Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]
Een tros tomaten die je even uit het oog verloor, moet je soms wegsmijten omdat ze beschimmelen en een krop sla lijkt te verleppen waar je bij staat. Aangezien groenten en fruit steeds duurder worden én niet alle soorten altijd voorradig zijn, is het handig om te weten hoe je ze zo lang mogelijk kunt bewaren. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere geeft 6 eenvoudige tips die iédereen kan toepassen. “Leg exotisch fruit zoals bananen nooit in de koelkast.” [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
De nieuwe voedingsrichtlijn van het Vlaams Instituut Gezond Leven roept op om de helft minder vlees te eten, en de helft meer plantaardiger. Wat een grote uitdaging lijkt voor sommigen, is een evidentie voor anderen. Maar hoé kook je met minder vlees of vis zonder dat je moet inboeten aan smaak of eetgenot? Chef Wim Ballieu en tv-kok Loïc Van Impe delen 10 tips én exclusieve recepten om het smaakvol aan te pakken. “Vleesvervangers zijn een opstapje maar hoeven niet.” [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen toch nog enkele kilo’s verliezen. “Maar als je dat op een duurzame manier aanpakt met kleine, simpele aanpassingen hoef je jezelf dat doel volgend jaar niet meer op te leggen”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken, kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
Eten op tafel krijgen na een drukke werkdag is niet altijd een evidentie. “Vroeger schoof ik uit tijdsgebrek een kant-en-klare maaltijd in de oven, maar dat gebeurt vandaag niet meer”, vertelt Evi Hanssen (32). Hoe kies je de meest betaalbare gerechten, hoe krijg je ze op tijd klaar en hoe pak je die supermarktbezoeken aan? Samen met Els Lefever (41) en Jozefien Ryckx (35) deelt ze efficiënte tips om het weekmenu in orde te krijgen. [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
September loopt op zijn einde, traditioneel een van de duurste maanden van het jaar. Wij tippen de vijf makkelijkste ingrepen om in één jaar tijd honderden, zelfs duizenden euro’s per te besparen en zo je spaarrekening wat aan te dikken. [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Het systeem van de erfgoedbelasting is relatief eenvoudig te omzeilen. Oók voor de ‘gewone’ burger, weet onze geldexpert Michel Maus. “Iedereen kan (tien)duizenden euro’s besparen door slim te zijn. Er zijn verschillende achterpoortjes die nog steeds openstaan. Het zijn heus niet alleen grote industriëlen of zelfstandigen die kunnen profiteren van de gaten in het systeem”, aldus Maus, die enkele tips op een rij zet. [naar artikel]
De 47-jarige Patricia woont samen met haar 21-jarige dochter Yana: met hun tweetjes proberen ze hun eetbudget zo goed mogelijk te beperken én bewust te kijken naar wat en wanneer ze precies kopen. “Op restaurant gaan we eigenlijk amper”, vertellen moeder en dochter. Hoe lukt het hen dan om voor amper 90 euro per week vers eten op tafel te krijgen? Waarop besparen ze? En welke tips hebben ze om het zelf zo aan te pakken? [naar artikel]
Winter is coming. De Apocalyps nadert. Uw rekening kleurt roder dan Remco. Maar geen paniek. Want als de nood het hoogst is, zijn de Vrolijke Vrekken er met een nieuw seizoen. Met in aflevering één datgene waar iedereen naar snakt: de ultieme tips om op die vreselijke energiefactuur te besparen. Van powerbanks tot bespaarstekkers. Van illegaal douchen tot koken met Kristof. “Een microgolf, Ewoud. Dat is een wonderlijke besparingsmachine.” [naar artikel]
Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. “Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen.” [naar artikel]
Of je nu houdt van ovenschotels, seizoensgroenten of snelle snacks: Jelle Beeckman, Piet Huysentruyt en Sandra Bekkari voorzien het allemaal voor jou in het HLN Eten-weekmenu. Voor amper 19 euro stoom je deze 5 gerechten klaar en laat je iédereen met een voldaan gevoel van tafel vertrekken. Is het al etenstijd? [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Nu de prijzen in de winkels sterk stijgen, wordt het steeds moeilijker om je kassaticket binnen budget te houden. Wij vroegen naar jullie beste tips om de winkelkar zo goedkoop mogelijk te houden. Dit zijn jullie beste tips om te besparen. [naar artikel]
School, hobby’s, kledij en allerlei verjaardagsfeestjes: kinderen kunnen best wat centen kosten. Bart en Eva uit Bambrugge bij Erpe-Mere geven een inkijk in hun financiën, experts geven tips hoe ze kunnen besparen. [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
De 47-jarige Patricia woont samen met haar 21-jarige dochter Yana: met hun tweetjes proberen ze hun eetbudget zo goed mogelijk te beperken én bewust te kijken naar wat en wanneer ze precies kopen. “Op restaurant gaan we eigenlijk amper”, vertellen moeder en dochter. Hoe lukt het hen dan om voor amper 90 euro per week vers eten op tafel te krijgen? Waarop besparen ze? En welke tips hebben ze om het zelf zo aan te pakken? [naar artikel]
Een kind kost een huis, en daar zitten de hobby’s voor heel wat tussen. In september maken enkele gezinnen voor ons de jaarlijkse hobby-rekening op én geven ze hun beste tips om zoveel mogelijk te besparen. Vandaag gaan we langs bij het gezin Muyldermans - Van de Velde uit Hemiksem. Hun drie kinderen beoefenen elk een sport wat prijzig is, maar vader Steven heeft enkele tips om de kosten te drukken: “Het is een hele puzzel, elke dag zit vol.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.