Het begon allemaal bij een bakker in Parijs, maar nu verovert de ‘crookie’ de hele wereld via TikTok. Het is een croissant met koekjesdeeg ertussen en erop. Het is niet de eerste croissantvariant die goed scoort online. Enkele maanden geleden was er ook al de ‘crompouce’, een kruising tussen een croissant en een tompouce. Ook in bakkerij Funk in Antwerpen kan je de nieuwste hype uitproberen. [naar artikel]
Vergeet de ‘crompouce’, sinds kort is de crookie een nieuwe hit. Het is een combinatie van een chocolate chip cookie met een croissant. Vanaf morgen is deze nieuwe zoetigheid ook verkrijgbaar in Antwerpen. [naar artikel]
Het begon allemaal bij een bakker in Parijs, maar nu verovert de ‘crookie’ de hele wereld via TikTok. Het is een croissant met koekjesdeeg ertussen en erop. Het is niet de eerste croissantvariant die goed scoort online. Enkele maanden geleden was er ook al de ‘crompouce’, een kruising tussen een croissant en een tompouce. Ook in bakkerij Funk in Antwerpen kan je de nieuwste hype uitproberen. [naar artikel]
Het begon allemaal bij een bakker in Parijs, maar nu verovert de ‘crookie’ de hele wereld via TikTok. Het is een croissant met koekjesdeeg ertussen en erop. Het is niet de eerste croissantvariant die goed scoort online. Enkele maanden geleden was er ook al de ‘crompouce’, een kruising tussen een croissant en een tompouce. Ook in bakkerij Funk in Antwerpen kan je de nieuwste hype uitproberen. [naar artikel]
Croissants horen bij de paasbrunch, maar anno 2024 maak je die met een twist. Van ‘crookies’ tot ‘cruffins’ en vierkante croissants: overal duiken originele varianten van dit klassieke gebak op. En ook jij kan heel wat creatieve baksels op tafel toveren met kant-en-klaar croissantdeeg. HLN-chef Jelle Beeckman legt uit waarop je moet letten en tipt vijf makkelijke ideeën. “Klaar in 12 tot 15 minuten!” [naar artikel]
Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]
Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]
Tien jaar na de opkomst van de ‘cronut’, een combinatie van een croissant en een donut, heeft Nederland een nieuwe culinaire sensatie: de ‘crompouce’. Dit gebak, dat de klassieke Nederlandse tompouce combineert met de Franse croissant, heeft het land verdeeld in twee kampen. Terwijl de jongere generatie enthousiast is over deze nieuwe lekkernij, fronst de oudere generatie hun wenkbrauwen en blijft trouw aan de traditionele tompouce. [naar artikel]
Steeds meer mannen experimenteren met mode of make-up en krijgen dan bakken haatreacties. Kijk naar nieuwsanker Riadh Bahri: hij kreeg ze nadat hij een blazer droeg zonder hemd. Waarom bewaken mannen zo hard ‘het’ beeld van mannelijkheid? En waarom reageren ze zo heftig? Een professor sociale psychologie licht ‘toxic masculinity’ toe. “Mannen moeten zichzelf bewijzen, een heel leven lang.” [naar artikel]
Meterslange rijen schuiven al wekenlang aan voor de ‘crompouce’ bij bakkers in Nederland. Sociale media staan vol met filmpjes en foto’s van de gevulde en geglazuurde croissant, een variant op de klassieke tompouce. Is het gebakje de hype waard? Waar kun je ze eten in ons land én hoe maak je ze zelf? “Op een uurtje tijd waren onze 35 gebakjes uitverkocht, volgende zaterdag voorzien we er meer.” [naar artikel]
Gisteren trapten de Ambassadeurs du Pain de ‘Week van de Croissant’ af door 49 bakkers te verzamelen in Namen. Het doel? Op zoek gaan naar de lekkerste croissants. Hoe herken je een goede croissant aan de buiten- en binnenkant? En verschillen ze hier met de Franse? Onze journaliste zocht het uit tussen alle deelnemers. “Als croissants mislukken, dan mislukken ze serieus.” [naar artikel]
Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen, dan kunnen ze misschien zelf een ‘conservatiever’ feest organiseren.” [naar artikel]
“Oke, Gerben, gedraag je normaal”, zegt Arno The Kid tegen Gerben Tuerlinckx. In een nieuwe aflevering van ‘Security Checkers’ proberen de twee namelijk binnen te dringen op de set van ‘Thuis’. “Wij zouden voor ons programma graag de beveiliging van de ‘Familie’-studio’s op de proef stellen”, vertelt Gerben aan een ‘Thuis’-medewerker. “Daarom zou het leuk zijn om een decorstuk van ‘Thuis’ in het decor van ‘Familie’ te kunnen integreren.” Wanneer de medewerker instemt, gaat het duo op zoek naar een fijn voorwerp om mee te nemen. Een fles wijn misschien? [naar artikel]
‘Muggengeheugen’ wordt ‘muhhenhe’euhen’. ‘Heel goed’ wordt ‘eel hoe’. En ‘heilige geest’ zelfs ‘geilige heest’. West-Vlamingen hebben vaak moeite met de uitspraak van de ‘g’ en de ‘h’. Hoe komt dat? [naar artikel]
Een ‘Eeklo’ als soepje, een ‘Zomergem’-bagel, een omelet ‘Wondelgem’ en een ‘Overpoort’ als dessert? In een restaurant in India staat het allemaal op de kaart. Maak kennis met dit bijzondere eethuis waar ‘Dendermonde’ een gezonde maaltijd is, ‘Gavere’ een snelle hap en ‘Destelbergen’ een kaasplank. “De Belgische keuken is de meest complexe van Europa.” [naar artikel]
Na ‘De Verhulstjes’, ‘De Planckaerts’ en ‘De Pfaffs’ krijgt Vlaanderen nu ook ‘De Vermeires’ op zijn bord. Jacques had gezworen om het ‘voor geen geld ter wereld’ te doen, maar om de carrière van z'n kinderen Julie en Maxime een extra push te geven, maakt hij graag een uitzondering. “Mijn zwembad zal in beeld komen, maar ik pak niet uit met wat ik allemaal heb.” [naar artikel]
Wat gaat er toch om in het hoofd van G.R., de catfisher van BV’s? Na ‘Eveline’ en ‘Ariana’ deed hij zich nu voor als ‘Laura’, en probeerde hij opnieuw naaktfoto’s van BV’s te ontfutselen. Hoe kan je zo dom zijn om het telkens opnieuw te doen? “Het is een seksverslaving”, zegt onze crimireporter Annelies Baeten in onze podcast ‘De Insider’. “Waarvoor hij zelf altijd verwijst naar zijn jeugd.” [naar artikel]
Wie dure kleren draagt, toont dat graag. Toch? Nu niet meer, want dé trend voor 2023 is ‘quiet luxury’ of stille luxe. Het exact tegenovergestelde van de ‘luide’ luxemode met grote logo’s. Geen schreeuwerige sneakers van Balenciaga of patserige riemen met de dubbele ‘G’ van Gucci. “Het is luxe die je voelt, maar niet tentoonstelt.” [naar artikel]
Van Scorsese’s ‘Killers of the Flower Moon’, over ‘Oppenheimer’ en ‘Babylon’, tot ‘Avatar’: waarom duren films zo verschrikkelijk lang? Tegenwoordig zitten we al snel drie uur in de bioscoop. Dat terwijl de algemene consensus van het kijkpubliek is dat het in een uur minder verteld had kunnen worden. “Dat hebben we deels te danken aan de coronacrisis.” [naar artikel]
Dinsdag nam regisseur Charlie Dewulf (29) deel aan ‘De Slimste Mens’, de eerste non-binaire kandidaat ooit. “Als ik het over jou heb, dan mag ik niet over ‘hij’ of ‘zij’ spreken, maar over ‘die’, dat is juist hé?”, vroeg Erik Van Looy. “Ik hoop dat ik geen fouten maak”, zei de quizmaster nog. Waarom is genderneutraal spreken voor iederéén belangrijk? En hoe pak je het aan? [naar artikel]
‘Blind gekocht’, ‘Huis gemaakt’, ‘Extreme Makeover’ en nu ook ‘Ons huis/Nieuw huis’. De huizenmarkt is nog nooit zo vertegenwoordigd geweest op televisie dan nu. Waar komt die plotse immogekte op het kleine scherm vandaan? ‘Wonen’ is niet enkel een hot topic, maar er zijn nog allerlei andere redenen op te sommen waarom de tv-zenders investeren in dit soort programma’s. “Zulke (ver)bouwprogramma’s zijn héél duur om te maken.” [naar artikel]
Vorig jaar werden Angèle en Metejoor de grote winnaars van de MIA’s. En ook voor komende uitreiking heeft de Eén op een miljoen-zanger grote plannen. “Ik wil graag de prijs winnen voor ‘Hit van het jaar’”, vertelt hij in de podcast ‘Achter de schermen’. “Waarom? Omdat je dan een rood beeldje krijgt en ik heb tot nu toe alleen nog maar witte.” [naar artikel]
Ooit al gehoord van ‘digitale drugs’? Enter binaurale beats, waarbij geluiden psychoactieve effecten zouden oproepen. TikTokkers zijn lovend over de experimentele luistertechniek: het helpt hen ontspannen. Een nieuwe studie maakt duidelijk hoe en waarom mensen wereldwijd de tonen gebruiken. Wetenschapsjournalist Martijn Peters geeft duiding. “De wetenschappelijke gemeenschap kent ze al sinds de jaren 1800.” [naar artikel]
Een Franse acteur die momenteel in Los Angeles verblijft, deelt de cultuurshock die hij beleeft op sociale media. In een van zijn recente video’s beweert hij dat hij onlangs een eerste afspraakje had met een Amerikaanse vrouw, maar dat was naar eigen zeggen een ramp. Vooral toen ‘Kimberley’ hem vertelde dat ze geen gluten eet of alcohol drinkt. “Maar gluten zijn croissants!”, klinkt het verontwaardigd in de video die intussen al miljoenen keren werd bekeken. Het is niet duidelijk in welke mate hij acteert en overdrijft, maar zijn volgers zijn het erover eens: “Dat van die croissants en baguettes… Een instant classic!” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.