Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen toch nog enkele kilo’s verliezen. “Maar als je dat op een duurzame manier aanpakt met kleine, simpele aanpassingen hoef je jezelf dat doel volgend jaar niet meer op te leggen”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
De nieuwe voedingsrichtlijn van het Vlaams Instituut Gezond Leven roept op om de helft minder vlees te eten, en de helft meer plantaardiger. Wat een grote uitdaging lijkt voor sommigen, is een evidentie voor anderen. Maar hoé kook je met minder vlees of vis zonder dat je moet inboeten aan smaak of eetgenot? Chef Wim Ballieu en tv-kok Loïc Van Impe delen 10 tips én exclusieve recepten om het smaakvol aan te pakken. “Vleesvervangers zijn een opstapje maar hoeven niet.” [naar artikel]
Eten op tafel krijgen na een drukke werkdag is niet altijd een evidentie. “Vroeger schoof ik uit tijdsgebrek een kant-en-klare maaltijd in de oven, maar dat gebeurt vandaag niet meer”, vertelt Evi Hanssen (32). Hoe kies je de meest betaalbare gerechten, hoe krijg je ze op tijd klaar en hoe pak je die supermarktbezoeken aan? Samen met Els Lefever (41) en Jozefien Ryckx (35) deelt ze efficiënte tips om het weekmenu in orde te krijgen. [naar artikel]
Het budget dat een kok krijgt om te koken voor bewoners van rusthuizen, is vaak erg laag. In een aantal woonzorgcentra moeten chefs een ontbijt, lunch, vieruurtje én avondmaal klaarmaken voor amper 3 euro. Verschillende koks klagen dat aan. Ze hebben een vereniging opgericht die pleit voor meer middelen om ouderen een goeie maaltijd te kunnen geven. [naar artikel]
Haspengouws beef met mergelgrotchampignons, sorbet van peer of coulis van krieken, het komt allemaal uit de potten en pannen van de leerlingen van de Sint-Martinusschool in Herk-de-Stad. “Hopelijk worden ze ambassadeurs van de streek.” [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
Niets is fijner dan een nacht tussen de lakens duiken in een luxueus hotel. Maar dat kan niet altijd natuurlijk. Zeker niet minder leuk: je eigen slaapkamer een vijfsterrenmake-over geven, voor hetzelfde gevoel. En dat kan al met deze simpele ingrepen. [naar artikel]
De zon schijnt. Veel mensen profiteren ervan en werken aan hun zomerkleurtje. Wil jij weten hoe je bruin kunt worden én je bruine kleur de hele zomer kan houden? Twee dermatologen en onze beautyredactrice geven concrete tips: van de juiste supplementen tot simpele toevoegingen aan je huidverzorging en wat je het best eet en drinkt. “Anders ben je na 3 weken je kleur weer kwijt.” [naar artikel]
Dat de kinderen van tv-chefs zelf graag koken, verbaast ons niet. Speciaal voor alle kinderen thuis geven ze ons hun favoriete recept! [naar artikel]
Een van de grootste mythes die er over gezond eten bestaan, is wel dat het veel tijd kost. Tijd die we niet meer hebben met onze veeleisende job en... [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken, kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
Kieper je die verlepte kruiden zonder verpinken de groencontainer in? Krijgen de kippen het stugge loof van je bloemkool? Of belanden je zanderige aardappelschillen in je favoriete krant? Door zero waste te koken verspil je minder voedsel en bespaar je ook nog eens flink op je portemonnee. Daarom een handvol tips van twee bekende chefs. Van wortelgin over aardpeerpoeder tot fond van knolselder. “Creatief zijn met keukenafval levert verrassend veel lekkers op.” [naar artikel]
Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. “Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen.” [naar artikel]
Is één van je goede voornemens om in het nieuwe jaar vaker zelf te koken, maar geraak je niet altijd in de winkel? Onze culinair journaliste testte de zes grootste leveranciers van maaltijdboxen in ons land uit om je op weg te helpen. Kan je de gerechten écht zo snel maken als er in het recept staat? En zijn alle boxen hun geld waard? “In minder dan 30 minuten heb ik hier een maaltijd, zonder al te veel geknoei of een berg afwas nadien.” Welke is de lekkerste en welke de goedkoopste? [naar artikel]
Maaltijden die meer weg hebben van gekleurd water dan iets anders: de kwaliteit van het eten in onze rusthuizen is zorgwekkend slecht. Dat zegt een pas opgerichte vereniging van chefs uit de sector. “Woon-zorgcentra geven gemiddeld 3 euro per dag uit per bewoner. Je kunt niet verwachten dat we daarmee een lekkere en gezonde maaltijd bereiden”, zegt woordvoerder Andy Verroeye. [naar artikel]
“De andere vind jou ongezellig, omdat die zelf bevestiging zoekt.” Op zonnige zomerdagen zijn de avonden langer, de terrassen voller. En de uitdaging om alcohol af te wijzen groter. Drie experts geven tips om sociale druk te counteren en alcoholvrijheid te ervaren. “Het partner-in-crime-idee speelt een rol: drink je samen, dan lijkt het meer gerechtvaardigd.” [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
De ene week waterzooi en kroakemandels, de andere week mezze of een Balkanbuffet. In restaurant Gent-Zuid op het Sint-Annaplein wisselen de Gentse en de zuiderse keuken elkaar af. Opvallend: in de potten roeren enkel vrouwelijke chefs. [naar artikel]
is het Dit jaar jouw beurt om het kerstfeest te organiseren en te koken voor de hele familie? hou deze tips in je achterhoofd en het kan onmogelijk misgaan. [naar artikel]
De zon schijnt. Veel mensen profiteren ervan en werken aan hun zomerkleurtje. Wil jij weten hoe je bruin kunt worden én je bruine kleur de hele zomer kan houden? Twee dermatologen en onze beautyredactrice geven concrete tips: van de juiste supplementen tot simpele toevoegingen aan je huidverzorging en wat je het best eet en drinkt. “Dankzij het sap van die groente bruin je sneller.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.