’ ging er opvallend genoeg eigenlijk helemaal niéts goed. Tot grote hilariteit bij de kijkers. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.