Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Bakt een goedkope pan evengoed als een dure? En hoe kies je een die lang meegaat? Chef tipt: “Goed gebruik even belangrijk dan goed onderhoud”

26/01/2024 - 13:10
"Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar evengoed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van restaurant De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij je pankeuze. Daarnaast beoordelen we vijf pannen op vlak van antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bakt een goedkope pan even goed als een dure? En hoe kies je een die lang meegaat? Chef tipt: “Goed gebruik even belangrijk dan goed onderhoud” (26/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar even goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van restaurant De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij je pankeuze. Daarnaast beoordelen we vijf pannen op vlak van antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.” [naar artikel]


2. Getest. Van Tefal tot Le Creuset: Bakt een goedkope pan even goed als een dure? En hoe kies je er een die lang meegaat? (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar ook goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij de keuze van een pan. Daarnaast worden vijf pannen getest op antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.” [naar artikel]


3. Getest. Van Tefal tot Le Creuset: Bakt een goedkope pan even goed als een dure? En hoe kies je een die lang meegaat? (09/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar ook goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij de keuze van een pan. Daarnaast worden vijf pannen getest op antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.” [naar artikel]


4. Welke aardappel kies je voor frietjes? En in welke olie bak je ze het best? HLN-chef Piet Huysentruyt tipt hoe je even lekkere frieten bakt als in de frituur (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


5. Napolitaanse chef deelt 8 stappen om thuis de perfecte pizza te maken: “De eerste stap is erg belangrijk voor een luchtige pizza” (09/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]


6. UITGETEST: dure en goedkope zonnecrèmes. “De melk smeert heerlijk uit, als ware het één van hun luxueuze dagcrèmes” (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag staan er bloedhete temperaturen en een brandende zon op het menu, en is het dus belangrijker dan ooit om je huid goed te beschermen. Maar de ene zonnecrème is de andere niet. Beautyredactrice Sophie test en vergelijkt verschillende producten zodat jij dat niet hoeft te doen, met prijskaartjes van 14,99 euro tot 40 euro. “Een goedkope zonnecrème uit de supermarkt zou niet minder goed mogen zijn dan een dure uit de parfumerie.” [naar artikel]


7. Beautyredactrice Sophie test dure en goedkope zonnecrèmes: “De witte waas verdwijnt in enkele seconden” (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag staan er bloedhete temperaturen en een brandende zon op het menu, en is het dus belangrijker dan ooit om je huid goed te beschermen. Maar de ene zonnecrème is de andere niet. Beautyredactrice Sophie test en vergelijkt verschillende producten zodat jij dat niet hoeft te doen, met prijskaartjes van 14,99 euro tot 40 euro. “Een goedkope zonnecrème uit de supermarkt zou niet minder goed mogen zijn dan een dure uit de parfumerie.” [naar artikel]


8. “Schroei het vlees dicht aan beide kanten en bestrooi met fleur de sel": vleesexpert tipt hoe je de beste steak bakt (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]


9. UITGELEGD. Is dure wijn echt beter dan goedkope? (05/07/2020 - Het Nieuwsblad)

Een goed glas wijn is voor velen het summum van genieten. Tien weken lang nemen we u mee naar de wondere wereld van de wijn. Wijnspecialist Alain Bloeykens staat paraat om de leken onder ons de basisprincipes van goede wijn onder de knie te krijgen. In deze tweede aflevering behandelt hij de volgende vraag: is dure echt beter dan goedkope? [naar artikel]


10. “Hoe dikker de plank hoe langer die meegaat": welke snijplank(en) haal je best in huis? (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Naast een goed snijmes is de juiste snijplank essentieel om er een succes van te maken in de keuken. Maar gebruik je er dan een van kunststof, hout of glas? En hoe krijg je ze écht goed proper? Lars De Vries van Eurofins Bureau de Wit, kookdocent Ferry Wijsman en hoogleraar Marcel Zwietering verzamelen vijf tips om je snijplank(en) lang te laten meegaan. [naar artikel]


11. Goedkope benzine even goed als dure (30/11/2016 - De Standaard)

Bij een grootschalige controle bleken 96,2 procent van de gecontroleerde benzine- en dieselstalen te voldoen aan de Europese normen. Dat maken Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) en Minister van Milieu Marie Christine Marghem (MR) bekend. Er is ook geen verschil in kwaliteit tussen goedkope en dure tankstations. [naar artikel]


12. Dit zijn de 5 beste droogkasten met warmtepomp: “Een goed toestel gaat makkelijk 20 jaar mee” (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu de dagen weer wat grauwer en natter worden, is een droogkast handig om je wasgoed weer snel droog te krijgen. Maar wat zijn de beste droogkasten? hoe doe je dit energiezuinig? En kun je ervoor zorgen dat je droogkast langer meegaat? Wij gingen te rade bij consumentenorganisatie Wish en bij Miele, een van de meest betrouwbare merken van huishoudtoestellen. “Dankzij een goed onderhoud zal je zo weinig mogelijk energie verbruiken”, aldus Kim Taylor, PR & Communication manager Miele Belux. [naar artikel]


13. Hoe kies je een kerstboom die lang meegaat? En wat met de verzorging? “Let op met vloerverwarming, het is dodelijk” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets biedt zoveel tegenwicht aan het gure winterweer als een vrolijk versierde kerstboom. Maar hoe kies je een exemplaar dat nog tot de jaarwisseling mooi blijft? Welk prijskaartje hangt eraan vast? En kan je zelf iets doen om de levensduur van je boom te verlengen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit. “Bomen die buiten staan houden hun naalden langer dan exemplaren die binnen in het tuincentrum worden verkocht.” [naar artikel]


14. “Een goed toestel gaat makkelijk 20 jaar mee”: de 5 beste droogkasten met warmtepomp én advies om energie te besparen (30/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu de dagen weer wat grauwer en natter worden, is een droogkast handig om je wasgoed weer snel droog te krijgen. Maar wat zijn de beste droogkasten? hoe doe je dit energiezuinig? En kun je ervoor zorgen dat je droogkast langer meegaat? Wij gingen te rade bij consumentenorganisatie Wish en bij Miele, een van de meest betrouwbare merken van huishoudtoestellen. “Dankzij een goed onderhoud zal je zo weinig mogelijk energie verbruiken”, aldus Kim Taylor, PR & Communication manager Miele Belux. [naar artikel]


15. “Een goed toestel gaat makkelijk 20 jaar mee”: de 5 beste droogkasten met warmtepomp én advies van een expert om energie te besparen (19/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu de dagen weer wat grauwer en natter worden, is een droogkast handig om je wasgoed weer snel droog te krijgen. Maar wat zijn de beste droogkasten? hoe doe je dit energiezuinig? En kun je ervoor zorgen dat je droogkast langer meegaat? Wij gingen te rade bij consumentenorganisatie Wish en bij Miele, een van de meest betrouwbare merken van huishoudtoestellen. “Dankzij een goed onderhoud zal je zo weinig mogelijk energie verbruiken”, aldus Kim Taylor, PR & Communication manager Miele Belux. [naar artikel]


16. Is een goedkope wollen of kasjmieren trui even goed van kwaliteit als een dure? (23/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Ooit waren kasjmier, mohair of wol exclusief, maar tegenwoordig koop je ook bij de grote modeketens items in deze luxe stoffen. Zijn de goedkope... [naar artikel]


17. Dit weekend op zoek naar een echte kerstboom? Zo kies je er een die lang meegaat: “Vloerverwarming is dodelijk” (02/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets biedt zoveel tegenwicht aan de donkere dagen als een vrolijk versierde kerstboom. Maar hoe kies je een exemplaar dat nog tot de jaarwisseling mooi blijft? Welk prijskaartje hangt eraan vast? En kan je zelf iets doen om de levensduur van je boom te verlengen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit. “Bomen die buiten staan houden hun naalden langer dan exemplaren die binnen in het tuincentrum worden verkocht.” [naar artikel]


18. Spek met eieren als ontbijt vandaag? Vleeschef tipt hoe je het vlees zo krokant mogelijk bakt in 1-2-3: “Dunne lapjes worden sneller gaar” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Lang weekend: tijd voor een uitgebreid ontbijt. Staat spek met eieren hoog op jouw favoriete lijstje, maar krijg je dat spek niet krokant genoeg gebakken? Dan tipt het internet tegenwoordig vaak bloem als geheime ingrediënt. Maar is dat écht nodig om het spekreepje krokant te krijgen? En bak je het vlees best in de pan, de oven of de airfryer voor het meest crispy resultaat? Chef Matthias Jacobs van het Antwerpse vleesrestaurant Black Smoke legt het allemaal uit. [naar artikel]


19. Jongste chef van Antwerpen laat in zijn potten kijken en jij kan een etentje van 150 euro winnen. “Ik ben maar zo goed als mijn laatste menu” (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Amper 27 jaar is hij en toch mag Thomas Van Der Flaas zich al chef noemen van zijn eigen restaurant, Seir in Kasterlee. In de keuken ontmoeten we een jonge kerel met het hart op de tong. Hij combineert Kempische bescheidenheid met opvallend veel positieve energie: “Ik moet goesting voelen om erin te vliegen, anders kan ik evengoed buschauffeur worden.” [naar artikel]


20. Pizzachef Luca Fabozzi deelt de 8 geheimen van echte Italianen voor Wereldpizzadag: “Doe de kaas er pas de laatste minuut in de oven op” (09/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt ervoor dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]


21. Jongste chef van Antwerpen laat in zijn potten kijken en jij kan een tafeltje winnen. Thomas Van Der Flaas: “Ik ben maar zo goed als mijn laatste menu” (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Amper 27 jaar is hij en toch mag Thomas Van Der Flaas zich al chef noemen van zijn eigen restaurant, Seir in Kasterlee. In de keuken ontmoeten we een jonge kerel met het hart op de tong. Hij combineert Kempische bescheidenheid met opvallend veel positieve energie: “Ik moet goesting voelen om erin te vliegen, anders kan ik evengoed buschauffeur worden.” [naar artikel]


22. “Goedkoop is vaak een miskoop, maar dure flessen van 50 euro zijn ook niet nodig”: hoe kies je de beste olijfolie in de winkel? (04/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Voor één liter olijfolie betaal je volgens Testaankoop vandaag 31,3 procent meer dan vorig jaar, een serieuze stijging. Hoe komt dat? Is een goedkope fles olijfolie nu een erge miskoop? En hoe kies je binnen je budget de gezondste, meest kwalitatieve fles in de supermarkt? Olijfoliesommeliers Philippe Bruyninckx en Guy Hendrickx geven advies: “Het is het voedselproduct waar het meest mee gefraudeerd wordt.” [naar artikel]


23. Zo kies je een kerstboom die lang meegaat: ‘Vloerverwarming is dodelijk’ (14/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


24. “Leg je messen nooit in de afwasmachine, afwasblokjes zijn veel te agressief”: zo koop je de juiste messen én zo gaan ze lang mee (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Je gebruikt een snijmes elke dag in de keuken, en toch kiezen veel mensen voor één klein aardappelmesje dat zijn beste tijd heeft gehad. “Met twee soorten messen kan je nochtans 80 procent van het werk in de keuken aan,” tipt Pascal Vervaeke van messenwinkel Couteaux & Co. Hoe kies je de ‘juiste' messen? En hoe onderhoud en bewaar je ze het best? De specialist beantwoordt 12 vragen. “Koop geen mes omdat het merk een goede naam heeft.” [naar artikel]


25. Grote hilariteit om enorm gestuntel van Nederlander Peter in ‘Heel Holland Bakt’: “Hij flikkert weer uit elkaar” (29/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Net zoals in ‘Bake Off Vlaanderen’ bij ons, gaat het ook in de Nederlandse tegenhanger ‘Heel Holland Bakt’ soms goed mis bij de deelnemers, met een jammerlijk misbaksel als resultaat. Maar meestal is dat maar één keer per aflevering. Of zelfs niet. Bij de eerste afvaller van ‘Heel Holland Bakt’ ging er opvallend genoeg eigenlijk helemaal niéts goed. Tot grote hilariteit bij de kijkers. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!