Meterslange rijen schuiven al wekenlang aan voor de ‘crompouce’ bij bakkers in Nederland. Sociale media staan vol met filmpjes en foto’s van de gevulde en geglazuurde croissant, een variant op de klassieke tompouce. Is het gebakje de hype waard? Waar kun je ze eten in ons land én hoe maak je ze zelf? “Op een uurtje tijd waren onze 35 gebakjes uitverkocht, volgende zaterdag voorzien we er meer.” [naar artikel]
Van plan om eclairs te kopen dit weekend? Dan passeer je op zaterdag 26 november graag langs één van de bakkerijen in jouw buurt ten voordele van KickCancer. Heel wat bakkers slaan samen met de organisatie en met Pierre Marcolini als peter de handen in elkaar. De opbrengst van verkoop gaat volledig richting de stichting. Waar scoor jij een eclair voor het goede doel in jouw buurt? [naar artikel]
Smullen van een lekkere eclair en tegelijk het goede doel steunen? Dat kan vandaag op de Dag van de Eclair. Op 16 maart bieden heel wat Belgische bakkers de zoete lekkernij aan om het onderzoek naar kinderkanker te steunen. De opbrengst gaat volledig naar stichting KickCancer. Waar scoor jij een eclair voor het goede doel in jouw buurt? Wij lijsten enkele bakkerijen voor je op. [naar artikel]
Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]
Nederland is in de ban van de ‘crompouce’. De combinatie van de oer-Hollandse klassieker tompouce of tompoes en de Franse croissant deelt het land in twee kampen. “Waarom iets crom maken wat recht is”, reageert Hema in een campagne op de lancering bij Albert Heijn. [naar artikel]
Tien jaar na de opkomst van de ‘cronut’, een combinatie van een croissant en een donut, heeft Nederland een nieuwe culinaire sensatie: de ‘crompouce’. Dit gebak, dat de klassieke Nederlandse tompouce combineert met de Franse croissant, heeft het land verdeeld in twee kampen. Terwijl de jongere generatie enthousiast is over deze nieuwe lekkernij, fronst de oudere generatie hun wenkbrauwen en blijft trouw aan de traditionele tompouce. [naar artikel]
Nederland is in de ban van de "crompouce", een samensmelting van een croissant en een tompouce-gebakje. De Nederlandse marktkramer Pascal Loosveld verkoopt ze op de markt van Lanaken. "Hier in Vlaanderen wordt het steeds populairder dankzij sociale media. In Nederland is het een echte hype. Er zijn zelfs varianten met frikandel en sushi", vertelde hij in Goeiemorgen Morgen! op Radio 2. [naar artikel]
De in Nederland razend populair geworden “crompouce”, een origineel gebakje dat intussen ook bij ons meer en meer opduikt, wordt inzet van een reeks rechtszaken. De Utrechtse bakker die deze kruising tussen een tompouce en een croissant als eerste op de markt bracht, gaat navolgers voor de rechter slepen. [naar artikel]
De zaak rond de crompouce, een plots erg populair gebakje in Nederland, wordt nu ook een rechtszaak. [naar artikel]
Vergeet de ‘crompouce’, sinds kort is de crookie een nieuwe hit. Het is een combinatie van een chocolate chip cookie met een croissant. Vanaf morgen is deze nieuwe zoetigheid ook verkrijgbaar in Antwerpen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.