Wie zweert bij biologische producten omdat ze gezonder en milieuvriendelijker zouden zijn, moet zijn mening misschien herzien. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor, terwijl er wél bewijs in overvloed is dat plantaardig eten gezond en milieuvriendelijk is, zegt doctor in de wetenschappen en moraalfilosofie Stijn Bruers. [naar artikel]
Mogen vleesvervangers nog namen hebben als "gehackt" of "speck", en zo verwijzen naar de dierlijke producten waarvoor ze een alternatief vormen? Daar is discussie over, na een mislukte poging op Europees niveau om zogenoemde "verwarrende benamingen" volledig te verbieden. De argumenten variëren: van "verwijzingen naar dierlijke producten zijn drempelverlagend voor consumenten die af en toe plantaardig kunnen eten" tot "niet alle plantaardige alternatieven zijn duurzamer en gezonder". [naar artikel]
Gezond eten is duur, hoor je vaak. Maar dat klopt niet, zeggen experts. "Mensen die ervoor kiezen om volledig plantaardig te eten, hoeven niet [naar artikel]
Consumenten voelen zich bedrogen als ze hun vroeg geboekte pakketreis een tijdje later nóg goedkoper zien staan. Dat melden mensen aan De Inspecteur. Volgens de Vereniging Vlaamse Reisbureaus blijft vroeg boeken interessant: "Maar de prijzen van reizen schommelen, afhankelijk van vraag en aanbod. Daarom kan het zijn dat je reis later goedkoper wordt." [naar artikel]
Door de coronacrisis staat de prijs van de aardappelen historisch laag. De prijs voor 100 kilogram frietaardappelen is ineengestort naar één euro. "Horecazaken zijn dicht, we krijgen boeren hun oogst niet meer kwijt", zeggen landbouworganisaties. [naar artikel]
Deze paasvakantie vertrekken meer dan 1,3 miljoen landgenoten op vakantie met het vliegtuig en ze doen dat goedkoper dan ooit. De prijs voor een vliegticket is de voorbije jaren op sommige verbindingen 16 keer goedkoper geworden. Maar het kan nog goedkoper: het kan gratis. Dat zegt de CEO van de IJslandse lagekostenmaatschappij WOW air vanavond in "Pano" op Eén. Maar al dat vliegen heeft ook een negatieve impact op het milieu. [naar artikel]
Vlamingen eten amper minder vlees en vis dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit een nieuw overheidsrapport naar de "eiwitshift" in Vlaanderen, waarover De Morgen vandaag bericht. In 2014 haalde de Vlaming ongeveer 39 procent van zijn eiwitten uit plantaardig eten en de overige 61 procent uit dierlijk eten. In 2023 blijkt dat respectievelijk 41 en 59 procent. Toch zijn onderzoekers voorzichtig positief. [naar artikel]
Een hotelier uit Kortrijk stelt "hotelkoten" ter beschikking voor studenten, omdat heel wat kamers leeg staan door de coronacrisis. Een "hotelkot" is een hotelkamer, die aan een lagere prijs verhuurd wordt aan studenten. "Zondag ontving ik de eerste studenten", zegt Vincent De Caluwé. [naar artikel]
Met veganistisch eten doe je niet enkel de planeet een plezier, maar ook je eigen gezondheid. En dat is al te merken na 8 weken, wijst een nieuwe studie op identieke tweelingen van de Universiteit van Stanford uit. “Plantaardig eten is goed voor iedereen, niet enkel voor de mensen die het de volle 100 procent doen,” zegt Michaël Sels, hoofddiëtist aan het UZ Antwerpen. [naar artikel]
Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu. De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]
1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs. [naar artikel]
Een plantaardig dieet heeft veel voordelen voor de gezondheid. Maar hoe beperkter de voedselkeuze, hoe groter het risico op een voedingstekort en een verhoogde blootstelling aan schadelijke stoffen. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een uitgebreid rapport over vegetarisch eten. Wie echt alle voedsel afkomstig van dieren wil afzweren, gaat best langs bij een voedingsdeskundige. In dat geval is er namelijk een zeer grote variatie van plantaardig voedsel nodig om alle belangrijke voedingsstoffen op te nemen. [naar artikel]
Waterstof die afkomstig is uit een hernieuwbare bron en wordt geproduceerd met duurzame energie zal alsmaar goedkoper worden. Op die manier wordt groene waterstof competitief ten opzichte van waterstof die geproduceerd wordt met behulp van fossiele brandstoffen en zelfs ten opzichte van aardgas. Dat blijkt uit een rapport van BloombergNEF. [naar artikel]
Jouw goed doel heet EVA…wat doe je er? EVA vzw stimuleert iedereen om meer plantaardig te eten, want dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu, de dieren en de mensen in het Zuiden. We doen dit op een praktijkgerichte manier, want door zelf te koken en te proeven wordt […] Het bericht Werken voor de goede doelen : Fien Louwagie voor EVA vzw verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Belgen kunnen alsmaar goedkoper met hun gsm bellen, sms'en en mobiel surfen, besluit Test-Aankoop. [naar artikel]
"Eet eens gewoon netjes met mes en vork" en "Met eten wordt niet gespeeld". Het zijn twee zinnen die op een bepaald moment door elke eetkamer... [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
De groep van zogenoemde "cordcutters" of "kabelknippers" wordt alsmaar groter. Kabelknippers zijn mensen die geen gebruik meer maken van de klassieke kabeltelevisie om naar tv-programma's te kijken. Ze kijken alleen via onlinekanalen zoals Netflix, YouTube en VRT MAX, en dus niet meer via de decoders die aan een tv-toestel gekoppeld zijn. "Maar het is niet zo dat we over vijf jaar allemaal kabelknippers gaan zijn", zegt professor digitale strategie Steve Muylle in "De markt". [naar artikel]
Wie dit jaar al hout heeft aangekocht, heeft het misschien al gemerkt: het hout is een pak goedkoper. Dat komt omdat bomen nu massaal gekapt worden, omdat ze geteisterd worden door de letterzetter, een keversoort die zich door de bomen graaft. "Doordat er zo veel hout gekapt is, is de houtmarkt verzadigd en stuikt de prijs in elkaar", vertelt Jan Seynhaeve van Bosgroep de Zuiderkempen in "De ochtend" op Radio 1. [naar artikel]
De coronacrisis treft kwetsbare gezinnen nog meer dan anderen, zo bleek uit een onderzoek vandaag. De 13-jarige Dylan kan erover meespreken. Hij had aanvankelijk geen laptop om de aanlooplessen te volgen en liep zo een achterstand op. "Als ik één ding mocht wensen, dan is het iets meer geld voor eten", zegt hij in ons jeugdjournaal "Karrewiet". [naar artikel]
Het hergebruik van water wordt alsmaar belangrijker. Dat zegt minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) in "Terzake". "We staan er niet altijd bij stil dat ook bij ons het water een schaars goed is", zegt de minister. [naar artikel]
Zijn bekende merken duurder omdat ze gezonder zijn? En zijn huismerken goedkoper omdat ze vol met vulmiddelen zitten? Voedingsdeskundige Annick Verween stelt gerust bij "De inspecteur" op Radio2: "Je eet niet ongezonder als je huismerken koopt." [naar artikel]
De derde editie van de VeggieChallenge daagt deelnemers uit om een maand lang meer plantaardig te eten. [naar artikel]
Onderzoek toont het aan: onze kinderen eten te veel vet en suiker en te weinig groenten en fruit. Hoe zorgen we ervoor dat ze de zoete en vette verleiding kunnen weerstaan en gezonder gaan eten? "Over eten" zocht naar oorzaken en oplossingen, thuis aan de eettafel en daarbuiten. En acteur en tv-presentator Jan Van Looveren klapt uit de biecht bij Danira: "Als bakker at ik meer dan 1.000 koffiekoeken per jaar." [naar artikel]
Met de app "Too Good To Go" wordt voedselverspilling tegengegaan. De app is hip in Hasselt en in Genk. Zaakvoerders kunnen hun eten alsnog verkopen voor het de vuilbak ingaat. De klanten krijgen het eten dan ook goedkoper. Het eethuisje Smaak in Hasselt gebruikt de app en biedt porties aan voor 4,60 euro in plaats van 10,50 euro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.