Voor het eerst sinds 1994 had Peter Goossens bij de voorstelling van een nieuwe Michelingids geen sterren op zak. Zijn nieuwe zaak La Rigue in Knokke, kreeg er geen. [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft voor het zevende jaar op rij de Vlaamse eretekens uitgereikt. Het is een hulde aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de samenleving. Dit jaar viel de eer onder meer te beurt aan VUB-rector Caroline Pauwels en sterrenchef Peter Goossens. [naar artikel]
In brouwerij Duvel Moortgat in Puurs-Sint-Amands hebben Michel Moortgat, de Duvel brouwers en sterrenchef Peter Goossens hun gelimiteerd speciaalbier voorgesteld. Duvel en het Hof van Cleve gingen een samenwerking aan omdat ze vinden dat bij kaas geen wijn, maar bier gedronken moet worden. Zo ontwikkelden ze een bruin bier dat exclusief in het restaurant en bij Duvel geproefd kan worden. [naar artikel]
Peter Goossens stopt vanaf eind 2023 met Hof van Cleve. De sterrenchef wil meer tijd vrij maken voor privézaken, dat vertelt hij bij HLN LIVE. “Je mag dat leven niet onderschatten, het is van ‘s morgens tot ‘s avonds laat. Het is altijd zorgen dat alles perfect is. Er is nooit tijd geweest voor privé en zulke zaken, dus ik denk dat het nu ook tijd geworden is om dat te doen.” Bekijk zijn reactie in bovenstaande video. [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Een dure winkelkar of gestegen huurprijs? Daar heeft Peter Clerckx (58) geen last van. Hij stopte 11 jaar geleden volledig met werken en vroeg ook geen uitkering of leefloon aan. Maar hoe komt de Bruggeling rond als hij geen geld verdient? “Moest het mislopen, heb ik vrienden die voor me klaarstaan. Onlangs betaalde een sympathisant mijn energiefactuur van 2.000 euro.” [naar artikel]
“Ik had mijn vrouw al een tijdje beloofd er eind dit jaar mee op te houden.” En dus stopt driesterrenchef Peter Goossens (58) liever op een hoogtepunt: vanaf 1 januari 2024 schuift hij de potten en pannen van zijn ‘Hof van Cleve’ - na twintig jaar aan de absolute top - officieel en definitief door aan zijn huidige souschef Floris Van Der Veken (34). “Dit was een aanbod dat ik niet kon en mocht weigeren”, aldus die laatste. “Ook de naam zal blijven bestaan, ik zou wel gek zijn die te veranderen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.