Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Ananas kan wél lekker zijn op pizza”: Gentse chef Matthias Devos (40) wint Belgisch kampioenschap pizza bakken met verrassende creatie

16/03/2024 - 12:20
"Pizza met ananas. Een doodzonde in Italië, maar daar trekt Matthias Devos (40) zich geen zier van aan. De Gentse chef maakte een pizzaversie van de Mexicaanse taco el pastor en won daarmee het Belgisch kampioenschap pizza bakken. “Eén van de Italiaanse juryleden wou er eerst niet van proeven", lacht Devos."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Matthias (40) wint Belgisch kampioenschap pizza bakken door er ananas op te leggen: “Álles kan lekker zijn op een pizza” (19/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Matthias Devos (40) van pizzeria Brutal in Sint-Denijs-Westrem heeft lef. Aan het Belgisch kampioenschap pizza bakken nam hij deel met als een van de ingrediënten ... het verguisde ananas. Zijn gok werd beloond, want zijn creatie won in de categorie plaatpizza’s. [naar artikel]


2. “De grootst mogelijke schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan? (15/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]


3. Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan? (15/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]


4. Uitvinder pizza hawaii overleden (10/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Hoort ananas thuis op een pizza of niet? Die hele discussie hebben we te danken aan één man, Sam Panopoulos. De Canadees van Griekse afkomst belegde voor het eerst een pizza met ananas in 1962. Afgelopen week overleed hij op 83-jarige leeftijd. [naar artikel]


5. “Nee, ananas hoort écht niet thuis op een pizza”: 5 pizza-chefs over hoe je zelf het perfecte exemplaar maakt thuis (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar ‘pizza’ noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? “Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten.” [naar artikel]


6. Uitvinder van 'pizza hawaii' overleden (10/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

De meningen zijn erover verdeeld: is ananas op een pizza wel of niet lekker? We kunnen het Sam Panopoulos, de 'uitvinder' van wat later bekend [naar artikel]


7. Het laatste woord: de Italiaan die Limburg pizza leerde eten (09/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Agostino Lombardi was een man van tradities, maar ook van eigen wijsheden. Een pizza belegd met veel ingrediënten weigerde hij zijn klanten te serveren – de traditie vraagt om eenvoud. Ananas op een pizza, wat in Italië neerkomt op heiligschennis, kon dan weer wel. ‘Italianen leggen zelfs Zwanworsten op hun pizza’s.’ [naar artikel]


8. IJslandse president wil ananas op pizza’s verbieden (21/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

Ananas als topping op pizza’s heeft altijd felle voor- en tegenstanders gehad, maar in IJsland woedt er nu een heus politiek debat over het gevoelige onderwerp. [naar artikel]


9. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over de perfecte pizza (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


10. Italianen boos over kiwi-pizza (17/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Fruit op een pizza is ‘not done’, schreeuwen Italianen al decennia. De ‘pizza Hawaï’ met ananas leidde al tot flinke wrevel, nu gooit een pizza met... [naar artikel]


11. Stopt Domino’s echt met ananas op pizza te leggen? (26/03/2021 - Metro)

De discussie over het al dan niet leggen van ananas op je pizza laait regelmatig op. Pizzaketen Domino’s wil nu voor eens en altijd de discussie beslechten door vanaf aanstaande maandag geen pizza met ananas meer te verkopen. “Via onze social mediakanalen kregen we steeds vaker vragen over onze pizza’s met ananas. Smaken en wensen […] Het bericht Stopt Domino’s echt met ananas op pizza te leggen? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


12. VIDEO. Pizza Hawaï: hemels genot of godslastering? (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)

“Als ik kon, zou ik het zelfs bij wet verbieden om een pizza te beleggen met ananas.” De IJslandse president Guðni Thorlacius Jóhannesson was duidelijk toen leerlingen hem de vraag voorschotelden. Het nieuws verhitte ook op onze Facebookpagina de culinaire gemoederen. Iedereen lijkt wel een mening te hebben over de met ananas belegde pizza Hawaï. Maar alle Italiaanse pizzabakkers zijn het er unaniem over eens: het is onorthodox. [naar artikel]


13. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over hoe je de perfecte pizza maakt (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


14. Zo maak je zélf de lekkerste pizza in 5 stappen: “Deze bloem is ideaal voor een elastisch deeg” (01/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een pizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]


15. Uitvinder pizza Hawai (de pizza met ananas) is overleden (10/06/2017 - De Redactie)

De Griek Sam Panopoulos was in de jaren 60 jong en experimenteerde erop los in de keuken. Voor de "fun" legde hij ananas op tomatensaus. [naar artikel]


16. Heusdenaar wint eerste “Limburgse Kampioenschap” pizza eten in Tessenderlo (06/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Zondagnamiddag om 14 uur werd in het Bruno Service station in Tessenderlo voor de eerste keer het Limburgs kampioenschap pizza eten, de “Bruno Pizza Challenge” georganiseerd. [naar artikel]


17. Is dit de meest bizarre pizza ooit? “Ik wéét wat de Belg graag eet: frieten en stoverij” (14/09/2022 - Het Nieuwsblad)

Een pizza belegd met frieten, stoverij en mayonaise. U leest het goed. De ‘Belgische pizza’ van de Gentse Wetteraar Bülent Çal (44) is een van de blikvangers van pita- en pizzazaak Ediz in Kwatrecht. “Op een avond rond elf uur wist ik het: dat moet ik maken.” [naar artikel]


18. Waar koop je de lekkerste, verse pizza? Italiaanse chef proeft er 10 en buist meer dan de helft. Maar er zijn er 2 die toch hun geld waard zijn (10/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans is klein dat je nog nooit een pizza uit de supermarkt hebt meegenomen naar huis wanneer je geen zin had om te koken. Maar hoe vers smaken die ‘verse’ pizza’s? Chef Peppe Giacomazza werpt zijn smaakpapillen in de strijd en proeft tien verse pizza’s binnen twee verschillende categorieën: quattro formaggi en prosciutto. Daarnaast deelt de chef zijn exclusief recept om thuis zelf vers pizzadeeg te maken. “Want dat bepaalt de smaak en kwaliteit van de hele pizza.” [naar artikel]


19. Zo maak je zelf de lekkerste pizza in 5 stappen: “Pizza moet je in de zetel kunnen eten zonder te morsen” (01/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een diepvriespizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]


20. "Ultieme culinaire misdaad": Napolitaanse chef zet pizza Hawaï op menu en krijgt heel Italië over zich (30/12/2023 - VRT NWS)

Consternatie in Italië: een bekend pizzarestaurant uit Napels heeft een pizza met ananas op het menu gezet. "De ultieme culinaire misdaad" volgens veel Italianen. Op sociale media wordt dan ook verontwaardigd gereageerd op de nieuwe pizza van chef Gino Sorbillo. "Heiligschennis", klinkt het. [naar artikel]


21. Franse chef maakt pizza met duizend kazen in wereldrecordpoging (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Franse chef Julien Serri probeert zaterdag een wereldrecord te verbreken in Lyon door een pizza met duizend verschillende kazen te bakken. De chef zal alleen Franse kaassoorten gebruiken, waar er naar schatting ruim 1.200 van bestaan. [naar artikel]


22. Een pizza met nacho’s of een met frieten? Dit zijn de zotste pizza’s van Limburg (27/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]


23. Nieuw wereldrecord: 11.000 pizza's gebakken in 12 uur (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

In Argentinië werd dit weekend het wereldrecord pizza’s bakken verbroken. Argentijnse chef-koks bakten er gisteren in Buenos Aires 11.000 in twaalf... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!